FFT, B. Z. 2021.02.19 09:09 Frissítve: 2021.02.19 09:09

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin márciusi száma!

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 132., avagy 2021. márciusi száma!

 

 

A tartalomból

A címlapon Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai sztárja, aki Dél-Koreában azóta ikon, hogy a Hamburgba került, de mostanra a körülötte lévő felhajtás az egész világra átterjedt. Átnéztük, hogyan lett minden idők legjobb ázsiai labdarúgója – onnantól kezdve, hogy elakadtak tárgyalásai a Portsmouth-szal, odáig, hogy a Tottenhamben lőtt góljával Puskás-díjat nyert.

Szon Hung Mint a világfutballt meghódító ázsiai futballisták úttörőjeként ismerjük. Jóval előtte azonban a befutni vágyó keleti szupersztárok sora küzdött tragédiákkal, tiltásokkal és kötelező katonai szolgálattal. Számba vettük a földrész fáklyavivőit.

Az olvasók kérdéseire ezúttal Kolo Touré válaszolt. Mit mondott Arsene Wenger a becsúszásai láttán? Thierry Henry tényleg nagyon sokat követelt a csapattársaitól? Milyen volt együtt játszani testvérével, Yaya Touréval a Cityben? Ezekre a kérdésekre is válaszolt az elefántcsontparti játékos.

Thiago Silva
majdnem meghalt, amikor 2006-ban a Dinamo Moszkvához került kölcsönbe. Később klubjával és nemzeti csapatával győzelmet győzelemre halmozott. A Chelsea brazil védője mindent elmondott az FFT-nek a csúcsig tartó küzdelmes útjáról és a Glastonburyn szerzett hírnévről.

Amióta Alisson 2018-ban rekordáron a Liverpoolhoz igazolt, az angol csatárok rémálma, és már most feni a fogát egész Európára. A brazil válogatott kapusa arról beszélt, miért nem fogják a „vörösök” megismételni a tavalyi BL-idény kudarcait, és miért érdemes néha figyelmen kívül hagyni Jürgen Kloppot.

Felidézzük az angol labdarúgás történetének legvadabb, legkeményebb csatáját, amely után a Leeds kiérdemelte a „piszkos” jelzőt a goodisoni ütközetet követően.

Juan Sebastián Verón Olaszországban aratott, de Angliában láthatóan nehezen boldogult. Az Estudiantes elnöke azt mondja, ha tehetné, megint belevágna. Csak kicsit másképp…

Silvio Berlusconi 2017-ben megszabadult a Milantól, de a korábbi olasz miniszterelnök nem bírja ki futball nélkül. Három éve vette meg az akkor a harmadosztályban játszó Monzát, amely mostanra – alapítása óta először – az élvonalba jutásért küzd, hála Boatengnek, Balotellinek és barátaiknak.

A Döglött akták-sorozatban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézzük a Honvéd dél-amerikai „fekete túráját” 1957-ből.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: ha valakinek kétsége lenne afelől, hogy az Aranycsapat a világ legjobbja volt, annak érdemes elolvasnia a nyugatnémet Jupp Wolff elemzését a budapesti Magyarország–Anglia 7:1-es visszavágóról. A jeles külföldi újságírót megfigyelte az ÁVH, így a tudósítása bekerült az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának iratai közé.

2021.02.22 20:57:55

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ma már minden csiricsáré a pályán, a színes cipő akkoriban a mai tetoválószenvedéllyel ért fel, s nem feltétlenül aratott sikert.

2021.02.22 13:51:33

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A palánkai Bacska már az első félidőben kapitulált, a TSC nagy fölényben játszott.

2021.02.22 13:29:19

Minden más foci nemzetisport.hu

Nemzetközi és hazai rangadókkal várja nézőit az M4 Sport és az m4sport.hu. (x)

2021.02.21 19:39:31

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az Aranycsapat csodájában – ami e folyamat csúcsa lett a könyv szerint! – az említett trénerek külhoni hódításának (jó, Bukovi kivételével) vajha mekkora része volt?

2021.02.21 10:59:32

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Rijeka ellen is folytatta kiváló hazai sorozatát a bajnokaspiráns Eszék, Miérez duplája döntött.