Aranylabda-gála: A lehető legjobban haladok a gyógyulás útján – Haller

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.10.18. 20:40
null
Sébastien Haller adta át hétfőn a Lev Jasin-díjat Thibaut Courtois-nak (Fotó: AFP)
Egyre biztatóbb a Borussia Dortmund kemoterápiával kezelt játékosa, Sébastien Haller állapota: az elefántcsontparti gólvágó a hétfői Aranylabda-gálán is feltűnt, elmondása szerint közeledik a profi futballba való visszatérése – írja a France Football.

 

Sébastien Hallernél nem sokkal azután diagnosztizáltak heredaganatot, hogy Dortmundba költözött a nyáron – a fekete-sárgák színeiben nem lépett pályára tétmérkőzésen, ugyanis azonnal megkezdték a kezelését. Az Aranylabda-gálán ő adta át a legjobb kapusnak járó elismerést, a Jasin-díjat Thibaut Courtois-nak, méghozzá hatalmas és szívet melengető taps kíséretében.

„Minden rendben van velem. Azért lehetek itt, mert a lehető legjobban haladok a gyógyulás útján” – mondta Haller a gála élő adásában honfitársának, Didier Drogbának, aki az esemény társműsorvezetőjeként volt jelen.

„Fontosnak tartottam, hogy itt legyek ezen a nagyszabású ceremónián, ugyanis sok embert képviselek most, akik hasonló cipőben járnak. Erősek vagyunk és harcolunk.”

Haller az elképesztő idénye – 43 tétmérkőzésen 34 gól és 9 előkészítés – után a 13. helyen végzett az Aranylabda-szavazáson, amelyet Karim Benzema nyert meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik