MTI
2017.08.09 21:44 Frissítve: 2017.08.10 01:44

Labdarúgás: egy drogbáró miatt bajba került a Barca korábbi kiválósága

Az Egyesült Államok büntetőintézkedéseket rendelt el Rafael Márquez mexikói labdarúgó ellen, mert a gyanú szerint együttműködik egy drogbáróval. A pénzügyminisztérium közleményben jelentette be szerdán, hogy szankciókkal sújtja a válogatott futballistát – számolt be róla az MTI.

Rafael Márqueznek meggyűlt a baja az amerikai hatóságokkal (Fotó: AFP)

 

A 38 éves hátvéd – aki 2003 és 2010 között az FC Barcelonában futballozott – mellett az amerikai kormányzat büntetőintézkedésekkel sújtja Julio César Álvarez Montelongo énekest, valamint szankciókat szab ki további 21 mexikói állampolgárra és 42 mexikói vállalkozásra. Valamennyiüket azzal vádolják, hogy kapcsolatban állnak Raúl Flores Hernández drogbáróval, akinek önálló bűnszervezete van, de kapcsolatban áll a hírhedt Sinaloa drogkartell vezetőivel is.
 
A Steve Mnuchin pénzügyminiszter által aláírt közlemény leszögezi, hogy Raúl Flores Hernándezt az amerikai szervek a mexikói rendőrséggel szorosan együttműködve, több évig tartó és kiterjedt nyomozás után azonosították pénzmosással is foglalkozó „jelentős külföldi kábítószer-kereskedőként”. A kommüniké részletesen felsorolja, hogy Flores Hernández és szervezete – a guadalajarai kaszinótól kezdve lemezkiadón át sport- és rehabilitációs intézményekig, éttermekig és szállodákig – mely vállalkozásokat tartja ellenőrzése alatt. Az amerikai szankciók valamennyiüket érintik. 
   
A szankciók értelmében az amerikai kormányzat befagyasztja az érintettek esetleges amerikai vagyonát, és megtiltja belépésüket az Egyesült Államok területére.
 
Az Egyesült Államokban – a kaliforniai San Diego városában – éppen a hét elején emeltek vádat a Sinaloa drogkartell egyik vezetőjének fia, a 29 éves Damaso Lopez Serrano ellen. A vádemelés után Jeff Sessions igazságügyi miniszter közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta, hogy a kormányzat számára „elsődleges feladat” a mexikói drogkartellek elleni küzdelem.

2022.11.29 13:13:35

Minden más foci nemzetisport.hu

A korábban kilenc tornán szereplő játékosaink többször rukkoltak ki páratlan teljesítménnyel. Íme!

2022.11.29 08:52:22

Minden más foci nemzetisport.hu

A lapok kíméletlen őszinteséggel számoltak be a második világháború előtti az esetekről.

2022.11.28 13:31:06

Minden más foci nemzetisport.hu

A tagsági igazolvány világbajnoki címmel, BEK-/BL-győzelemmel és Aranylabdával váltható ki.

2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.