Óriások csatája a láthatáron: Vitalij Klicsko Valujevvel mérkőzne

Vágólapra másolva!
2008.10.13. 17:02
Vitalij Klicsko (36–2–0) szombaton szerezte meg a nigériai Samuel Peterrel (30–2–0) szemben a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét, és nem sokkal az összecsapás után már lehetséges ellenfeleiről nyilatkozott. Az ukrán ökölvívó szeretne megmérkőzni a „Keleti szörnyetegként” elhíresült orosz Nyikolaj Valujevvel (49–1–0), és a még mindig jó nevű, hat nap múlva 46 éves Evander Holyfielddel (42–9–2).
Vitalij Klicsko (jobbra) Peter ellen
Fotó: Reuters
Vitalij Klicsko (jobbra) Peter ellen
Vitalij Klicsko (jobbra) Peter ellen
Fotó: Reuters
Vitalij Klicsko (jobbra) Peter ellen

Vitalij Klicsko 2004-ben jelentette be, hogy állandó sérülései miatt felhagy az ökölvívással. A WBC korábbi világbajnoka szombaton négy év szünet után lépett újra szorítóba, és a nigériai Samuel Peter ellenében nyolc menet alatt (a 9. menetre már nem állt ki Peter) vissza is szerezte korábbi övét.

Ezzel a Klicsko testvérek a négy nagy szervezet világbajnoki címe közül hármat birtokolnak a nehézsúlyban, hiszen a 37 éves Vitalij öccse, Vladimir (51–3–0) a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoka.

LEWIS VS. VITALIJ KLICSKO



Vitalij a szombati győzelme után már a lehetséges ellenfeléről is nyilatkozott, és kijelentette, hogy a jövőben szívesen megütközne a WBA-nál társvilágbajnok (Ruszlan Csagajev sérülése miatt tavaszig ketten is magukénak mondhatják a címet) Nyikolaj Valujevvel, így meglenne az esély arra, hogy a mind a négy nagy cím a Klicsko fivérekhez kerüljön.

VALUJEV HATALMAS ÜTÉSEI



„Kész vagyok arra, hogy megmérkőzzek Nyikolaj Valujevvel, de szívesen bokszolnék Evander Holyfielddel is” – fogalmazott az ukrán ökölvívó.

Még mielőtt azonban bármelyikük ellen is ringbe szállna, egykori universumos klubtársával, Juan Carlos Gomezzel (44–1–0) kell kötelező címmeccset vívnia.

Amennyiben a későbbiekben létrejön a Vitalij Klicsko–Nyikolaj Valujev mérkőzés, akkor igazi óriások csaphatnak össze, hiszen az idősebbik Klicsko 202 centi magas és 112 kilós (ennyivel mérlegelt Peter ellen) míg a „Keleti szörnyetegként” emlegetett Valujev még nála is magasabb 12 centivel, és közel 150 kilót nyom.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik