Morten Olsen kritizálja a német szövetségi kapitányt, Joachim Löwöt

Vágólapra másolva!
2007.03.27. 18:53
Míg több válogatott Eb-selejtezőn vesz részt, addig a Nationalelf Dániával vív felkészülési mérkőzést. Joachim Löw, a németek kapitánya több játékosát pihentetné, a vendégek azonban ezt nagyon rossz néven vették.
Joachim Löw tart eligazítást
Reuters
Joachim Löw tart eligazítást
Joachim Löw tart eligazítást
Reuters
Joachim Löw tart eligazítást

Nagyon dühös Morten Olsen, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Joachim Löwre. A német szakvezető ugyanis a nemzetközi kupákban még érdekelt játékosait pihentetné a szerdai mérkőzésen, így több mint a fél csapatot kicseréli a prágai győzelem után.

Morten Olsennek szombaton a játékvezetővel, most a német kapitány válogatási elveivel gyűlt meg a baja
Reuters
Morten Olsennek szombaton a játékvezetővel, most a német kapitány válogatási elveivel gyűlt meg a baja
„Évekig éltem Németországban, és az emberek mindig vendégszeretőek voltak” – nyilatkozta Morten Olsen dán szövetségi kapitány. – „De ez a lépés a tiszteletlen, nem vesznek minket komolyan. Mi a spanyolok ellen és most is a legjobb csapatunkat szerepeltetjük. Tudom, hogy vannak olyan játékosaik, akik rengeteg mérkőzést vívtak már az idei szezonban, de ilyen futballistákkal én is rendelkezem.”

Az egykori Köln-játékos és –edző mellett kiállt a dán válogatott egyik kulcsjátékosa, Christian Poulsen is.
„Ha a németek nem akarnak játszani, akkor miért játsszuk le a meccset? Én személy szerint már 46 találkozót játszottam az idényben, ez biztos több, mint amennyit egynéhány német játékos letudott idén. Ráadásul Spanyolországban több forduló van, mint Németországban, és a Sevilla áll még a Spanyol Kupában és az UEFA-kupában is. De ha a válogatottról van szó, azonnal jövök, mert ez nagy megtiszteltetés számomra.”

Az egykori Stuttgart-játékos, Jon Dahl Tomasson is értetlenül állt az eset előtt.
„Azzal, hogy hazaküldenek több játékost, nem becsülik az ellenfelet. A válogatott azért válogatott, mert a legjobb futballisták vannak benne.

Nem késett a válasz német oldalról sem. Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere úgy nyilatkozott, hogy szerinte két erős csapat méri össze erejét Duisburgban. Az 1996-os Európa-bajnokság talán legnagyobb német hőse úgy véli, egy ilyen meccsen ki lehet próbálni olyan játékosokat, akikre később kulcsszerep hárulhat a válogatottnál.

A német válogatott keretét időközben elhagyta Michael Ballack, Torsten Frings, Jens Lehmann, Per Mertesacker, Philipp Lahm, Lukas Podolski, Bastian Schweinsteiger és Bernd Schneider is, Christoph Metzelder pedig valószínűleg csak végső esetben kerül bevetésre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik