A Texans megerősítette vezető helyét az AFC-ben

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2012.10.25. 17:51
null
Arian Fostert nem tudták megállítani a Ravens-védők (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A listát továbbra is az ezúttal pihenőhéten lévő Atlanta Falcons vezeti, mögötte viszont megszilárdította második helyét (AFC-beli elsőségét) a Baltimore Ravens elleni rangadót megnyerő Houston Texans.

 

1. (1.) Atlanta Falcons (6–0)

Bye weeken töltötte a hetedik fordulót a Falcons, a szintén pihenésből visszatérő Eagles vendégeként pedig rögtön egy izgalmas mérkőzésen térhetnek vissza.

2. (2.) Houston Texans (6–1)

Tökéletes hétvégét zárt a Texans. Schaub két touchdown passzt osztott ki, Foster ugyanennyit futott, a védelem pedig ismét remekül játszott. Nem nagyon lehet kérdés, hogy jelenleg Gary Kubiak alakulata a legerősebb az AFC-ben.

3. (3.) New York Giants (5–2)

Eli Manning mindig akkor hozza a nagy játékokat, amikor kell, ezért az egyik legjobb irányító a ligában, és ez a Redskins ellen sem volt másképp. Ám mindenképpen ki kell még emelnünk az elkapó Victor Cruzt, aki 19 másodperccel a meccs vége előtt egy 77 yardos touchdown elkapással végül sikeresen megfordította (és megnyerte) a Redskins elleni összecsapást.

4. (4.) Chicago Bears (5–1)

Nagyon fontos csoportrangadót húzott be a Bears a Lions ellen. Támadóoldalról azért aggodalomra adhat okot, hogy Jay Cutler bordája megsérült egy sack következtében, ez pedig kihathat a dobómozdulatára. A védelem továbbra is hengerel, csupán egyetlen touchdownt engedélyeztek a Detroitnak, a Brian Urlacher vezette csapatrész pedig sorra szállítja a labdaszerzéseket.

5. (6.) San Francisco 49ers (5–2)

A fontos csoportmeccseket nyeri a 49ers, ez pedig nagyon fontos az NFC West behúzásához. Alex Smith viszont nem túl jó az elmúlt hetekben, márpedig a Giants ellen is láthattuk, hogy nem mindig tudja megmenteni őt a védelem... A hétfő esti rangadón ismét közelebb kerülhet a rájátszáshoz a San Francisco, hiszen Arizonába látogat Jim Harbaugh gárdája.

6. (5.) Baltimore Ravens (5–2)

Bajban van a Ravens, a csapat úgy látszik, hogy nem bírja el a sok kulcssérülést. Ráadásul még Joe Flacco formája is gyengül, így pedig végképp növekszik a probléma Baltimore-ban. A rájátszás még könnyen meglehet, ám utána nem sok sansza lesz a Hollóknak...

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2012-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (10.) Green Bay Packers (4–3)

A kezdeti nehézségek után sikeresen visszatalált a Packers a rájátszáshoz vezető útra, és bár a csoportvezető Chicagót nehéz lesz befogni, de a wild cardra mindenképpen jók lesznek Rodgersék. Az egyedüli kérdés, hogy a védelem hogy bírja el a sok sérülést, a hétvégén ugyanis Charles Woodson, a védelem egyik húzóembere is kidőlt hetekre, neki a kulcscsontja tört el.

8. (7.) Seattle Seahawks (4–3)

Minden támadóalakulat olyan ponterős, mint amennyire az ellenfél védelme engedi... A Hawks egy csodálatos Pats elleni siker után ezúttal elképesztően gyenge offense produkcióval állt elő, 6 ponttal pedig nagyon ritkán lehet meccset nyerni...

9. (8.) New England Patriots (4–3)

Nem sokon múlt, hogy a Jets meglepje a New Englandet Foxborough-ban, ám amikor kellett, Brady és a támadósor a helyén volt, így pedig a kötelező sikere megvan a Patsnek. Ám összességében nincs minden rendben a Patsnél. Az előző években már hozzászoktunk a kritikán alul szereplő secondaryhez, ám az meglepetés, hogy Bradyék ennyire gyengék legyenek... Pedig idén ez már nem az első meccsük, amin csődöt mondanak... Márpedig Londonban, a Rams ellen is jó védelemmel kell szembenéznie az offense-nek.

