P. L. 2021.03.12 15:54 Frissítve: 2021.03.12 16:04

NK Osijek: Készülünk a további feladatokra – Nenad Bjelica

Az NK Osijek labdarúgócsapata ismét vasárnap lép pályára a horvát élvonalban, Nenad Bjelica legénysége a dalmáciai Sibenik városába látogat.

Az eszéki csapatnak nyernie kell, hogy tartani tudja a lépést a Dinamo Zagrebbel (Fotó: nk-osijek.hr)

 

A múlt heti, Gorica elleni összecsapást követően az eszékiek trénere igencsak kikelt a VAR-rendszer ellen.

„Az embernek van egy habitusa, én továbbra is tartom, hogy együttesem érdekében szóltam – fogalmazott Bjelica az eszéki klub sajtótájékoztatóján. – Mindenkinek van egy temperamentuma, de úgy gondolom, az eddig Horvátországban edzőként abszolvált 84 mérkőzésem nem azt mutatja, hogy problémám lenne a szabályok betartásával, hiszen csupán egyszer voltam kiállítva.”

A Gorica elleni 1–1-es hazai döntetlen után most ismét egy olyan találkozó előtt áll a tabellán második eszéki gárda, amit nyernie kellene, hogy a Dinamóval tartani tudja a lépést. (A zágrábiak két ponttal gyűjtöttek többet, de egy találkozóval kevesebbjük is van). A Sibenik inkább a „két héttel ezelőtti” Varazdinhoz szerepel hasonlóan, ugyanakkor egy figyelemre méltó tendencia figyelhető meg az NK Osijek legénységénél.

„Egyértelmű, hogy mind a varasdiak, mind a nagygoricaiak elleni bajnoki meccsünkön nem jó első félidőt produkáltunk, ám a másodikban már tudtuk rendezni a sorainkat. Volt és van is a csapatomnak karaktere, s a játékosok ki tudtak lábalni a gyengébb időszakból. Ugyanakkor a bajnokság során el kell viselniük azt is, hogy a nyomás határozottan nagyobb lett számukra minden oldalról, köszönhetően annak, hogy nagy célért küzdhetnek. Az is igaz, hogy múlt vasárnap mindenki idegesebb volt a találkozót követően, de idővel lehiggadt mindenki, és készülünk a további feladatokra.”

HORVÁT 1. HNL
25. FORDULÓ
Március 14., vasárnap
17.05:
HNK Sibenik–NK Osijek – élőben az NSO-n!

2023.01.30 13:51:11

Minden más foci nemzetisport.hu

„Valahogy már langyos víz vett körül bennünket, és nem a csapból vagy a zuhanyrózsából folyt.”

2023.01.29 21:48:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sporteseményekre beülő nézők, szurkolók bizonyos mértékig mindig is lázadóknak számítottak, mert bár a sport sokáig hatékony eszköznek tetszett a mindennapok feszültségének oldásában, arra is alkalmasnak bizonyult, hogy nemzeti vagy klubszínek alapján egységbe kovácsolja a drukkereket.

2023.01.29 13:17:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek három kölcsönjátékosa sem segített az ellenfélen, ismét három pontot szereztek Miérezék.

2023.01.27 14:03:23

Minden más foci nemzetisport.hu

A craiovai kemény mag hozta a formáját, nem a futballé volt a főszerep Székelyföldön.