Sion: Nem értettük mi történik, csak tárgyalni akartunk – Song

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.03.29. 13:16
null
Alex Song kész, hogy megtegye a kellő jogi lépéseket a Sionnal szemben (Fotó: Sport.ch)
Alexandre Song először szólalt meg, mióta az FC Sion labdarúgócsapata előzetes értesítés nélkül felbontotta az ő és másik nyolc játékos szerződését.

 

A múlt héten a Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke „nyomós okokra” hivatkozva, a futballisták „magas fizetése miatt” felbontotta több játékosának a szerződését, amiről értesüléseik szerint előzetesen nem tájékoztatta őket.

A klub honlapja később megnevezte azt a kilenc érintettet – köztük az Arsenal volt játékosait, Alexandre Songot és Johan Djourout, valamint a Fulham korábbi középpályását, Pajtim Kasamit –, akik nem egyeztek bele abba, hogy az egyesület egy ideig ne fizessen nekik bért. Vasárnap Song reagált a történtekre.

„Március 20-án, pénteken még barátságos meccset játszottunk, és úgy volt megbeszélve, hogy majd hétfőn és kedden is találkozunk az elnökkel, de hogy miért, azt nem tudtuk” – kezdte magyarázni az esetet Song.

„Kedden kaptunk egy üzenetet WhatsAppon, hogy a fizetésünket 12 ezer euróra csökkentik, s emiatt egy papírt is alá kell írnunk. További magyarázatot nem kaptunk” – folytatta az Arsenal korábbi középpályása.

Song és még nyolc csapattársa nem akarta úgy aláírni a papírt, hogy azt sem tudja, miért csökkentik a fizetését.

„Futballista vagyok, ez az én munkám. Nem írhatok alá egy ilyen papírt anélkül, hogy elmagyaráznák, miért vesznek el a fizetésemből. Még a csapatkapitányunk sem tudta, miről van szó, ezért úgy döntöttünk, hogy nem megyünk ebbe bele. Egy klubnak kommunikálnia kell a játékosaival. Nem értettük, mi történik, egyszerűen csak tárgyalni akartunk” – tette hozzá a kameruni játékos.

A 32 esztendős futballista minden bizonnyal a FIFA-hoz fordul majd, és meg fogja tenni a jogi lépéseket a Sionnal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik