Gyász: cserét kért, leállt a szíve, három halott három hét alatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 13:26
Három héten belül a harmadik futballista vesztette életét Argentínában. Maximiliano Gilnek egy U21-es mérkőzés közben állt le a szíve. A játékost azonnal a közeli, Buenos Aires-i kórházba szállítottak, az orvosok azonban már nem tudtak segíteni rajta – számolt be róla a Reuters.

Május 14-én elhunyt Emanuel Ortega, az argentin ötödosztályban szereplő San Martín játékosa, miután fejjel a pálya melletti betonfalnak csapódott egy ütközést követően. Tíz nappal később a 27 esztendős Cristian Gómez esett össze egy mérkőzés közben, az életét már nem lehetett megmenteni.Május 14-én elhunyt Emanuel Ortega, az argentin ötödosztályban szereplő San Martín játékosa, miután fejjel a pálya melletti betonfalnak csapódott egy ütközést követően. Tíz nappal később a 27 esztendős Cristian Gómez esett össze egy mérkőzés közben, az életét már nem lehetett megmenteni.

A második haláleset után egy héttel újabb tragédia történt, a Huracán de Carlos Tejedor ificsapatában futballozó Maximiliano Gil a Social Tres Algarrobos elleni U21-es bajnokin kért cserét, miután éles, szúró fájdalmat érzett a mellkasában.

A játékost a kispadig segítettek, ahol a lecserélését követően összeesett, miután leállt a szíve. Gilt azonnal megpróbálták újraéleszteni, majd egy Buenos Aires-i kórházba szállították, ahol már nem tudták megmenteni a húszesztendős futballista életét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik