2011. 04. 05.: Újabb fekete dátum az Inter történelmében

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2011.04.06. 10:04
Címkék
Kedd éjszaka már rögtön megpróbáltam nekifutni a poszt megírásának, kísérletem kudarcba fulladt. A nap folyamán ismét nekilendültem néhány...

Kedd éjszaka már rögtön megpróbáltam nekifutni a poszt megírásának, kísérletem kudarcba fulladt. A nap folyamán ismét nekilendültem néhány alkalommal, ugyancsak sikertelenül. Immáron igencsak benne járok a szerda éjszakában, túl vagyok a két mai BL-meccs felületes megszemlélésén, de a pofon még mindig bennem van. Miért? Hogyan? Lehetséges ez? Ezek a leggyakoribb kérdések, amiket feldob az agyam a tegnapi horrorra visszagondolva. Hajtás után néhánygondolata szurkolói pályafutásom egyik (ha nem a) legnagyobb mélypontjáról...Kedd éjszaka már rögtön megpróbáltam nekifutni a poszt megírásának, kísérletem kudarcba fulladt. A nap folyamán ismét nekilendültem néhány alkalommal, ugyancsak sikertelenül. Immáron igencsak benne járok a szerda éjszakában, túl vagyok a két mai BL-meccs felületes megszemlélésén, de a pofon még mindig bennem van. Miért? Hogyan? Lehetséges ez? Ezek a leggyakoribb kérdések, amiket feldob az agyam a tegnapi horrorra visszagondolva. Hajtás után néhánygondolata szurkolói pályafutásom egyik (ha nem a) legnagyobb mélypontjáról...

"Hurrá-hurrá, a Schalkét kaptuk!" "Kikövezett utunk van az elődöntőbe, ott meg a két fáradt angol óriásból az egyikkel játszunk, és..." Nincsés.Előbb azt a német csapatot kellenelegyűrni, aki bajnokságában ugyan elég gyászosan szerepel,de BL-szereplésével méltán vívhatott ki magának respektet, valamint a sokszor puffogtatott frázist is el lehet mondani velük kapcsolatban: negyeddöntőbe rossz csapat nem juthat be.

Leonardo a hétvégi égés miatt az egy fokkal biztonságosabb kezdőt választotta, Pandev padozásával és Sztankovics kezdetésével, az eltolt 4-3-1-2-vel. Visszatért a kezdőbe 2010 májusának hőse, Diego Milito, akivel némileg mozgékonyabb csatárjátékot lehet játszani, mint a statikus Pazzinivel.

A meccs úgy indult, ahogy mindannyian szerettük volna: Deki álomgóllal jelentkezett (a'la Genoa),és ezt követően is sorra vezettük a vesélyes támadásokat.Először ott tört meg az egész lendület, amikor ugyanőelkövetett egy teljesen felesleges és buta szabálytalanságot Baumjohannal szemben, amibe ő sérült bele,ráadásul még sárgát is kapott, teljesen jogosan. Ápolás után visszatért, de nagyon húzta a lábát, az1:1-et jelentőgólban vastagon benne volt, majd cserét kért, jöhetett is Hardzsa a helyére. "Nem baj -gondoltam magamban -egy 3:1, 4:1 még összejöhet esetleg a végére, hogy ne kelljen a visszavágónizgulnunk nagyon." A mérkőzés ezenperiódusában is a szánk íze szerint alakultak a dolgok, Milito, Eto'o ésSneijderfickándoztak, s meg is lett az eredménye egy igenpofás gól keretein belül. "Sínen vagyunk!" - lelkendeztem. Edu sajnos nem így gondolta, és egy óvodás szinten 'levédekezett' kontrájuk végkifejleténél egy szerencsés találattal egalizált, de már ezelőtt is kellett Julio Césarnak bravúrt bemutatnia, tehát a gól nem volt váratlan, a védekezés láthatóan nem állt stabil lábakon. 2:2-vel vonultunk szünetre, ekkor már igencsak fortyogtam, és gondolkodóba estem a csapat szervezettségét illetően, de azért vártam, hogy a fiúk esetleg meglepnek egy gólesővel a második játékrészben.

Jelentem, megleptek... Az eredmény könnyen alakulhatott volna másképp, Milito sajnos kihagyta a szokásos kihagyhatatlanját, valamint Eto'o lövésénél földöntúli bravúrt mutatott be Neuer,ezekkel végleg megfordult a meccs. Érkezett Raúl kabaréba illő gólja, majd rögtön a Rano-öngól és a Chivu-kiállítás.Csak meredtem magam elé, és tudtam, hogy itt nem lesz olyan csoda emberhátrányban, mint Mourinho alatt. A csapat mentálisan a padlóra került, és menthetetlennek tűnt, csak az volt a kérdés, mennyire szeretné a Schalke megalázni a már amúgy is porba tiport címvédőt. Hála az égnek már csak egy gól esett, természetesen e találat előtt is bohózat játszódottle, de a továbbjutás szempontjából ez a gól már valószínűleg nem osztott és nem szorzott. Az utolsó percek lézengéssel teltek, de meg kell valljam őszintén, nem emlékszem pontosan, mi történt ekkor. Üveges szemmel bámultam magam elé, s azt kérdeztem: hogyan jutottunk idáig?! Nagyjából így telt még a 90 percet követő fél óra is.

Ameccs krónikájához hozzá tartozik, hogyegy igazi köcsög volt a játékvezető, akit világéletemben utáltam, akárhányszor megláttam a képernyőn, akár PL- akár BL-meccsen. Neve Atkinson, és pont még annyit besegített a Schalkénak, amivel hozzájárult a totális megsemmisülésünkhöz. Chivu második sárgája nevetséges volt, ellenben oda nemigen adogatta(Sneijdert és Eto'o-t is aprították az első félidőben rendesen) a cédulát. Ő is elmehet a búsba.

Nehéz az ilyet összegezni is. Ilyen szintű megaláztatás csupán az ominózus 0:6-os Derby volt az utóbbi években, és azért valahol brutális, hogy pont a csapat történetének legszebb és legeredményesebb szezonja után következik ez be. Sajnos bejött az, amit a fanyalgók mondtak, és amiért sokan óva intették az Inter szurkolóit attól, hogy ujjongjanak Leonardo kinevezése miatt... A brazil mester taktikai repertoárja igen szűkös, ezen a szinten szánalmasan kevésnek találtatott, pedig ezt a Schalkét egy sima 2:0-val haza lehetett volna küldeni, ha a védekezés normálisan össze van rakva. De nem volt, így gratulálnunk kell a német csapatnak, és reménykedni abban, hogy a visszavágón legalább valamicskét visszaszerzünk az elvesztett önbecsülésünkből.

Motta Raúl

Végezetül az értékelés:

Julio César - Bemutatott bravúrokat, de hát sajnos 5 gólt kapott, erre ritkán adnak magas osztályzatot, most sincs így... (4,5)

Maicon -Változatlanul nem képesegy sikeres cselre sem, bár néha van egy-egy beadása, ami embert talál, de ez inkább hajaz a Benítez alatti kopasz brazilra, mintmondjuk a 2010 tavaszira.Hátul sem túl hatékony, de ezen az esténnagyrészt nem az ő oldalán futottak a Schalke-akciók. (5)

Ranocchia - Szegény Béka aleggyengébb meccsét játszotta Inter-mezben, de ez nem kizárólag neki köszönhető. A középpályás védekezés teljes hiánya miatt iszonyatos nyomás nehezedett a védelemcentrumára, így sajnos kijött a rutintalansága és, hogy fordulékonysága Kuttor Attiláéval vetekszik. Pozitívum: ennél rosszabb nem jöhet. (4,5)

Chivu - Ugyanaz pepitában, mint olasz bajtársának,csak őt még ki is állították (igaz, jogtalanul). Pedig ősszel Samuel sérülése utántöbbek közt én is óbégatva kértem a románt Lúcio mellé. Most már nem teszem. (4,5-2=2,5)

Zanetti - Nem lehetett nem észrevenni, hogy a Schalke az ő oldalán szerette volna megnyerni a meccset, sajnos sikerült is nekik ez a terv. Capitano minden tőle telhetőt megtett, főleg az első félidőben nyomta állat módjára, de Farfán hamar kifárasztotta, és sajnos lassan be kell látni, hogy ő ezen a szinten már csak csereként tudna hasznosan zakatolni. (5)

Sztankovics - Álomgól,buta sárga lap, sérülés, kapott gólban részvétel. Ez volt a meccs rövid krónikája számára,sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha... (-)

Motta -Játszott tegnap? Ha igen, milyen poszton? Na jó, egy szerelésére emlékszem, azzal majdnem gólpasszt adott Eto'o-nak, de ezen kívül semmi. Néhány kép beugrik, ahogy reménytelenül szalad a fürge németek után, de sajnos utolérni nem sikerült egyikőjet sem... (4,5)

Cambiasso- El kellene felejteni ezt az ultratámadóCuchut végre... Rendben van, adott egy szép gólpasszt, meg régen lövögetett is gólokat, deneki manapság már hátrébb lenne a helye, és meg kellene szűrnieaz ellen támadásait. Azt, amit manapság még csak nem is mímel.(4,5)

Sneijder - A tőle megszokott módon gürcölt, amíg erejéből és kedvéből kitelt(nagyjából a negyedik bekapott gólig), a második gólunknak tevékeny részese volt. A védekezésből is úgy vette ki a részét, ahogy mostanság szokta: sehogy. Néha azért már igencsak dühít, amikor az eladott labdája után lehajtott fejjel elkezd sétálni. (5)

Eto'o- Talán elfáradt a nagy menetelésben, talán más az oka, de sajnos az utóbbi időben mindent kihagy. A sétafikálás neki is jellemzője, a tavalyi szezonban beleunhatott a hátvédkedésbe. A végére már idegesítően önzővé is vált, és lesütött róla egy örökérvényű: "Beleverem én a f.....t az egészbe!". (4,5)

Milito - De jó is lenne most a dicsőséges visszatéréséről írni... Ehelyett azt kell írjam, korrekt meccset hozott, sajnos egy idő után ő is elfáradt, és megvolt a meccsenkénti egy kihagyott ordító ziccere is. Talán onnantól teljesen másként alakult volna, de tudom, tudom: nincs ha. (6)

Hardzsa - Na, rá megint csak nem emlékszem, semmi maradandó nem jut eszembe azon kívül, amikor az első félidőben egy szimpla keresztlabdával ziccerbe hozhatta volna Sneijdert, ellenben ő a támadás lelassítására szavazott. A csere sorsára jutott Chivu pirosát követően. (4,5)

Córdoba - Valószínűleg Eduék még most is hasukat fogva röhögnek azon a lufton, majd az azt követő felívelésen. (-)

Nagatomo - Összecsaphatott Ucsidával. (-)

Leonardo - Kihúzva az a pár piros pont, az utóbbi két meccsel nagyjából romba döntötte azt a képet, amit kezdtem felépíteni róla. Úgy gondoltam, lehet benne potenciál, de, hogy egy csapatvédekezést ennyire ne tudjon megszervezni, az már a kabaré kategória. Nyártól talán inkább ne folytassa, Leo! (4)

Szombaton Milánóba érkezik a Chievo, az sem lesz egy sétagalopp(ellenük sosem az), cél: a becsület visszaszerzése. FORZA INTER!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik