Salvador: káosz és tragédia a bajnoki meccsen, tizenketten meghaltak

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 13:07
null
Sérült szurkolókat ápolnak a salvadori Cuscatlán Stadionban (Fotó: MTI)
Tragédiába torkollott az Allianza–FAS összecsapás a salvadori élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tavaszi tornája (Clausura) keretében megrendezett negyeddöntőben, miután jegy nélküli hazai szurkolók egy csoportja egy kaput betörve átgázolt a már bejutott nézőkön. Az így kialakult káoszban hivatalos közlések szerint tizenketten meghaltak, továbbá több mint százan megsérültek – írja a Marca.

Az előzetes információk szerint a tömegtaposást azt okozta, hogy jegy nélküli Allianza-drukkerek egy csoportja egy kaput betörve beözönlött az 53 ezer férőhelyes Cuscatlán Stadionba.

 


 

„A teljes stadionban mindössze két kapu volt nyitva. A kint várakozó emberek erőszakkal jutottak be, és szó szerint ránk zuhantak” – idézi egy már bent levő, majd sérült szurkoló beszámolóját a La Prensa Gráfica nevű salvadori napilap.

 


 

A helyzet elfajulását megakadályozni próbáló polgárőrök szemtanúk szerint bezárták a stadion bejáratait, majd könnygázzal oszlattak – a hatóságok hivatalos verziója szerint a szurkolók petárdái és görögtüzek füstje fokozta a hisztériát, de könnygázt nem vetettek be.

 


 

A mérkőzést a stadion bejáratainál zajló tömegjelenetek dacára elkezdték, de a 20. percben félbe kellett szakítani, miután a taposás elől menekülő szurkolók befutottak a játéktérre.

 

 

A salvadori rendőrség, valamint Nayib Bukele köztársasági elnök bűnügyi vizsgálatot jelentett be. A polgárőrség igazgatója szerint a rendőrség javasolta a mérkőzés rendezőinek, hogy több kaput is megnyissanak a feltorlódó szurkolók előtt, de a szervezők ezt elutasították.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik