S. T. J. 2021.03.02 23:36 Frissítve: 2021.03.02 23:43

Száz nap múlva rajtol az Eb; Elek Gábor legfontosabb hónapja

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

• Egyértelműen március a legfontosabb hónap a Ferencvárost vezetőedzőként, a nemzeti csapatot szövetségi kapitányként irányító Elek Gábor számára. A győri olimpiai selejtező persze mindenekfelett áll, de az FTC is rendkívül fontos két mérkőzést vív a Podgoricával a BL-ben. A lapunknak nyilatkozó szakember elmondta, az idény előtt klubcsapatával azt a célt tűzték maguk elé, hogy alkalmazkodjanak a nehéz körülményekhez, és próbálják végigvinni az idényt. Elek régi motoros, de ilyen januári és februári terhelésben nem hogy nem volt része, még nem is hallott ilyenről.

A Leipzig és a Wolfsburg futballcsapatának Német Kupa-mérkőzése kapcsán körbejártuk, mi mindenben is hasonlít a két klub története, és milyen kapcsolódási pontok lelhetők fel. Például ott van Ralf Rangnick személye, aki korábban vezetőedzőként és sportigazgatóként is segítette a lipcseieket, ugyanakkor ő indította be a wolfsburgiak szakvezetője, Oliver Glasner karrierjét is, amikor kiszúrta magának a Salzburg sportkoordinátoraként.

Száz nap múlva kezdődik a tavalyról elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság, amely a csúszás ellenére továbbra is az EURO 2020 nevet viseli. Összeállításunkban bemutatjuk a leendő helyszíneket, és azt is végigvettük, hogy melyik városra pillanatnyilag milyen járványügyi szabályok érvényesek, azaz lehetnének-e nézők a stadionban. A teljes menetrendet is lehet böngészni, amelyből persze kiderül, hogy hány meccsnek adhat otthont a Puskás Aréna.

2021.04.18 22:15:25

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Mondhatjuk, hogy a kettő ugyanaz, meg a szavazás csak játék, ám ez nem így van. Például a szponzori szerződéseknél sem mindegy, hogy a hagyomány szerint aranylabdásként vagy az év legjobbjaként ül-e le tárgyalni.

2021.04.18 12:57:19

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A második félidőben egy ideig még tartotta magát a Vozsdovac, de aztán beindult a TSC-henger.

2021.04.17 17:58:10

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Nagy volt a csata, de gól nem született az Universitatea Craiova és a szentgyörgyi együttes találkozóján.

2021.04.17 16:20:42

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)

A Besztercebánya elleni kupabúcsú után a bajnokságban javított a dunaszerdahelyi csapat.

2021.04.16 16:04:46

Minden más foci H. D.

Az eszékiek egy ponttal vezetik a tabellát a két meccsel kevesebbet játszó Dinamo Zagreb előtt.