D. S. B.
2023.03.23 09:08 Frissítve: 2023.03.23 12:10

Videó: új Guinness-rekord születendőben, ez a legtávolabbi kapusgól

Minden bizonnyal megdőlt a legtávolabbról szerzett kapusgól Guinness-rekordja, miután a chilei labdarúgó-bajnokság (Primera División) legutóbbi, 9. fordulójában a Colo Colo elleni hazai mérkőzésen a Cobresal argentin kapusa, Leandro Requena saját ötösén belülről előrevágott labdát lőtt az ellenfél kapujába, 3–0-ra módosítva ezzel az állást és megdöntve az angol Newport kapusának korábbi csúcsát.

Leandro Requena saját ötösén belülről szerzett gólt (Fotó: Getty Images)

 

Requena a 77. percben végzett el egy kirúgást, s nem is törődött sokat a labdával, melybe egy jó nagyot rúgott, s az ellenfél térfelének közepén pattanó labda alaposan megtréfálta a vendég Colo Colo tizenhatoson kívül helyezkedő kapusát, Brayan Cortést, aki bár még megpróbált a labda után szaladni, de a felette átpattanó lövést már nem tudta védeni.

Requena a lövést az ellenfél kapujától 101 (!) méterre eresztette el, megdöntve ezzel az eddig 96.01 méterrel csúcstartó rekordját, hiszen a legtávolabbi gólt az angol Newport kapusa, Tom King szerezte, aki a Stoke City korábbi kapusának, Asmir Begovicnak az akciógólját adta át a múltnak.

LEANDRO REQUENA GÓLJAA KORÁBBI CSÚCSTARTÓ TOM KING GÓLJA


TÁVOLI GÓLOK KAPUSOKTÓL

 

A 3–1-es Cobresal-sikerrel végződő mérkőzés után Requena arról beszélt, hogy boldog lenne, ha egy ilyen rekorddal kerülne be a történelemkönyvekbe, ugyanakkor készült a nagy kirúgásra, hiszen a Cobresal stadionja 2400 méterrel a tengerszint felett van, de ebbe a lövésbe több erőt tett. Kitért arra is, hogy ahhoz, hogy hivatalosan is Guinness-rekord legyen góljából, még egy bizottságnak is meg kell vizsgálnia a körülményeket, ugyanakkor a felvételek alapján úgy tűnik, ez lesz az új csúcs, hiszen Requena az ötös vonalához képest egy méterrel hátrébbról lőtte meg a labdát, míg King az ötös vonaláról végezte el kirúgását.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.