Az eddigi slágeredmény: 6:1

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2011.07.18. 13:07
Címkék

Pandev, Eto'o, ÁlvarezTegnap délután egy fokkal erősebb csapattal, a Serie D-s Mezzocoronával játszott tesztmeccset csapatunk, és megismételte csütörtöki eredményt, vagyis 6:1 arányban győzött. Gasperini természetesen továbbra is bőszen próbálgatta a posztokat, ezek taglalását hajtás után olvashatjátok.Pandev, Eto'o, ÁlvarezTegnap délután egy fokkal erősebb csapattal, a Serie D-s Mezzocoronával játszott tesztmeccset csapatunk, és megismételte csütörtöki eredményt, vagyis 6:1 arányban győzött. Gasperini természetesen továbbra is bőszen próbálgatta a posztokat, ezek taglalását hajtás után olvashatjátok.

Elsőként jöjjön ismét a száraz statisztika. A gólszerzők Pandev, Álvarez (2-2), Sneijder és Eto'o voltak, agólpasszokon Eto'o(3), Santon és Sneijder osztoztak. Az ellenfél találatát Timpone szerezte, innen is gratulálunk neki,valószínűleg küld majd egy üdvözlőlapot Vivianonak.

A felállás a következő volt: Castellazzi; Ranocchia, Caldirola, Chivu, Santon, Stankovic, Sneijder, Obi, Alvarez, Eto'o, Pandev. A formációt pontosan nem is lehet megmondani, mert igen flexibilis volt (és itt megint visszautalhatunk Gasperini szavaira), támadásban 3-4-3, a középpálya két szélén Obival és Santonnal, védekezésben viszont módosult 4-3-3-ra, amolyan Barcelona-stílusban. És tényleg: Sneijder a mélységből irányított, Xavi-szerűen, és látszólag fekszik is neki a poszt, talán még szoknia kell(vagyis vissza kell szoknia, mert az Ajaxban is sokszor játszott mélyebben), de ahogy a korábbi posztokban már taglalva lett, egy ilyen klasszisnak nem fog gondot okozni a pozícióváltás. Amit még le lehet szűrni: Pandev nagyon csipkedi magát, látszik, hogy nem akar a távozók listájára felkerülni. Eto'o halálos nyugalommal játszva is szórja a jó megoldásokat, bízhatunk benne, hogy ismét kijön neki egy olyan idény, mint a legutóbbi (csak ugye ott lesz az a kiba fránya Afrika-kupa). Ricky góljai szépek voltak, de még mindig látszik az összeszokatlanság(naná), és néha kicsit mintha lassan is mozogna. A mérleg másik serpenyőjében pedig azért ott van az a hihetetlen finomság, ami minden megmozdulásáról lerí, és ami előrevetíti, hogy nagy klasszis lehet belőle. Santon első két meccse bizakodásra ad okot, nagyon-nagyon remélem, hogy ezúttal nem lesz kölcsönadva(persze, ha Maicon marad, akkor kb. ez a remény tova is száll). A védelem nem volt igazán tesztelve az első sor alatt, egyetlen helyzetüknél (amikor Castellazzi védett végül) Caldirola és Chivu bénáztak egy sort.

A második félidőben kb. 10 perc elteltével érkezett a második csapat, a fiatalok (Bianchetti, Natalino, Faraoni, Crisetig, Bessa, Longo, Castaignos, Alibec) kiegészítve Muntarival, Marigával és Vivianoval nagy bravúrral lehoztak egy 0:1-et a hátralévő mintegy fél órában. A kapott gól kis százalékban Natalino (helyezkedési hiba) és nagy százalékban Viviano (potya) érdeme. A túloldalon helyzetek tömkelegét dolgozták ki az ifjoncok, de egytől egyig sikerült ki is hagyni ezeket (a fiatal hollandunk, Luc Skywal Castaignos járt élen e kategóriában). Ha már párhuzam a katalánokkal, akkor erőltessünk be még egyet: hihetetlen volt néha, ahogy a kapu torkáig szerették volna Alibecék kijátszani a helyzeteket. Fiatalság, bolondság...Dicsérhető: a brazil-olasz Bessa(kreatív, technikás, lehet jövője a nagyoknál), Longo (remek cselezőkészség, gyorsaság, ám még elég szeleburdi) és Mariga. Messzemenő következtetéseket még mindig nem érdemes levonni, az igazi erőfelmérők csak ezután következnek, de a koncepció már most kezd egyértelműen kirajzolódni. Kíváncsian várjuk a folytatást...

Davide Santon

Végezetülpedig a gólok mozgókép formájában:

Következő meccs: szerda, 17:00, a Cremonese ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik