V. Sz. 2021.07.31 18:19 Frissítve: 2021.07.31 18:45

FFT: nyertesek és vesztesek – emlékezetes játékoscserék

A FourFourTwo munkatársa felelevenítette a futball történetének legemlékezetesebb játékoscseréit az átigazolási időszakokban, és azt is megnézte, melyik klub járt jól és melyik rosszul.

 

Volt idő, amikor szinte hihetetlen lett volna egy relatív alacsony összegért megszerezni Alexis Sánchezt, és bár a szóban forgó esetben így történt, ma már a Premier League történelmének egyik legrosszabb igazolásaként tartják számon. És ez nem túlzás: a chilei teljesítménye gyalázatos volt a Unitedben, a szerződése (vagy inkább annak felbontása) pedig óriási probléma volt az Old Traffordon.

Ez nem meglepő, hiszen a kiszivárgott információk szerint a játékos 391 ezer fontot keresett hetente, és 75 ezer fontot kapott minden meccsen, amelyen kezdett, ezen felül évente 1.1 millió font átigazolási díj is ütötte a markát. Annyira gyalázatosan futballozott, hogy erre nem került sor, de plusz kétmillió fonttal lett volna gazdagabb, ha negyven gólt és gólpasszt ért volna el, egymillió fontot, ha a csapat megnyerte volna vele a Bajnokok Ligáját (!!!), és ötszázezret, ha az angol bajnokságot (!!!).

De Sánchezzel mindkettőnek kereken nulla volt a valószínűsége. Ráadásul ezekkel az adatokkal a játékostársai is tisztában voltak, mint ahogy az új igazolások is ennek megfelelően kértek pénzt a klubtól. Katasztrófa.

A teljes válogatást elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

2021.09.27 00:10:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Alaphelyzet, hogy a tét növekedésével javul a teljesítmény, azonban gyakran megesik, hogy egy ponton túl az izgalmi állapot robban, utána egyre több lesz a hiba, mi több, le is blokkolhatunk.

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.