P. K. 2021.04.21 07:15 Frissítve: 2021.04.21 09:50

Szuperliga: „Átgondoljuk a következő lépéseket” – közlemény

Mint beszámoltunk róla, az angol klubok kedd éjszaka eldöntötték és be is jelentették, hogy kivétel nélkül kilépnek a hétfőn életre hívott európai Szuperligából. Ezt követően a Szuperliga közleményt adott ki, amely úgy fogalmaz, az alapítók átgondolják a tervüket. Eközben a jelek szerint az olasz klubok közül az Inter is döntött a kilépésről.

A Super League hivatalos honlapján még az összes alapító klub neve megtalálható, de egyre inkább úgy tűnik, a spanyol klubok egyedül maradhatnak a tervvel (Forrás: thesuperleague.com)

 

„A Szuperliga meggyőződése, hogy az európai futballban változásra van szükség – fogalmaz a szervezet kedd éjszaka kiadott közleménye, amely reagál az angol klubok kilépésére. – Ezért javaslatot tettünk egy új versenysorozatra, mert a jelenlegi nem működik.”

 
Ennyi volt? – Szöllősi György jegyzete
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája
A Szuperligával kapcsolatos híreinket itt olvashatja!

A közlemény a hétfőihez hasonlóan ismét hivatkozik a koronavírus-járványra, hogy a pandémia okozta bizonytalan pénzügyi helyzetben új, stabil alapokra lenne szükség, és ezt a stabilitást biztosíthatná az új sorozat, amely hozzájárulhatna a sportág fejlesztéséhez.

„Annak ellenére, hogy az angol klubok külső nyomásra kénytelen voltak távozni, meggyőződésünk, hogy javaslatunk teljes mértékben összhangban van az európai joggal és szabályozásokkal – folytatódik a közlemény. – A körülményekre való tekintettel átgondoljuk a megfelelő lépéseket a projekt átalakítása érdekében, szem előtt tartva azt a célt, hogy a szurkolóknak a lehető legjobb élményt nyújtsuk.”

Eközben az olasz klubok közül az Inter az ANSA hírügynökségnek bejelentette: „Jelen helyzetben a Szuperliga-projekt már nem tűnik érdekesnek az Inter számára.”  Korábban már beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint a másik milánói csapat, az AC Milan is a visszalépést fontolgatja.

 

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.