10. (11.) Minnesota Vikings (5–2)

Így kell 58 passzolt yarddal meccset nyerni! Amikor Ponder csődöt mond, akkor Adrian Peterson viszi a hátán a csapatot, a védelem pedig védelem pedig többször is meg tud villanni. A Vikings csütörtök este a Bucsot fogadja, és bár papíron simán hoznia kéne a győzelmet, valószínűleg pont ezért lesz majd izgalmas a meccs.

11. (9.) Denver Broncos (3–3)

Bye weeken volt a Broncos is az előző héten. Jól is jött, hogy Manning és az edzők fejben kicsit összeszedjék a gárdát. Egy biztos, az nem túl kifizetődő, ha a Denver minden héten ad egy félidőnyi előnyt az aktuális ellenfelének...

12. (16.) Pittsburgh Steelers (3–3)

Rettentő fontos csoportmeccset húzott be a Steelers a Bengals vendégeként, ám habár a számok jól néznek ki, azért valljuk be, ritka gyenge napot fogott ki a Bengals. De a lényeg a győzelem, Big Benéknek pedig minden esélyük megvan rá, hogy a Redskinst is megverjék.

13. (12.) Arizona Cardinals (4–3)

Hiába az első pár hetes Cardinals-csoda, hatékony támadóalakulat híján várható volt, hogy nem fog sokáig tartani a győzelmi széria. A következő összecsapása a Cardsnak egy hétfő esti rangadón lesz, méghozzá a 49ers ellen, ahol szinte biztosan elszenvedik majd a negyedik vereségüket is.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a londoni mérkőzést?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

14. (13.) St. Louis Rams (3–4)

Bár nagy meglepetés a Rams megerősödése, azért a Rodgers vezette Packers még mindig más szint Bradfordék számára. És várhatóan a Patriots is az lesz a londoni rangadón.

15. (14.) Detroit Lions (2–4)

Ekkora szerencsétlenkedést, mint amit a Lionstól láthattunk a hétfő esti rangadón, ritkán lehet tapasztalni. Matt Stafford elképesztően gyenge idén, ez pedig kihat az egész offense-re. A védelem meglepően jó, de hiába, így nem lehet meccset nyerni.

16. (15.) Philadelphia Eagles (3–3)

Pihent a Philly is. Kellett a szünet, egy új védelmi koordinátorral nem könnyű összeszokni szezon közepén...

17. (23.) Dallas Cowboys (3–3)

A kötelezőt hozta a Cowboys, a gyengécske Pantherst ugyanis megverték Romóék, ám a védelem vezére, a kiváló belső linebacker Sean Lee súlyos sérülést szenvedett, így a szezon további részét kénytelen lesz kihagyni, ez pedig hatalmas érvágás a Dallas védelmének.

18. (18.) San Diego Chargers (3–3)

Komoly blama után vonulhattak szünetre a Chargers játékosai, szükség is volt rá, hogy fejben kicsit felszívják magukat. A San Diego Clevelandbe látogat vasárnap, a győzelem kötelező és talán fel is tüzeli Riverséket.

19. (19.) Miami Dolphins (3–3)

Bye weeken volt a hétvégén a Dolphins, a nyolcadik játékhéten pedig a Jets ellen folytathatják a remek sorozatukat Ryan Tannehillék

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

20. (17.) New York Jets (3–4)

Jó is ez a Jets, meg nem is. A védelem Revis nélkül is erőn felül teljesít, ez pedig nagy jó alap lehetne. Mark Sanchez pedig képes jól játszani, de egyik pillanatról a másikra olyan bakikat tud összehozni, mint amit a Pats ellen láthattunk tőle. A gond az, hogy ezek a hibák a legfontosabb pillanatokban jöttek...

21. (24.) Indianapolis Colts (3–3)

Ha nem is könnyen, de nyerni tudott a Colts hazai pályán a Browns ellen. Ám a mutatott játékra nem lehet túl büszke Bruce Arians. A támadócsapat ismét csak egy félideig tudott jól teljesíteni, a védelem pedig bár megfogta a futásokat, a passz ellen viszont meglehetősen gyengén produkált. Jó hír azonban, hogy Chuck Paganót, a Colts főedzőjét, akinél leukémiát diagnosztizáltak néhány hete, kiengedték a kórházból, így mostantól otthonról nézheti csapata mérkőzéseit!

22. (20.) Cincinnati Bengals (3–4)

Ahogy azt a Steelersnél is említettük, ritka gyenge napot fogott ki a Cincinnati Bengals. Andy Dalton teljesen formán kívül játszott, ezzel pedig teljesen lebénult a Cincy offense. Nem túlzás azt mondani, hogy a lehető legjobbkor jön a pihenőhét a csapatnak.

23. (22.) Washington Redskins (3–4)

Kezd elúszni a Redskins éve. Az újonc irányító, Robert Griffin III sorra veszti el a legjobb célpontjait, ezúttal a kiváló tight end, Fred Davis dőlt ki Achilles-ín-sérülés miatt az egész idényre, és Pierre Garcon hetekre kiesett.. Egyre nehezebb dolga van az idei draft 1/2-es választottjának...

24. (27.) Tennessee Titans (3–4)

Hatalmas csatát hozott a Titans–Bills összecsapás! Védelmek nem nagyon voltak a pályán, ám a támadók viszont annál inkább. Chris Johnson két hétnyi alibi után vasárnap újult erővel, 195 futott yarddal és két TD-vel véttette magát észre. És mi lenne itt, ha Johnson minden héten ilyen faktor tudna lenni? Jó reggelt CJ2K!

25. (28.) New Orleans Saints (2–4)

Kezd visszajönni a wild cardért folyó versenybe a Saints, ám még így is lehet, hogy az első, négyhetes szórakozás visszaüt a szezon végén. Drew Brees egy félidő alatt 313(!) yardot passzolt, a hátrányt pedig nem tudta ledolgozni a Tampa Bay, még ha a végén meg is szorongatták a Szenteket.

26. (21.) Buffalo Bills (3–4)

Egyszer fent, egyszer lent... Ez a mondás tökéletesen illik a hullámzó Buffalóra. De ezen a hétvégén legalább biztosan nem lent lesznek Fitzpatrickék, mert pihenőre mennek a Bölények.

27. (25.) Tampa Bay Buccaneers (2–4)

Valami még nem állt össze a Buccaneersnél, de mindenképpen jó irányba halad az új edzői stáb. Néhány jó cornerback semmiképpen sem ártana a csapatnak, de ezzel a kérdéssel majd csak a szezon után foglalkozhatnak majd, ám az legalább örömteli, hogy Vincent Jacksont nem hiába szerződtették le egy zsák pénzért.

28. (31.) Oakland Raiders (2–4)

A sok elvesztett labda majdnem megbosszulta magát, de végül, ha nyögvenyelősen is, meg tudta verni az Oakland a Jacksonville-t. Vasárnap csoportrangadó, a Chiefshez látogat a Raiders, kétesélyes összecsapás lesz, mivel a Kansas City kifejezetten gyenge formát mutatott a szezon elején.

29. (26.) Kansas City Chiefs (1–5)

A lehető legjobbkor vonult pihenőre a Kansas City, a csapat ugyanis kirívóan rossz formát mutatott a szezon első felében. Habár a rájátszás szinte biztosan elúszott, de azért annyi biztos, hogy ez a Chiefs keret reálisan nézve a közelében sincs az 1/1-es cetlinek...

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat végez az NFL 2012-es szezonjában a legrosszabb mérleggel, kié lesz az 1/1?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

30. (29.) Carolina Panthers (1–5)

Ez a csapat úgy, ahogy van, kilátástalan. A támadócsapat hihetetlen gyenge, Cam Newtonnal az élen. Két sokat kereső, jó futója van a Párducoknak, ám mégsem használják őket, így joggal mondhatjuk, hogy az edzői stáb is lassan megbukik. Az előző héten említett nagytakarítás bizony egyre közelebb van...

