Szlovén Kupa: muravidéki rangadó a trófeáért

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2020.06.23. 14:26
null
Végh Gábor (Fotó: Nemzeti Sport)
Szerdán 17.30-tól rendezik meg Kranjban a Szlovén Kupa döntőjét, amelyben muravidéki összecsapásra kerül sor a Mura és a Naſta Lendava között. A muraszombatiak az élvonalban az ötödik helyen állnak, és még harcban vannak az európai kupaindulásért, míg a Lendva a járvány miatt már lezárult másodosztály negyedik helyén végzett, így egyértelműen a Mura a mérkőzés esélyese.

 

„Tőlünk már az is óriási teljesítmény, hogy döntőbe jutottunk, a klub története során először – mondta lapunknak Végh Gábor, a Nafta 22 éves támadó középpályása, aki Budaörsről januárban került fél évre kölcsönbe a lendvaiakhoz. – A papírforma szerint ellenfelünk a finálé esélyese, de ez jó nekünk, így legalább rajtuk nagyobb a nyomás. Mindent megteszünk a sikerért, szeretnénk megnyerni a kupát már csak azért is, mert a győzelem automatikus indulást jelente az Európa-ligában. Abban ugyanis nem bízhatunk, hogy ha kikapunk és a Mura a bajnoki helyezésével kivívja az európai kupaindulás jogát, a másik döntősként mi indulhatunk helyettük. Ez esetben ugyanis a bajnokságban utána következő helyezettnek jár ez. Lendva erősen magyar kötődésű város, a csapat keretében kilenc magyar szerepel, míg a Muraszombatban szlovén többség van, így ez óriási magyar–szlovén presztízscsata is lesz. Csak azt sajnálom, hogy nézők nem lehetnek a stadionban.”

Így volt ez az elődöntőben is, amelyben óriási csatában búcsúztatta a Lendva a Radomljét: a 26. és az 56. percben is kiállítottak egy-egy Nafta-játékost, így kettős emberhátrányban harcolt ki 1–1-es döntetlent, majd megnyerte a tizenegyespárbajt 4–2-re.

Azt a meccset ugyanúgy Kranjban rendezték, a szlovén szövetség edzőközpontjában, ahol a döntőt is játsszák szerdán, zárt kapuk mögött (lapunk a helyszínről tudósít majd). Eredetileg egyébként a Mura otthonában lett volna a finálé, ahol az ötezres stadiont hétezresre bővítették volna, de a vírus mindent átírt.

„Jó futballt játszunk, kár, hogy idő előtt véget ért a másodosztályú bajnokság, szerintem fel tudtunk volna jutni – folytatta Végh Gábor. – Edzőnk, Dejan Doncic az agresszív védekezést preferálja, de alapvetően a támadófutball hívei vagyunk gyors szélsőkkel, stabil védekezésre alapozva.”

A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik