FFT, B. Z. 2022.01.26 15:02 Frissítve: 2022.01.26 15:45

FFT: top 10 durcás kisfiú a futballtörténelemben

Néha a legnagyobbakból is kijön az óvodás kisfiú, aki duzzogva eldobálja a játékait... A FourFourTwo összegyűjtötte a legextrémebb eseteket.

 


Ízelítő a gyűjteményből:

Romário jót enne

Az 1994-es vb-felkészülés során Romário azon véleményének adott hangot, hogy nem fog „állati takarmányt” enni az edzéseken. A Peru elleni mérkőzés estéjén letépte a mezét, és dühösen kiviharzott. Elérte a célját: ő füstölt lazacot ehetett, a többiek olcsó tucathalakat.

Aki mondja másra

Christian Vieri keményen küzdött, hogy kijöjjön valahogy Alberto Zaccheroni edzővel, de hangulata csak romlott, amikor csatártársa, Hernán Crespo a Chelsea-be szerződött 2003-ban. Hogy kimutassa fájdalmát, az Inter gólvágója nem ünnepelt az egyik gólja után. „Borzasztó fárasztó lehet ennyire kicsinyesnek lenni, úgy viselkedni, mint egy gyerek” – reagált Zaccheroni. „Nem, én nem, ő olyan” – felelt meg frappánsan az érett Vieri. Jól ellehettek.

Nyíl: kacskaringós út vissza a futballba

Nyilasi Tibor 24 évesen, 1979 őszén veszítette el meggyőződését, és fordított hátat a futballnak – előbb Bécsben, amikor a 80. percben lecserélték, csapta oda a válogatott kapitányi karszalagát, majd a Fradiból lett elege, ugyanis a nézőtérről is kapott szépen. Bejelentette, hogy 32 válogatottsággal a háta mögött befejezi. Tavasszal aztán két legenda, Szepesi György és Sándor Károly látogatta meg a lakásán – Nyíl szüleit, és náluk könyörögték vissza a játékost a válogatottba, majd ezzel együtt a Fradiba is.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

2022.05.18 22:11:16

Minden más foci BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Éppen ezért lenne nagy felelősségük a mostani amatőröknek, öregfiúknak, hogy a legalacsonyabb szinten is példát mutassanak alázatból, sportszerűségből, labdarúgás-szeretetből. Ha a gyerekek azt látják, lehet a könnyebb utat választani, és nincs is igazi következménye a simlisségnek, nem várhatjuk el tőlük a későbbiekben, hogy megfeszüljenek a nagy győzelmekért.

2022.05.18 07:47:19

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

James Tavernier csak egy karnyújtásnyira van attól, hogy az Európa-liga gólkirálya legyen.