P. K. 2021.04.21 07:15 Frissítve: 2021.04.21 09:50

Szuperliga: „Átgondoljuk a következő lépéseket” – közlemény

Mint beszámoltunk róla, az angol klubok kedd éjszaka eldöntötték és be is jelentették, hogy kivétel nélkül kilépnek a hétfőn életre hívott európai Szuperligából. Ezt követően a Szuperliga közleményt adott ki, amely úgy fogalmaz, az alapítók átgondolják a tervüket. Eközben a jelek szerint az olasz klubok közül az Inter is döntött a kilépésről.

A Super League hivatalos honlapján még az összes alapító klub neve megtalálható, de egyre inkább úgy tűnik, a spanyol klubok egyedül maradhatnak a tervvel (Forrás: thesuperleague.com)

 

„A Szuperliga meggyőződése, hogy az európai futballban változásra van szükség – fogalmaz a szervezet kedd éjszaka kiadott közleménye, amely reagál az angol klubok kilépésére. – Ezért javaslatot tettünk egy új versenysorozatra, mert a jelenlegi nem működik.”

 
Ennyi volt? – Szöllősi György jegyzete
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája
A Szuperligával kapcsolatos híreinket itt olvashatja!

A közlemény a hétfőihez hasonlóan ismét hivatkozik a koronavírus-járványra, hogy a pandémia okozta bizonytalan pénzügyi helyzetben új, stabil alapokra lenne szükség, és ezt a stabilitást biztosíthatná az új sorozat, amely hozzájárulhatna a sportág fejlesztéséhez.

„Annak ellenére, hogy az angol klubok külső nyomásra kénytelen voltak távozni, meggyőződésünk, hogy javaslatunk teljes mértékben összhangban van az európai joggal és szabályozásokkal – folytatódik a közlemény. – A körülményekre való tekintettel átgondoljuk a megfelelő lépéseket a projekt átalakítása érdekében, szem előtt tartva azt a célt, hogy a szurkolóknak a lehető legjobb élményt nyújtsuk.”

Eközben az olasz klubok közül az Inter az ANSA hírügynökségnek bejelentette: „Jelen helyzetben a Szuperliga-projekt már nem tűnik érdekesnek az Inter számára.”  Korábban már beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint a másik milánói csapat, az AC Milan is a visszalépést fontolgatja.

 

2022.09.27 20:24:14

Minden más foci nemzetisport.hu

A 2019-es bajnoknak elég lett volna egy döntetlen is, de csúnyán ráfizettek Ronaldóék a kihagyott helyzetekre.

2022.09.26 19:51:00

Minden más foci nemzetisport.hu

Pocsék első félidő után a másodikban kiszakadt a gólzsák, de Anglia így is nyeretlenül búcsúzik az A-ligától.

2022.09.25 20:36:56

Minden más foci nemzetisport.hu

Van Dijk gólja döntötte el a holland–belga rangadót, az oranje jutott be az NL négyes döntőjébe.

2022.09.25 20:00:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Dánia két gólja szomorította a tartalékos Franciaországot, de a horvátok jutottak be a négyes döntőbe.

2022.09.24 20:09:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Hat szögletből két gólt szereztek a vendégek, a csoportelsőségről a portugál–spanyol rangadó dönt majd.