Franck Ribéry 60 millió euróért akár távozhat is a Real Madridhoz

Vágólapra másolva!
2009.01.02. 11:57
A Bayern München francia játékosa, Franck Ribéry 60 millió eurónak megfelelő összegért távozhatna a csapattól. A futballista ügynöke a Marcának elmondta, a bajorok ennyiben szabták meg a középpályás kivásárlási árát – a Real Madridnak, vagy más európai elitklubnak ennyit kellene tehát fizetnie a klasszisért.
Ribéry nem olcsó
Fotó: Action Images (archív)
Ribéry nem olcsó
Ribéry nem olcsó
Fotó: Action Images (archív)
Ribéry nem olcsó

Franck Ribéry korábban úgy nyilatkozott, hogy szívesen folytatná pályafutását a Real Madridban. A kiváló francia labdarúgó – akit a Kicker német sportlap az év játékosának választott – (áron aluli) távozását elkerülendő a Bayern München igencsak izmos összeget szabott meg a kérőknek.

Több internetes forrás szerint a bajor csapat 60 millió eurónak megfelelő összegért viszont már elengedné klasszisát. A németországi sajtó Alain Miglaccióra, a futballista ügynökére hivatkozik, aki a Marca spanyol napilapnak mondta el, hogy a Bayern a fenti tételben határozta meg Ribéry kivásárlási árát.

A müncheniek persze egyáltalán nem akarják eladni Ribéryt. Éppen ezért szabott meg ilyen borsos összeget. A játékos is többször hangoztatta, hogy bár szívesen kipróbálná magát más együttesben, Münchenben is jól érzi magát. A heti 85 ezer eurós jelenlegi fizetése sem indokolja Ribéry váltását.

A jelentkezőknek ennél többet kellene ajánlaniuk a franciának a váltásért. A Real Madrid azonban így is elgondolkozhat a német klub által megszabott összeg esetleges teljesítésén. Mert bár ennyi pénzért megszerezhetné az Atlético Madrid fiatal csatártehetségét, Sergio Agüerót is, Ramón Calderón elnök mindenképpen egy már befutott klasszissal szeretné megerősíteni kisebb hullámvölgyben lévő csapata keretét.

A spanyol bajnokság címvédője mindenesetre – szóban feltétlenül – továbbra is igen aktív az átigazolási piacon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik