Hollandia: a vb-ezüstérmes felgyorsította visszavonulását

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 13:02
null
Búcsú a válogatottól 2018 októberében, fia és lánya társaságában (Fotó: AFP)
Korábbi terveivel ellentétben már most visszavonult a labdarúgástól Rafael van der Vaart, a hollandok 109-szeres válogatott játékosa.

 

A 35 éves játékos, aki jelenleg a dán élvonalbeli Esbjerg alkalmazásában áll, nemrégiben azt mondta, az idény végén akarja befejezni a pályafutását, de egy edzésen elszenvedett sérülés végül arra kényszerítette, hogy már most visszavonuljon.

„Egyszerűen most abba kell hagynom. Nem azért vagyok itt, hogy lábadozzak, hanem azért, hogy játsszak” – mondta Rafael van der Vaart a holland De Telegraaf című lapnak.

A játékmester az Ajaxban kezdte a pályafutását, majd a Hamburger SV-nál futballozott, innen került a Real Madridhoz, de a királyi gárdában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni. Ezt követően a Tottenham Hotspurben játszott, majd visszatért Hamburgba.

Pályafutása végén a Real Betisben szerepelt, azután – mivel párja a dán válogatott kézilabdázó, Estavana Polman – Dániába, a Midtjyllandhoz igazolt, idén nyáron pedig az Esbjerg játékosa lett.

Klubszinten 546 meccsen 175 gólt szerzett, a holland válogatottban 25-ször talált a kapuba, 2010-ben világbajnoki ezüstérmet nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik