I. SZ. 2019.11.05 17:45 Frissítve: 2019.11.05 17:52

FFT: játékvezetők, akiket a pokolba kívántak

Az albán játékvezetők tiltakozásképpen letették a sípot, mert alig történt valami az erőszak megfékezéséért – de nem csak ők panaszkodhatnak, ahogyan az FFT kitekintőjéből is látható.

Ízelőtőnek néhány különös eset az FFT listájáról.

AZ UTOLSÓ, JACKY ELLENI CSEL

Sokféleképpen el tudjuk képzelni a munkahelyünkön töltött utolsó órákat, de semmiképpen sem egy belga focipályán állva úgy, hogy a helyiek a nemi szervünk látványán röhögnek. Jacky Temmerman számára eme rémálom valósággá vált 2004-ben, amikor egy feldühödött szurkoló berohant a pályára a Young Stars Eeklo–FC Zelzate meccsen, és lerántotta az alsógatyáját. „Ez volt az utolsó meccsem – dühöngött Temmerman. – Kereshetnek egy másik barmot, aki hajlandó meccsenként húsz euróért mutogatni a fenekét.”

A KEMÉNYFEJŰ CODJIA MEGFIZET

A benini bíró, Bonaventure Coffi Codjia bámulatosan barátságos ember. Miután lefejelte – még ha gyengén is – Favzi Sausi algériai kapus a 2010-es Afrikai Nemzetek Kupáján, Codjia legyintett az egészre. A kapusnak másodszor már nem volt ilyen szerencséje, egy második sárgával le kellett mennie. Codjiát viszont engedékenysége miatt függesztették fel. Nem lehet kiigazodni.

AMIKOR TÁMADÁS ÉRI A NŐKET

Nem könnyű nőnek lenni a fociban. Bibiana Steinhaus női bíró 2010-ben tapasztalta ezt, amikor a Hertha meccsén a védő Peter Niemeyer majdnem letépte a mellét; állítólag csak vállon akarta veregetni. Peruban pedig tavaly novemberben a Carlos A. Mannucci idióta kapusa, Victor Ulloa eképpen foglalta össze a női játékvezető, Auria Christama teljesítményét: „A kisasszony maradjon inkább a konyhában.” És még csak nem is lett belőle indulatos hangvételű rádióműsor.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2021.01.22 22:24:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Talán soha, talán a nyáron, és Mbappé lesz az ára, egyelőre „csak” Allit és Keant vehetik meg.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.