Találatok a Garrincha címkére

Találatok száma: 10

Az önsorsrontás bajnokai – szenvedélybeteg futballklasszisok

2020-12-04 17:41:04

Szenvedélyesen játszottak, a szurkolók pedig szenvedélyesen rajongtak értük. Ám a futball mellett másfajta szenvedély is a hatalmába kerítette őket. Az előbbi miatt emlékezetünkben örökre élnek, annak ellenére is, hogy utóbbi okozta a halálukat.

Törőcsik András Sócrates Képes Sport Helmut Rahn Gerd Müller George Best

Győzött a korszellem: a Juve, a Milan és az MU is lemaradt a magyar zseniről

2019-03-20 09:26:23

Ember tervez, isten végez – legalábbis ezzel szoktuk vigasztalni magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, pár lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. LEGÚJABB FUTBALLTÖRTÉNELMI SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

spanyol átigazolás olasz átigazolás majdnem-transzferek angol átigazolás Real Madrid Puskás Ferenc

Van Persie a spanyolok útjába repült; fricska Maradonáéknak – vb-videók

2010-06-12 14:52:21

Mi történt ezen a napon a korábbi labdarúgó-világbajnokságokon? Diego Maradona fellépett a vb színpadára, két korszakos jelentőségű spanyol kapus, Andoni Zubizarreta és Iker Casillas pazar játékos-pályafutása egyik legnagyobb, legfájdalmasabb hibáját követte el, és hát persze hogyan is feledkezhetnénk meg Robin van Persie gyönyörű szárnyalásáról, arról a remek fejes gólról?!

vb-történet foci vb Robin van Persie Iker Casillas Garrincha Diego Maradona

Brazil címvédés – Garrincha vezérletével

2014-03-17 23:00:11

A Nemzeti Sport Online vb-történeti sorozatának 7. része a Chilében megrendezett 1962-es világbajnokságról szól, amelyet Brazília nyert meg. Az első számú csillag, Pelé csapatának a második csoportmeccsén megsérült, és a hátralévő találkozókon Amarildo helyettesítette – káprázatosan. A magyar válogatott a legjobb nyolc között búcsúzott a tornától, legyőzője a későbbi ezüstérmes Csehszlovákia volt.

világbajnokság vb-történet vb 2018 vb 1962 labdarúgó-vb brazil válogatott

Pelé – ez a gyerek igazi gyöngyszem!

2014-03-10 22:53:48

A Nemzeti Sport Online vb-történeti sorozatának 6. része a Svédországban megrendezett 1958-as világbajnokságról szól, amelyet Brazília nyert meg. A torna legnagyobb felfedezettje egy tizenhét esztendős brazil srác, Edson Arantes do Nascimento lett, akit Pelé néven ismert meg a futballvilág. A magyar válogatott nem jutott tovább a csoportkörből, és csak tizedik lett a 16 csapatot felvonultató mezőnyben.

világbajnokság vb-történet labdarúgó-vb Pelé Just Fontaine Brazília

A világ legjobb szélsője volt, ma parasportoló lehetne - videók

2014-06-27 14:20:02

Nem lehet úgy elhagyni Brazíliavárost Rio de Janeiro irányába, hogy ne esne szó a stadion névadójáról, Mané Garrincháról. 

Rio de Janeiro Mané Garrincha Garrincha Dino Sani Brazília Botafogo

A halál nem könyörült Pelé társain sem - elhunyt világbajnokok

2013-04-10 02:24:31

Egy évvel ezelőtt Ottmar Walter és Heinz Flohe személyében két világbajnok német labdarúgó is elhunyt néhány napon belül. Ennek kapcsán utánajártunk, kik azok a korábbi (vagy jelenlegi) világbajnokok, akik még köztünk vannak, és kiktől kellett fájdalmas végső búcsút vennie a labdarúgó-társadalomnak. Az azóta eltelt egy esztendőben sajnos több legenda is eltávozott, tavalyi cikkünket ennek megfelelően aktualizáltuk.

vb-történelem Ottmar Walter José Luis Cuciuffo Garrincha Gaetano Scirea Francisco Varallo

Brazília 1000! Öt vb-cím, Pelé, Garrincha, Zico, 3R, Maracanazo

2012-11-13 14:03:41

Nem akármilyen mérföldkőhöz érkezik a Kolumbia elleni felkészülési mérkőzéssel a brazil labdarúgó-válogatott: a dél-amerikai ország szövetségének számítása szerint a selecaónak ez lesz az 1000. fellépése. A jelentős mérföldkő alkalmából az alábbiakban rövid történeti áttekintést olvashatnak, amelyben vázlatosan felelevenítjük az aranysárga-kékek legnagyobb nagyságait, sikereit és kudarcait, valamint felidézzük tíz emlékezetes mérkőzésüket.

labdarúgás jubileum Zico Ronaldo Ronaldinho Pelé

Garrincha: csodásan cselezett, hamar halt

2011-03-24 04:34:49

Nemrég búcsúztattuk el a visszavonuló Ronaldót, de sokan máig úgy gondolják, hogy nem a Fenomén – vagy Romário, Zico, Rivelino, stb. – minden idők második legjobb brazil játékosa Pelé után, hanem annak egykori válogatottbeli társa, Garrincha. Őt tartják a futballtörténelem legnagyobb cselkirályának, és népszerűsége egykor oly óriási volt, hogy a Maracana hazai öltözőjét róla nevezték el (miközben a másikat a Fekete Gyöngyszemről). Régesrég meghalt már, ami az életmódja alapján sajnos nem meglepő, ám a hozzá hasonló labdarúgók emlékét nem csak az évkönyvek és száraz adatok őrzik.

sportnaptár labdarúgás brazil válogatott brazil labdarúgás Pelé Garrincha