P. K. 2021.04.21 07:15 Frissítve: 2021.04.21 09:50

Szuperliga: „Átgondoljuk a következő lépéseket” – közlemény

Mint beszámoltunk róla, az angol klubok kedd éjszaka eldöntötték és be is jelentették, hogy kivétel nélkül kilépnek a hétfőn életre hívott európai Szuperligából. Ezt követően a Szuperliga közleményt adott ki, amely úgy fogalmaz, az alapítók átgondolják a tervüket. Eközben a jelek szerint az olasz klubok közül az Inter is döntött a kilépésről.

A Super League hivatalos honlapján még az összes alapító klub neve megtalálható, de egyre inkább úgy tűnik, a spanyol klubok egyedül maradhatnak a tervvel (Forrás: thesuperleague.com)

 

„A Szuperliga meggyőződése, hogy az európai futballban változásra van szükség – fogalmaz a szervezet kedd éjszaka kiadott közleménye, amely reagál az angol klubok kilépésére. – Ezért javaslatot tettünk egy új versenysorozatra, mert a jelenlegi nem működik.”

 
Ennyi volt? – Szöllősi György jegyzete
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája
A Szuperligával kapcsolatos híreinket itt olvashatja!

A közlemény a hétfőihez hasonlóan ismét hivatkozik a koronavírus-járványra, hogy a pandémia okozta bizonytalan pénzügyi helyzetben új, stabil alapokra lenne szükség, és ezt a stabilitást biztosíthatná az új sorozat, amely hozzájárulhatna a sportág fejlesztéséhez.

„Annak ellenére, hogy az angol klubok külső nyomásra kénytelen voltak távozni, meggyőződésünk, hogy javaslatunk teljes mértékben összhangban van az európai joggal és szabályozásokkal – folytatódik a közlemény. – A körülményekre való tekintettel átgondoljuk a megfelelő lépéseket a projekt átalakítása érdekében, szem előtt tartva azt a célt, hogy a szurkolóknak a lehető legjobb élményt nyújtsuk.”

Eközben az olasz klubok közül az Inter az ANSA hírügynökségnek bejelentette: „Jelen helyzetben a Szuperliga-projekt már nem tűnik érdekesnek az Inter számára.”  Korábban már beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint a másik milánói csapat, az AC Milan is a visszalépést fontolgatja.

 

2021.05.16 19:27:18

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A hajrában ugyanis ki tudott egyenlíteni az egykori Steaua, a bajnoki címre hajtó FCSB.

2021.05.15 10:02:53

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (TRENCSÉN)

A dunaszerdahelyiek nem bírtak a Trencsénnel, a pozsonyi együttes Aranyosmaróton nyert négy góllal.

2021.05.14 22:21:03

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében a Portugália–Franciaország mérkőzésen a győztes válogatott kezdőcsapatában nyolc olyan futballista szerepelt, aki a Sporting akadémiáján (is) pallérozódott.

2021.05.14 14:11:19

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Azt mondtam magamban: ha a futball munkává válik, akkor ki kell lépnem ebből a világból.”

2021.05.14 15:20:58

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A forduló előtt még a Radnik volt kedvezőbb helyzetben, de a sima TSC-siker vége helycsere lett a tabellán.