31. (30.) Cleveland Browns (1–5)

Trent Richardson nem tud egészséges maradni, pedig a legnagyobb fegyvere lehetne a gyengélkedő Brownsnak. Mindenesetre ez a vasárnapi Indy verhető volt, ám a rossz játékhívások és hibás edzői döntések visszaütöttek, a fordítás pedig Josh Gordon nagy hibájának miatt elmaradt.

32. (32.) Jacksonville Jaguars (1–5)

Néhány hete még azt hittük, hogy siralmasabb már nem lehet a Jacksonville, tévedtünk: Maurice Jones-Drew lábsérülést szenvedett, így pár hetet biztosan ki kell hagynia, de Blaine Gabbert válla sem bírta a kiképzést, emiatt pedig nem biztos, hogy kezdhet a vasárnapi, Packers elleni mérkőzésen. Viszont ennél rosszabb már tényleg nem lehet...

A 8. forduló nyitó mérkőzéséről, a Minnesota Vikings–Tampa Bay Buccaneers találkozóról beharangozót ide kattintva olvashat!

Új sorozatunk, a Yardról yardra a vörös zónában – mely mindig az előző forduló 20 érdekességével foglalkozik majd, továbbá egy bevállalós tippel jelentkezik a következő körre – legújabb részét ide kattintva érheti el!

NFL 2012, ALAPSZAKASZ
7. FORDULÓ
2012. 10. 19. 2:20 San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 13–6
2012. 10. 21. 19:00 New York Giants–Washington Redskins 27–23
2012. 10. 21. 19:00 Minnesota Vikings–Arizona Cardinals 21–14
2012. 10. 21. 19:00 Carolina Panthers–Dallas Cowboys 14–19
2012. 10. 21. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints 28–35
2012. 10. 21. 19:00 St. Louis Rams–Green Bay Packers 20–30
2012. 10. 21. 19:00 Houston Texans–Baltimore Ravens 43–13
2012. 10. 21. 19:00 Indianapolis Colts–Cleveland Browns 17–13
2012. 10. 21. 19:00 Buffalo Bills–Tennessee Titans 34–35
2012. 10. 21. 22:25 New England Patriots–New York Jets 29–26 – h.u.
2012. 10. 21. 22:25 Oakland Raiders–Jacksonville Jaguars 26–23 – h.u.
2012. 10. 22. 2:20 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 17–24
2012. 10. 23. 2:30 Chicago Bears–Detroit Lions 13–7
Szabadnapos: Miami Dolphins, Denver Broncos, San Diego Chargers, Kansas City Chiefs, Philadelphia Eagles, Atlanta Falcons
8. FORDULÓ
2012. 10. 26. 2:20 Minnesota Vikings–Tampa Bay Buccaneers
2012. 10. 28. 18:00 Green Bay Packers–Jacksonville Jaguars
2012. 10. 28. 18:00 New York Jets–Miami Dolphins
2012. 10. 28. 18:00 Cleveland Browns–San Diego Chargers
2012. 10. 28. 18:00 Tennessee Titans–Indianapolis Colts
2012. 10. 28. 18:00 St. Louis Rams–New England Patriots*
2012. 10. 28. 18:00 Philadelphia Eagles–Atlanta Falcons
2012. 10. 28. 18:00 Chicago Bears–Carolina Panthers
2012. 10. 28. 18:00 Detroit Lions–Seattle Seahawks
2012. 10. 28. 18:00 Pittsburgh Steelers–Washington Redskins
2012. 10. 28. 21:05 Kansas City Chiefs–Oakland Raiders
2012. 10. 28. 21:25 Dallas Cowboys–New York Giants
2012. 10. 29. 1:20 Denver Broncos–New Orleans Saints
2012. 10. 30. 1:30 Arizona Cardinals–San Francisco 49ers
*Londonban rendezik meg.
Szabadnapos: Buffalo Bills, Cincinnati Bengals, Baltimore Ravens, Houston Texans
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik