N-P. T. 2021.10.18 14:06 Frissítve: 2021.11.04 12:30

Red Bull Neymar Jr's Five: ezek a magyar srácok találkozhatnak a brazil világsztárral

Címvédés már nem lesz Katarban! Mármint ez csak részben igaz, mert Magyarország még megismételheti 2019-es teljesítményét a Red Bull Neymar Jr's Five 2021-es kiírásának katari világdöntőjében, de már nem ugyanazzal a csapattal: a Zsírkréták ugyanis, amely Brazíliában lett a világ legjobbja, azok után, hogy hazánkban az elmúlt két kiírás országos döntőjét megnyerte, az elődöntőben elvérzett.

 

Ezúttal is a Városliget kék borítású pályáin rendezték az országos finálét: a 6 selejtezőtornáról összesen 24 csapat kvalifikálta magát a végső viadalra, közülük 21 gárda jelent meg végül, hogy eldöntse, melyikük alkalmazkodik a legjobban a különleges szabályrendszerhez, amely Sao Paulo utcáiról eredeztethető. A csapatok öt az öt ellen játszottak kapus nélkül, a kapu előtti félkörrel határolt területre a kézilabdához hasonlóan sem támadó, sem védő nem léphetett be. De ami a legnagyobb különlegesség: amikor egy csapat gólt kap, egy játékosát is elveszíti. Így tart egy mérkőzés 10 percig vagy csak addig, amíg el nem fogy teljesen az egyik fél.

A már említett Zsírkréták találta meg az elmúlt években a tökéletes taktikát, de az elődöntőben ezúttal kikaptak az Odin fiaitól. De nem a világbajnok legyőzője lett a győztes: a Palvin St. Germain ugyanis miután aranygóllal megnyerte az elődöntőt (döntetlen után egy az egy ellen játszanak a csapatok), a döntőben nagyon simán nyert 5–0-ra, vagyis végig sem kellett játszani a 10 percet!

Komoly sikertörténet a fiataloké, hiszen előbb elindultak a győri selejtezőtornán, majd miután ott elvéreztek, másnap a fővárosban továbbjutottak – a többit meg már ismerjük.

A győztes csapat (Fotó: Pálfi Balázs / Red Bull Content Pool)

„Úgy jöttünk ide, hogy meg fogjuk nyerni. Viszont most, hogy így lett, nagyon nehéz elhinni, hogy valóra vált az álmunk. Szerintem a taktikus játék vezetett sikerre, mert ebben a rendszerben az egyénieskedés nem ér semmit. Az előre meg volt beszélve, hogy ha egy az egy ellen kell játszanunk, azt én fogom vállalni, mert szeretem az ilyen párharcokat” – mondta el a csapat egyik tagja, Lotz Ádám, aki egy vicces sztorit is megosztott velünk:

„Én nem voltam ott a győri selejtezőn, mert elaludtam. Szerencsére a budapestire és a döntőre már sikerült rendben odaérnem.”

És hogy mit nyert a győztes? Repülőjegyet a katari, decemberi világdöntőre, ahol a címvédő Magyarországot képviselheti, ráadásul találkozhat is a torna névadójával, Neymarral.

2021.12.08 16:46:36

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Sőt a nagyobb helyzetek az NK Osijek előtt adódtak a 14. fordulóból most bepótolt fiumei rangadón.

2021.12.08 09:55:37

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Így segít a mindennapos küzdelmekben a játék ereje Tiszabőn, Tiszaburán és Tiszagyendán.

2021.12.07 18:01:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Gliwicében negyedik alkalommal rendezik meg a teqball-vb-t, amelyen öt magyar sportolótól várhatunk remek eredményeket. (X)

2021.12.06 20:14:44

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

Ismét tündököl az Ajax a BL-ben, de vajon eljuthat-e újra az elitsorozat végső szakaszába?

2021.12.07 08:04:17

Minden más foci BORSOS LÁSZLÓ, PIETSCH TIBOR

Guzmics: lengyelül igen, kínaiul nem • Détári: öt nyelven • Baumgartner: minden csapata nyelvén.