Liga 1: a Sepsi elleni iksz után szerződést bontottak Miriutával

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.06.14. 15:52
null
Miriuta László már nem a Hermannstadt vezetőedzője (Fotó: Koncz György, 2019)
A szombat esti sepsiszentgyörgyi pontszerzés (1–1) ellenére vasárnap menesztette Miriuta Lászlót a román élvonalbeli FC Hermannstadt vezetősége – közölte hivatalos oldalán a klub. A döntéshez nincs köze a dél-erdélyi csapat pályán mutatott teljesítményének.

A folyamatos pénzügyi gondokkal küszködő nagyszebeni klubnál a koronavírusjárvány okozta három hónapos kényszerszünetben bukkant fel megmentő befektetőként Anamaria Prodan játékosügynök, aki egyébként az FCSB-vel két bajnokságot nyerő, jelenleg az egyesült arab emírségekbeli al-Vaszlt edző Laurentiu Reghecampf felesége. A román futballban eddig is nagy befolyással rendelkező, extravagáns Prodan az érdekellentétekre vonatkozó kérdéseket azzal hárította, hogy nem ő maga, hanem első házasságából származó, 21 éves fotómodell lánya, Rebecca Dumitrescu Prodan ül be a szebeni klub igazgatótanácsába.

Prodan először Iuliu Muresan klubelnököt és az átigazolásokért felelő Razvan Zamfirt menesztette, sportigazgatóként pedig egy másik játékosügynököt, a moldovai Octavian Morarut hozta magával, akinek már több játékosa is tagja a Hermannstadt keretének. Úgy Prodan, mint Moraru több román csapatnál is próbálkozott már bekerülni a vezetőségbe, de hosszú távon még egyik egyletnél sem tudták megvetni a lábukat, többnyire csődközeli állapotokat hagyva maguk után.

Prodan érkezésével Miriuta László szebeni állása is állandó téma lett a román sajtóban, főleg, hogy június 30-án lejárt a szerződése, miközben a gárdának még júliusban is lesz nyolc mérkőzése. Ám a vasárnapi menesztése, főleg a Sepsi ellen öt alapember nélkül kiharcolt döntetlen tükrében, így is váratlanul jött. A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap információi szerint Miriuta – akinek öthavi fizetéssel tartozik a klub – nem is akart tárgyalni Moraruval a szerződésbontásról.

A helyére pedig azonnal kineveztek egy spanyol edzőkből álló stábot, Rubén Albésszel az élen. A 35 éves Albés pályafutásának eddigi csúcsa a spanyol harmadik vonal volt, a Novelda, az Eldense, a Real Valladolid, a Celta Vigo B és a Murcia kispadján, viszont román sajtóinformációk szerint éppen Prodan az ügynöke.

A téli szünetben kinevezett Miriuta, aki az előző idényben osztályozón tartotta benn a román élvonalban az akkor újonc erdélyi együttest, második nagyszebeni mandátuma alatt nyolc meccsen ült a kispadon, a mérlege egy győzelem, négy döntetlen és három vereség. A Hermannstadt jelenleg a kilencedik helyen áll a Liga 1-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik