NFL: a Houston öt TD-t vitt a Baltimore szupervédelmének

Vágólapra másolva!
2012.10.21. 22:46
null
Nick Eason (Arizona Cardinals) állítja meg Christian Pondert (Minnesota Vikings) (Fotó: Reuters)
Címkék
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának hetedik fordulójában a Houston Texans–Baltimore Ravens rangadón kiütéses, harminc pontos hazai győzelem született. A házigazdák öt TD-t vittek a védekezésére eddig méltán büszke vendégeknek. A győztes tovább őrzi jó mérlegét (6/1), a vesztes lépéshátrányba került (5/2), de még így is biztosan őrzi a második helyét az Amerikai főcsoportban (AFC). A késő esti meccsen a Pittsburgh Steelers 24–17-re nyert a Cincannati Bengals otthonában.  

Bár az összecsapás Ravens-pontokkal indult, a házigazdák már az első negyedben TD-t vittek, így hétpontos előnnyel várhatták a folytatást. A Texans nagyon ráérzett a meccs ízére, hiszen a második negyedben két TD-vel – plusz a sikeres jutalomrúgásokkal – és Shayne Graham két mezőnygóljával szinte beláthatatlan távolságra került a félidőre (29–3). A harmadik negyed elején TD-vel szépítettek ugyan a vendégek, de a házigazdák gyorsan tettek arról, hogy vérmes reményeik ne legyenek, és a záró felvonásban szerzett újabb TD-vel padlóra küldték a szezonban eddig jól muzsikáló Baltimore-t.

Érdekes forgatókönyv íródott a New York Giants–Washington Redskins rangadóra, hiszen az első és a harmadik negyedben összesen három pont született. A másodikban és a negyedikben azonban repkedtek a TD-k és a mezőnygólok, a sokáig „ikszes" meccse a házigazdák a negyedik negyed elején és végén szerzett TD-je döntött.

A Buffalo Bills otthon szinte végig üldözte a Tennessee Titanst, de a harmadik negyed végére már fordító házigazdák a hajrához érve szinte győztesnek is hitették magukat, ám a vendégek egy perccel a vége előtt szerzett TD-je összetörte az álmaikat.

Bradyék nagy csatában múlták felül Sanchezéket (Fotó: Action Images)
Bradyék nagy csatában múlták felül Sanchezéket (Fotó: Action Images)


A 22 óra után kezdődő mérkőzések egyaránt hosszabbításban értek véget a New England Patriots és az Oakland Raiders győzelmével.

A Hazafiak már 23–13-ra is vezettek a záró játékrész előtt a New York Jets ellen, az utolsó másodpercekben így is nagyot kellett küzdeniük a hosszabbítás kiharcolásáért, ott pedig egy gyors mezőnygóllal megszerezték a vezetést, mielőtt Rob Ninkovich megszerezte Mark Sancheztől a labdát, végleg eldöntve a párharcot (29–26).

A New England Patriots passz elleni védelme egyébiránt kis híján hőssé tette Sanchezt, aki 328 yardot passzolt a borzalmas secondary ellen, igaz, utóbbi egyszer elcsípte átadását. A Patriots szerzett TD-t visszahordásból (Devin McCourty 104 yardos kirúgás után szerzett hatpontost), védők révén egy safetyt, Brady pedig kétszer is megtalálta Rob Gronkowskit a célzónában, így sorozatban 39. mérkőzésén adott TD-passzt (a rekordot a ma is eredményes Brees tartja immáron 49 találkozóval).

Az utolsó negyedben a Jets 10 válasz nélkül hagyott ponttal egyenlített, majd McCourty elejtett labdája után egy mezőnygóllal fordított, de Bradynek volt még egy esélye a hajrában egyenlíteni, amellyel élt is, és végül a hosszabbításban érkezett a már említett hazai mezőnygól és labdaszerzés.

A Raiders 23–13-as hátrányból harcolta ki a ráadást a kezdő irányítóját (Blaine Gabbert) és futóját (Maurice Jones-Drew) is elveszítő Jacksonville Jaguars ellen, ahol Chad Henne elveszített labdája után Sebastian Janikowski 40 yardról kialakította a 26–23-as oaklandi sikert.

A KÉSŐ ESTI MECCSEN

A magyar idő szerint hajnalban lejátszott Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers meccsen kissé döcögősen kezdett a vendég 2008-as bajnok a csoportrivális ellen. A két legjobb futó (Rashard Mendenhall, Isaac Redman) mellett két támadó falember (Maurkice Pouncey, Marcus Gilbert) is sérült volt, ráadásul a safety Troy Polamalu sem tudott pályára lépni Cincinattiben a Steelersben. Ennek ellenére a vendégek egy remek védelemmel és Ben Roethlisberger vezényletével végül 24–17-re legyűrték a Bengalst.

A meccset ugyan a hazaiak kezdték jobban Cedric Peerman ötyardos futott TD-je után Roethlisberger a célterületen a bengalsos safety, Chris Crocker kezeibe dobta a labdát, majd a soron következő labdabirtoklása során Robert Geathers és Devon Still együttes erővel sackelte „Big Bent", Wallace Gilberry pedig köszönte szépen és megszerezte a pittsburgi irányító által elejtett labdát a Steelers nyolcyardos vonalánál. Andy Dalton ki is használta az alkalmat és TD-passzt adott a remek formában lévő A. J. Greennek. (14–3)

Green így sorozatban hatodik meccsén szerzett hatpontost, de ezen a meccsen nem volt több momentuma, Ike Taylor ugyanis nem adott esélyt neki arra, hogy akár egyszer is elkapjon egy labdát Daltontól.

A folytatásban a Steelers előbb egy 47 yardos mezőnygóllal zárkózott, majd Roethlisberger összeszedte magát és Heath Miller elkapásával megdobta első TD-jét a meccsen. A szokásos extra pont helyett két pontost csináltak a vendégek. (14–14)

A harmadik negyed egy-egy mezőnygólt hozott, majd a végjátékban az újonc Chris Rainey – aki amúgy a kickoffnál rögtön 42 yardot cipelte vissza a labdát – karrierje első hatpontosával (az NFL-ben) fordított a Steelers. (17–24)

Roethlisberger a sok pontatlan átadás ellenére végül 278 passzolt yarddal zárt, nagy meglepetésre pedig a futójáték ezúttal remekül működött a Steelersnél (Jonathan Dwyer 122 yardot hozott össze 17 próbálkozásból) – Mendenhall és Redman hiányzása ellenére. A forduló előtt a Pittsburgh csak a 31. volt a meccsenkénti átlag futómennyiségek mutatójában. Andy Daltonék mindössze 185 yardot tudtak felmutatni támadásban, az egyetlen pozitívum talán az lehet, hogy a Pittsburg egyszer sem tudta sackelni az irányítót – annak ellenére, hogy a sérült center, Kyle Cook helyén kezdő Jeff Faine is megsérült a találkozón, így a drafton ki nem választott Trevor Robinson végezhette el a snapeket.

A Steelers így 3–3-as, a Bengals pedig 3–4-es mutatóval áll az AFC Northban, ahol a Baltimore Ravens vezet 5–2-vel.

NFL 2012
ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ
New York Giants–Washington Redskins 27–23
Minnesota Vikings–Arizona Cardinals 21–14
Carolina Panthers–Dallas Cowboys 14–19
Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints 28–35
St. Louis Rams–Green Bay Packers 20–30
Houston Texans–Baltimore Ravens 43–13
Indianapolis Colts–Cleveland Browns 17–13
Buffalo Bills–Tennessee Titans 28–35
New England Patriots–New York Jets
29–26 – h.u.
Oakland Raiders–Jacksonville Jaguars 26–23 – h.u.
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 17–24
HÉTFŐN JÁTSSZÁK
Chicago Bears–Detroit Lions
KORÁBBAN
San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 13–6
Szabadnapos: Miami Dolphins, Denver Broncos, San Diego Chargers, Kansas City Chiefs, Philadelphia Eagles, Atlanta Falcons

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik