Szép búcsú az idei Campionatotól

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2011.05.23. 15:05
Címkék
Az utolsó fordulóban két tét nélküli csapat meccsén a Cataniát fogadtuk. A legnagyobb kérdések ilyesmik voltak: vajon lehozza -e a csapat 100%-osan...

Az utolsó fordulóban két tét nélküli csapat meccsén a Cataniát fogadtuk. A legnagyobb kérdések ilyesmik voltak: vajon lehozza -e a csapat 100%-osan a tavaszt hazai pályán? Kihúzunk -e egy meccset kapott gól nélkül? Hány fiatal mutatkozik be a San Siro közönsége előtt? A válaszokat lapozás után olvashatják az érdeklődő blogolvasók.Az utolsó fordulóban két tét nélküli csapat meccsén a Cataniát fogadtuk. A legnagyobb kérdések ilyesmik voltak: vajon lehozza -e a csapat 100%-osan a tavaszt hazai pályán? Kihúzunk -e egy meccset kapott gól nélkül? Hány fiatal mutatkozik be a San Siro közönsége előtt? A válaszokat lapozás után olvashatják az érdeklődő blogolvasók.

Nos, Leonardo számomra igencsak csalódást okozott a kezdővel, ugyanis egy darab fiatal nem kapott szerepet, de a padon is csak Coutinho(és talán Mariga, ha őt még ide vehetjük)volt ebből a 'típusból'. A Napoli meccshez képest annyi volt a változás, hogy most Eto'o ismét a bal oldalvonal mellett száguldozott fel s alá.

Örömjáték-szaga volt a dolognak a meccs egészét tekintve, mindkét oldalon akadtak helyzetek és lehetőségek, bár a vendégekre ez csak az első 20-25 perc után volt igaz, addig egy 0%-os motivációval pályára lépő csapat benyomását keltették. Hardzsáról megtudhattuk, hogy Inter-mezben is képes távoli bombákra, gólt érdemlő lövése sajnos a felső kapufán csattant. Pár perccel később azonban adott egy gólpasszt(némiképp véletlenül, de a harcosságának köszönhetően) Pazzininek, akinek ismét elég volt fél helyzet egy gólhoz. Szünetig sokminden már nem történt, a két szélen rohangáltak az embereink (Eto'o, Nagatomo, néha Chivu is megérkezett), de lényegi veszélyt csak a kameruni oroszlánunk tudott kialakítani.

A második félidő (már csak a gólok számából is kifolyólag) sokkal eseménydúsabbra sikeredett, rögtön az elején Milito jobb oldali elfutását követően Pazzini közelről növelte, és egyben tette magabiztossá előnyünket. Az utolsó fél órában néhány helyzet adódott itt és ott is, 1:1 arányban kerültek ezek kihasználásra, így végül egy kényelmes 3:1-et mutatott a Meazza eredményjelzője.A végére már pályárakerült Materazzi és Samuel is, tehát Leonardo a nagy öregek mellett tette le a voksát a fiatalok ellenében. Érthető, hisz övék a jövő...

Jó kis edzőmeccs volt ez a kupadöntő előtt, amit mindenképp be kell húzni, hogy megmentsünk egy kicsit ebből a félresikerült idényből.

Pontozás:

Castellazzi - Magabiztos volt, bravúrt is bemutatott, ilyen cserakapusra van szükségünk, de nem évi 20, hanem maximum 10 meccsel. (6,5)

Nagatomo - Engem végérvényesen meggyőzött, hogy szerződtetni kell nyáron. Első számú cserének tökéletes szélsőhátvéd pozícióba, sőt, ha fejlődik, akár még... De majd meglátjuk. A gólja mestermunka volt, ezen kívül volt nem egy veszélyes beadása is a természetes posztjáról. A gólöröme epic.(7,5)

Ranocchia - Sallangmentesen játszott, nem állították nehéz feladat elég a szicíliai támadók. (6)

Lúcio - Az első félidőben középhátvédként, a másodikban védekező középpályásként állt helyt, méghozzá jó színvonalon, emellett egy kis színt is belevitt néha. (6,5)

Chivu - Ő is pengézett a bal szélen, cselezett fejjel, sarokkal, majdnem szerzett egy gólt is, jó meccset zárt. (6,5)

Thiago Motta - Nem valószínű, hogy rekordot döntött futóteljesítményben, szépen lealibizte a 90 percet, a szokásos pontos passzai mentik meg az osztályzatát. (6)

Sztankovics - Hozta a kötelezőt, néhány rá jellemző keresztlabdával fűszerezve. Valószínűleg az ő fejében is már a kupadöntő járt. (6)

Zanetti - Sajnos látszik rajta a kor, ugyanis néha már meg tudják állítani szólózás közben. Uralták a jobb oldalt szamurájunkkal. (6)

Hardzsa - Nagyon kapar azért az igazolásért, most is futott, szervezett, lőtt, passzolt, cselezett, ahogy csak tudott. Cserének talán-talán elférne jövőre ezzel a mentalitással. (6,5)

Eto'o - Pihend ki magad nyáron, Samuel, de előtte még nyerd meg nekünk a kupát! (6)

Pazzini - Ezt várjuk tőle mindig, minden körü... az összes meccsén. Termelje csak szépen a gólokat továbbra is, és rendben lesz. 17 bajnokin szerzett 11 találattal zárta első félidényét nálunk. (7)

Milito - A gólpassza szép volt, ezen kívül csak a görcsös akarás volt jellemző rá. Valószínűleg most maga sem tudja, hogy mitévő legyen... (5,5)

Materazzi - A kapott gólban egy hangyányit benne volt, de azt leszámítva ő is beletette a közösbe, amit kell. (6)

Samuel - Visszatérhetett hazai közönség előtt is. (-)

Leonardo - Alapesetben egy ilyen magabiztos győzelem esetében járna egy 7-es minimum, de most eltekintenék ettől, ugyanis a várva várt bemutatkozások elmaradtak, pedig egy ilyen meccsen talán ki lehetett volna próbálni néhány ifjoncot. (6)

Vasárnap este következik a szezonunk utolsó mérkőzése, a Coppa Italia döntője a Palermo ellen. Forza Inter!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik