Oroszország: Zsirkovot cigarettával „kínálták”, és szitokáradattal fogadták Moszkvában

Vágólapra másolva!
2011.08.11. 15:50
Aligha ilyen forró fogadtatásról álmodott Jurij Zsirkov első olyan válogatott mérkőzésén, amelyet az Anzsi Mahacskala futballistájaként játszott le. A Szerbia elleni moszkvai felkészülési mérkőzésen ugyanis végig tüntetett ellene a moszkvai szurkolótábor, sőt, egy doboz cigarettával is megdobták.

„Örülök, hogy nyertünk, de nem értem, miért kellett ilyen csúnyán szidni Zsirkovot – mondta a találkozó után Pavel Pogrebnjak, a győztes gól szerzője. – Remélem, hogy nem történik meg ez újra."Pavel Pogrebnjak, a győztes gól szerzője. – Remélem, hogy nem történik meg ez újra."

Az oroszok szövetségi kapitánya, Dick Advocaat elárulta, hogy a mérkőzés után az öltözőben csakis erről beszélgettek, nem a találkozóról.

A moszkvai ultrák azért inzultálták Zsirkovot, mert politikai és vallási okok miatt zsigerből gyűlölik a kaukázusi klubot, az Anzsit; sőt, az orosz szélsőjobboldaliak minden kaukázusit kiutasítanának Moszkvából és a nagyobb városokból – a Chelsea-t elhagyó labdarúgó pedig a dagesztáni, tehát kaukázusi Anzsit választotta, nem az érte szintén érdeklődő fővárosi egyesületeket.

Oroszország, a 2018-világbajnokság rendezője egyébként kemény lépéseket tervez a rendbontó szurkolók ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik