Labdarúgás: Lewandowski átvette az európai Aranycipőt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.09. 15:56
null
Robert Lewandowski átvette a 2021–2022-es Aranycipőt (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona klasszis csatára, Robert Lewandowski átvette a 2021–2022-es európai Aranycipőt, amelyet még a Bundesliga előző idényében szerzett 35 góljával érdemelt ki. A lengyel kiválóság a katalán klub legendás hátvédjétől, Carles Puyoltól vette át a rangos elismerést.

Az FC Barcelona 34 éves klasszisa egymás után másodszor hódította el az európai labdarúgás legtöbb gólt szerző játékosának járó díjat, erre korábban csak Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry és a skót válogatott egykori kiválósága, Ally McCoist volt képes.

„Nagyon keményen dolgoztam ezért a díjért, köszönettel tartozom a korábbi csapattársaimnak a Bayernben. Számomra az a legfontosabb, hogy a csapatom győzzön, ez minden egyéni díjnál többet ér. Természetesen megpróbálom harmadszor is megnyerni az Aranycipőt, de nem lesz könnyű” nyilatkozta a díj átvétele után Lewandowski.

Az Aranycipőt az Európa vezető sportlapjait – köztük a Nemzeti Sportot – tömörítő European Sports Media nevű szervezet adja át minden évben. A rangos elismerést ezúttal az Estrella Damm régi sörfőzdéjében kialakított rendezvényközpontban adták át Barcelonában.

Az ünnepséget a Marca szervezte, és részt vett rajta a Nemzeti Sport is, amelynek képviseletében meghívták lapunk főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyöt, aki Vincze Ottóval, a Külügyminisztérium munkatársával, a Barcelona korábbi magyar válogatott játékosával együtt vett részt az eseményen.

Ott volt továbbá a már említett Carles Puyol, a Barcelona vezetőedzője, Xavi, a katalán klub elnöke, Joan Laporta, emellett Jordi Cruyff és a díjazott felesége, Anna Lewandowski is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik