J. Á. 2021.12.13 10:35 Frissítve: 2021.12.13 11:48

Teqball-vb: Blázsovics tudta, hogy a döntőben veszít egy szettet

Öt kategóriából háromban a legjobbnak bizonyultak a mieink a gliwicei világbajnokságon, a legeredményesebben Blázsovics Ádám szerepelt.

Blázsovics Ádám két világbajnoki címe mellé egy harmadik helyet is szerzett Gliwicében (Fotó: Imago)

 

Ragyogóan szerepeltek a mieink a lengyelországi teqball-világbajnokságon, három aranyéremmel és egy bronzéremmel térhettek haza. Blázsovics Ádám a férfi egyes döntőjében 2:1-re legyőzte a francia Julien Grondint, így megvédte világbajnoki címét, Izsák Anna a lengyel Paulina Lezakot múlta felül a fináléban 2:0-ra, míg a Janicsek Zsanett, Bányik Csaba duó két szettben győzött a brazilok elleni döntőben. Férfi párosban Blázsovics Ádám és Bányik Csaba bronzérmet szerzett, míg női párosban a negyedik helyén zárt az Izsák Anna, Vasas Lea duó. A mieink az éremtábla élén végeztek.

„A torna végére elfáradtam  – mondta Blázsovics Ádám. – A párost elrontottuk, a döntő szettben vezettünk hat-egyre, ám visszakapaszkodtak a szerbek, és sajnos kikaptunk. Örülök, hogy Csabi megnyerte a vegyes párost Zsanival, így neki is lett aranyérme. Elégedetten utazunk haza. Az egyéniben viszonylag könnyű sorsolásom volt, a francia sráccal a vb előtt az idén már háromszor találkoztam, tudtam, mire számíthatok tőle. Biztos voltam benne, hogy egy szettet nyer, így is lett, ennek ellenére győzni tudtam. Párosban nehéz volt a sorsolásunk, az elődöntő előtt keveset pihenhettünk, és a későbbi világbajnok szerb páros túl erős ellenfélnek bizonyult. A jövőben fejleszteni akarjuk a párosjátékunkat, új elemeket tanulunk meg.”

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.