P. V. 2022.05.25 09:12 Frissítve: 2022.05.25 09:12

Hátsó füves: „Kezdjük onnan, hogy van egy futballszerető kocsmáros a faluban”

Sátoraljaújhely és Hajdúböszörmény után megérkezett Budapestre a Hátsó füves – barangolás a magyar futball rejtett tájain című utazó fotókiállítás, amely a Nemzeti Sport országjáró sorozatának fényképes összefoglalása. Csillag Péter, a Hátsó füves megteremtője a megnyitón tartott beszédében úgy fogalmazott: egy eltűnőben lévő világot örökítettek meg a kiváló fotósok, a rögzített mozzanatok túlmutatnak a sport keretein, éles korrajzot és szociológiai látleletet kínálnak. 

 

Miben rejlik a vidéki futball romantikája? Csillag Péter, a Hátsó füves szerzője és megvalósítója szerint abban, hogy semmi sem tökéletes, minden egy kicsit béna, de pont emiatt szerethető. És pont amiatt hitelesek az emberek is, akik benne vannak, mert magukat adják, nem kell egy megjátszott szerepet felvenniük. Ezért is vonzódik újságíróként ehhez a közeghez, ahogy azok a fotóriporterek is, akik a Hátsó füves barangolásai során rögzítették az utókornak azokat a pillanatokat, amelyek lehet, hogy egy letűnőben lévő világot örökítettek meg. 

„Amikor megérkeztem, és végignéztem a képeket, egyszerűen megdöbbentő, milyen hatással volt rám. Ezeket én mind átéltem” – mondta Rugovics Vendel, a „Bakony Maradonája”, korábbi válogatott labdarúgó, aki az NSO Tv-nek azt is megmutatta, melyik kép volt rá a legnagyobb hatással. Emellett ő is beszélt arról, miben rejlik a vidéki futball romantikája, véleménye szerint az alapokkal kell kezdeni, azaz a faluban kell lennie egy futballszerető kocsmárosnak. 

Ha arra is kíváncsi, hogy Csillag Péter miért véli úgy, eltűnőben ez a világ, illetve melyik kép ragadta leginkább magával, kattintson a videónkra. 

A kiállítás a Baross utcában található Főfotó Galériában tekinthető meg június 7-ig.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Dömötör Csaba)
2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szükséges-e a sikeres edzői karrierhez a magas szintű játékosmúlt?