MTI 2020.05.20 11:49 Frissítve: 2020.05.21 04:04

Bundesliga: Klopp szerint jó meccsekkel indult újra a bajnokság

Jürgen Klopp, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool FC vezetőedzője nagy érdeklődéssel követte a német labdarúgó-bajnokság múlt hétvégi újraindítását, és szerinte kifejezetten jó mérkőzéseket játszottak a csapatok.

 

Kimondottan jó találkozókat látott a hétvégén (Fotó: AFP)

A Bundesliga küzdelmei a koronavírus-járvány miatt március első felében szakadtak félbe, és az európai topbajnokságok közül ez volt az első, amelyet folytatni tudtak zárt kapus találkozókkal.

„Nagyon jó meccseket láttam, remek gólokkal és valódi küzdelemmel” – mondta Klopp, aki korábban a Borussia Dortmundot is irányította.

Az 52 éves német szakember szerint a Premier League számára is példa lehet a Bundesliga, és úgy véli, hamarosan Angliában is lehetőség lesz a zárt kapus folytatásra. Az angol bajnokság 29 forduló után, március elején állt le a világjárvány miatt, és a Liverpool karnyújtásnyira van attól, hogy 30 év után újra elhódítsa a trófeát, hiszen 25 pontos előnnyel vezet a Manchester City előtt, így gyakorlatilag a kényszerszünet utáni második körben biztosíthatja a bajnoki címet.

„Természetesen szívesen lennék otthon a feleségemmel, de futballedző vagyok, ezért szeretnék együtt lenni a srácokkal az edzéseken” – mondta Klopp arról, hogy kedden a csapatok újra elkezdhették a kiscsoportos tréningeket.

„Persze a szurkolóink nélkül nem lesz könnyű dolgunk, éppen a világ legmegfelelőbb fenékbe billentését nem kaphatjuk meg a legfontosabb pillanatban” – fogalmazott Klopp, utalva arra, hogy a PL küzdelmei is csak zárt kapuk mögött folytathatók.

„A srácok tökéletes állapotban vannak, le tudnának futni egy maratont is, de amikor újra tétmérkőzést játszunk, akkor az már teljesen más lesz” – jelentette ki a német edző.

A Liverpool a BL-ben elveszítette az esélyét a címvédésre, mivel még a világjárvány kitörése előtt kiesett a nyolcaddöntőben az Atlético Madriddal szemben.

2021.06.07 17:55:43

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„A támadóharmadban bárhol bevethető, mindig meglepi a védőket váratlan megoldásaival.”

2021.05.27 23:34:16

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. El is érkeztünk a Dárdai-jelenség kulcsához.

2021.05.25 23:33:11

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nálunk nem a szakmai vonulat, hanem az eredmények döntöttek búcsúról, érkezésről.

2021.05.22 15:18:45

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A félidőben még a tartalékos berliniek vezettek, de végül vereséggel zárta az idényt Dárdai Pál csapata.

2021.05.22 15:03:31

Német labdarúgás K. T. I.

A Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann idegenbeli vereséggel búcsúzott el a lipcsei csapat kispadjától.