A túlélő Texans az első helyről várja a hálaadást

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2012.11.22. 15:28
null
Andre Johnson ihletett formában játszott a Jaguars ellen (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. Az első helyen továbbra is a Jacksonville Jaguars elleni csoportrangadót hosszabbításban behúzó Houston Texans áll, mögötte a szintén nyögvenyelős mérkőzést megnyerő Atlanta Falcons és a Baltimore Ravens  áll. A héten a hálaadás miatt három csütörtöki mérkőzést is rendeznek, az elsőt mindjárt 18.30-tól kezdve!

 

1. (a múlt héten: 1.) Houston Texans (9–1)

A Matt Schaub, Andre Johnson kettősről eddig is tudtuk, hogy egy hatékony duó, ám amit a Jaguars ellen alkottak, arra szavak sincsenek. Schaub 527 passzolt yard mellett 5 touchdown átadást jegyzett, míg az elkapó Johnson 273 yardot kapott el és egy TD-t, ez pedig zseniális teljesítmény! Az mondjuk biztos, hogy a Lions ellen ennél sokkal több kell a csapat többi tagjától...

2. (2.) Atlanta Falcons (9–1)

Borzasztó napot fogott ki Matt Ryan, ötször (!) adta el a labdát, ám a Falcons még így is meg tudta nyerni a Cardinals elleni meccset, ami azért jól mutatja, mennyire erősek. A lényeg a kötelező győzelem, ám a remek formában lévő Buccaneers ellen ez nem biztos, hogy elég lesz.

3. (3.) Baltimore Ravens (8–2)

Sikerült megnyerni a Steelers elleni rangadót a Ravensnek, ám azért valljuk be, hogy többet várnánk a Hollóktól. Mondjuk, a csoportot innen már biztosan behúzzák Joe Flaccóék, ám a rájátszásba ennél sokkal több kell majd...

4. (4.) Green Bay Packers (7–3)

Visszatért a Packers a pihenőből, és nem is akárhogyan, ugyanis rettentő fontos mérkőzést sikerült behúznia Rodgerséknek. Habár nem a tavalyi MVP-ről szólt a találkozó, hanem inkább a védelem játszott nagyot, Rodgers pontosan akkor villant, amikor a legnagyobb szükség volt rá, ezzel pedig végül ismét egy csoportriválisa ellen tudott diadalmaskodni a Green Bay.

5. (6.) San Francisco 49ers (7–2–1)

San Franciscóban is irányítóproblémák voltak az előző fordulóban, Alex Smith ugyanis agyrázkódás miatt nem léphetett pályára a hétfő esti rangadón. Ám a cseréje, Colin Kaepernick fantasztikusan mutatkozott be, és a 49ers valósággal lesöpörte 32–7-re a Chicagót. Habár a Saints ellen még nem biztos, hogy játszhat Alex Smith, de ezek után nem is kell aggódnia Jim Harbaughnak a kérdést illetően. Mindenképpen meg kell még említeni a védelemből a másodéves linebacker Aldon Smitht, aki 5.5 (!) sackkel járult hozzá csapata sima győzelméhez!

6. (7.) Denver Broncos (7–3)

Simán hozta a Chargers elleni második csoportmeccsét is a Denver, és mivel ismét kikapott a többi csapat az AFC Westben, lassan teljesen egyértelművé válik, hogy ki fogja megnyerni ezt a kvartettet. Manningék sorsolása innentől nem is túl erős, így egyértelműen kijelenthetjük, hogy az egyik playoff csapat meg is van az AFC-ből.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2012-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (8.) New England Patriots (7–3)

Szó szerint átgázolt az Indianapolison a New England. Brady ismét megállíthatatlan volt, ahogy a Pats egész támadóalakulata, és habár a védelemben vannak gondok szép számmal, a szokásos turnovereket így is szállította az egység, ráadásul még fontos pontokkal járultak hozzá a Pats sikeréhez. Ám a forduló komoly vezéráldozattal járt, Rob Gronkowski, a liga egyik legjobb tight endje ugyanis kéztörés miatt legalább 4–6 hetet ki kell, hogy hagyjon.

8. (5.) Chicago Bears (7–3)

Ismét vereséget szenvedett a Bears. Jay Cutler nem tudott felépülni az előző heti agyrázkódásából, a helyén játszó Jason Campbell pedig nem bírt el a 49ers fantasztikus védelmével. A Chicago támadófala ismét kritikán aluli teljesítménnyel rukkolt elő, ezek után pedig Cutler sem nagyon bizakodhat, ami a testi épségét illeti.

9. (10.) Seattle Seahawks (6–4)

Szüneten volt a Seahawks, a visszatérés után pedig az utóbbi hetekben rossz formában lévő Dolphinshoz látogat Pete Carroll csapata. Kötelező lenne a győzelem!

10. (11.) New York Giants (6–4)

Pihenőhete volt az előző fordulóban a címvédőnek. Kellett is, Manningék ugyanis rettenetes formában játszottak az elmúlt néhány fordulóban. Ám a Packers ellen bizonyíthatják az Óriások, hogy sikerült kilábalni a hullámvölgyből.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportnegyedikként végző csapatnak van a legnagyobb esélye arra , hogy ebben a szezonban bejut a rájátszásba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

11. (13.) Tampa Bay Buccaneers (6–4)

Hatalmas csatát hozott a Buccaneers–Panthers találkozó, és szinte a legvégéig úgy is tűnt, hogy meglepetés születhet a találkozón. Ám a Buccaneers hatalmas végjátékot követően hozni tudta a győzelmet, így pedig a 6–4-es mérlegével komoly wild card esélyessé vált.

12. (9.) Pittsburgh Steelers (6–4)

Nem sikerült a bravúr a Steelersnek, nem tudták megverni a Baltimore-t. Kezd aggasztóvá válni az irányítókérdés is, hiszen Roethlisberger után a cseréje, Byron Leftwich is megsérült, így Big Ben visszatéréséig nehéz napoknak néz elébe a Pittsburgh. De a védelem legalább ismét a régi fényében csillog!

13. (17.) New Orleans Saints (5–5)

Nem botlott nagy ellenállásba Oaklandben a Saints, Breesék simán hozták a kötelezőt, így pedig továbbra is megmaradt a remény, hogy a Szentek talán az idei évben is rájátszásba jussanak – pedig 0–4-nél erre nem sokan gondoltak volna! Ám nem lesz egyszerű feladat, nagyon szoros a verseny az NFC-ben.

14. (14.) Minnesota Vikings (6–4)

Bye weeken volt a Vikings is. Vasárnap a Soldier Fieldre látogatnak Ponderék, ám hatalmas meglepetés lenne, ha nyerni tudnának.

15. (16.) Dallas Cowboys (5–5)

Nem működik túl hatékonyan a dallasi offenzíva az elmúlt hetekben. Habár a győzelmek jönnek, de ezt főleg a védelemnek köszönheti Jason Garrett vezetőedző. Az 5–5-ös mérlegével még bőven versenyben van a rájátszásba kerülésért a Cowboys, ám a következő összecsapásokra mindenképpen össze kéne szednie magát a támadóknak.

16. (12.) Indianapolis Colts (6–4)

Nagy pofont kapott a Colts a Patriotstól, ám ez azért várható is volt, hisz nagy a különbség a két csapat között. Egyelőre legalábbis. Ennek ellenére ez a fiatal társaság remekül helytáll eddig, ha pedig még sikerül elcsípni egy wild cardot érő pozíciót is, az maga lenne a szenzáció a tavalyi 1/1-estől.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

17. (18.) Cincinnati Bengals (5–5)

Visszajött a wild cardért folytatott vadászatba a Bengals. Daltonék a Chiefs ellen szinte meg sem izzadtak, az elkapó A.J. Green pedig ismét bebizonyította, hogy a posztján az egyik legjobb játékos a ligában. A Raiders ellen a hétvégén várhatóan szintén egy sima győzelemnek kell következnie...

18. (15.) Detroit Lions (4–6)

Egyre inkább kezd feltűnni a speciális egység és a támadócsapat folyamatos gyengesége, a hibát pedig egyértelműen az edzői stábba kell keresni! Ha nem tudja összeszedni magát villámgyorsan a Lions, az könnyedén Jim Schwartz főedző állásába kerülhet. Kezdésként a listavezető Texanst kellene meglepnie a Detroitnak, amire valljuk be, nem túl nagy az esély.

19. (26.) Washington Redskins (4–6)

Mindenképpen jól jött a pihenő a Redskinsnek, ám azért az Eagles elleni sikert nem szabad túlértékelni, hiszen egy teljeset szétesett gárdát vert meg Shanahan együttese. Az újonc Robert Griffin III remekelt, összesen egy rontott átadása volt, 4 touchdownt passzt osztott ki, a védelem pedig ismét megmutatta, hogy azért jól is tud játszani.

20. (25.) New York Jets (4–6)

Nem hagyja magát a Jets, és habár a wild cardra igen csekély esélye maradt Rex Ryan csapatának, azért nagyot küzd érte a gárda. A hálaadás napi csoportrangadón a Pats ellen viszont nehéz dolga lesz, főleg a védelemnek.

21. (28.) Buffalo Bills (4–6)

Nem túl jó játékkal, de behúzta a Miami elleni csoportmérkőzését a Buffalo. A védelemre nem lehet sok panasz, ám a támadócsapat Ryan Fitzpatrick vezetésével nem tudja azt a meggyőző játékot hozni, amit kéne. De C.J. Spiller személyében legalább talált egy megfelelő futót a Bills.

22. (19.) San Diego Chargers (4–6)

Habár az eredményt más mutat, a Chargers–Broncos nem hozott túl sok izgalmat. A San Diego részéről legalábbis biztosan nem, Riversék ugyanis még csak megnehezíteni sem tudták a Broncos dolgát és sanszuk sem volt a győzelemre. Itt is ideje lenne már elkezdeni kitakarítani, az első áldozat például Norv Turner lehetne...

23. (22.) Tennessee Titans (4–6)

Bye weeken volt a Titans. A héten irány Jacksonville, ott pedig illene nyernie a Titánoknak.

24. (20.) Arizona Cardinals (4–6)

Sokadik héten bizonyítja az Arizona, hogy kritikán aluli támadóegységgel rendelkezik, és ez lassan a csapat szezonjába is kerül. Pedig megvolt a lehetőség a győzelemre, hiszen a Falcons, és főleg Matt Ryan siralmas napot fogott ki...

25. (21.) St. Louis Rams (3–6–1)

Összezuhant a Rams. Habár az offense eddig sem volt túl acélos, de a védelemre eddig sok panasz nem lehetett, ám a Jets ellen végül ez a csapatrész is csődöt mondott. Vasárnap Rams–Cardinals, nem lesz könnyű mérkőzés, ám a Kosoknak be kéne húzniuk...

26. (23.) Miami Dolphins (4–6)

Az offense az utóbbi kezd kilátástalanná válni, a Miami reményei pedig a rájátszást illetően kezdenek elszállni. A Seahawks elit védelme ellen nem lesz könnyű javítani a mérlegen, de azért semmiképpen sem lehet leírni a Delfineket, hiszen az életben maradásért küzdenek innentől kezdve.

27. (24.) Philadelphia Eagles (3–7)

Sorozatban hatodik mérkőzésén szenvedett vereséget a Philadelphia. Teljes a káosz a csapatnál, Andy Reid sem tudja már kordában tartani a gárdáját, ez pedig mindent elmond a Philly idei szezonjáról. Innen a cél már csak a jobb draftpozíció lehet.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat végez az NFL 2012-es szezonjában a legrosszabb mérleggel, melyik együttesé lesz az 1/1-es draftjog?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

28. (27.) Carolina Panthers (2–8)

Idén nagyon ért ahhoz a Panthers, hogyan bukja el az egyébként már megnyert meccseit. A Buccaneers ellen sem volt ez másképp, ez pedig sok mindent elmond az edzői stábban uralkodó problémákról. Már nincs messze a nagytakarítás...

29. (29.) Oakland Raiders (3–7)

Esélye sem volt a Raidersnek a Drew Brees vezette New Orleans Saints ellen. Egyértelmű, hogy ez az esztendő nem az Oaklandről szól, pedig Carson Palmer még erőn felül is teljesít, de a védelem annyira halovány, hogy így kilátástalan a sikeres szezon.

30. (30.) Cleveland Browns (2–8)

Majdnem meglepte a Dallast a Browns, ám amikor nagyon kellett volna, összeroppant a Weeden vezette támadóegység. Úgy látszik, hogy az utóbbi években leginkább a sok vereség a csapat sorsa, így mindenképpen jót fog tenni a teljes takarítás az edzői stábban és a vezetőségben.

31. (31.) Kansas City Chiefs (1–9)

Esélye sem volt a Chiefsnek előző vasárnap a Bengals ellen. Hiába kezd Matt Cassel, hiába jön a helyére Quinn, egyik sem jó kezdő irányítónak. Következhet a Broncos, az sima zakó lesz, a Kansas City pedig kezdhet készülni a quarterback draftra.

32. (32.) Jacksonville Jaguars (1–9)

Majdnem meglepte a Jacksonville a listavezető Houstont. Igazi adok-kapok alakult ki a két csapat között, ám ha Blaine Gabbert nem sérül le, akkor minden bizonnyal simán kikaptak volna a Jaguárok. A helyére beálló Chad Henne azonban pazarul mutatkozott be, és a hírek szerint marad is kezdő irányító. Vajon így kell végződnie Blaine Gabbert karrierjének, mint kezdő irányító?

A 12. forduló három összecsapással veszi kezdetét csütörtökön. A hálaadás napi mérkőzésekről szóló beharangozót ide kattintva olvashatja el!

Új sorozatunk, a Yardról yardra a vörös zónában – mely mindig az előző forduló 20 érdekességével foglalkozik majd, továbbá egy bevállalós tippel jelentkezik a következő körre – legújabb részét ide kattintva érheti el!

NFL 2012, ALAPSZAKASZ
11. FORDULÓ
2012. 11. 16. 2:20 Buffalo Bills–Miami Dolphins 19–14
2012. 11. 18. 19:00 Washington Redskins–Philadelphia Eagles 31–6
2012. 11. 18. 19:00 Detroit Lions–Green Bay Packers 20–24
2012. 11. 18. 19:00 Atlanta Falcons–Arizona Cardinals 23–19
2012. 11. 18. 19:00 Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers 21–27 – h.u.
2012. 11. 18. 19:00 Dallas Cowboys–Cleveland Browns 23–20 – h.u.
2012. 11. 18. 19:00 St. Louis Rams–New York Jets 13–27
2012. 11. 18. 19:00 Kansas City Chiefs–Cincinnati Bengals 6–28
2012. 11. 18. 19:00 Houston Texans–Jacksonville Jaguars 43–37 – h.u.
2012. 11. 18. 22:05 Oakland Raiders–New Orleans Saints 17–38
2012. 11. 18. 22:25 New England Patriots–Indianapolis Colts 59–24
2012. 11. 18. 22:25 Denver Broncos–San Diego Chargers 30–23
2012. 11. 19. 2:20 Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 10–13
2012. 11. 20. 2:30 San Francisco 49ers–Chicago Bears 32–7
Szabadnapos: Tennessee Titans, New York Giants, Minnesota Vikings, Seattle Seahawks
12. FORDULÓ
2012. 11. 22. 18:30 Detroit Lions–Houston Texans
2012. 11. 22. 22:15 Dallas Cowboys–Washington Redskins
2012. 11. 23. 2:20 New York Jets–New England Patriots
2012. 11. 25. 19:00 Cincinnati Bengals–Oakland Raiders
2012. 11. 25. 19:00 Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers
2012. 11. 25. 19:00 Indianapolis Colts–Buffalo Bills
2012. 11. 25. 19:00 Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans
2012. 11. 25. 19:00 Kansas City Chiefs–Denver Broncos
2012. 11. 25. 19:00 Chicago Bears–Minnesota Vikings
2012. 11. 25. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons
2012. 11. 25. 19:00 Miami Dolphins–Seattle Seahawks
2012. 11. 25. 22:05 San Diego Chargers–Baltimore Ravens
2012. 11. 25. 22:25 New Orleans Saints–San Francisco 49ers
2012. 11. 25. 22:25 Arizona Cardinals–St. Louis Rams
2012. 11. 26. 2:20 New York Giants–Green Bay Packers
2012. 11. 26. 2:30 Philadelphia Eagles–Carolina Panthers

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik