FFT 2021.11.30 15:30 Frissítve: 2021.11.30 15:52

FFT: a futball történetének legcsodásabb csatárhármasai

Messi, Neymar és Mbappé éppen versenybe száll a Barcelona legendás MSN-hármasával. Rajtuk kívül azonban találtunk még halálos csatársorokat, amelyek garantáltan rémálmot okoztak a védőknek.

 

A La Ligát uraló barcelonai MSN (Messi, Suárez, Neymar) hármasára a BBC (Bale, Bezema, C. Ronaldo) a méltó válasz a Real Madrid részéről, amely tulajdonképpen véletlenül jött létre, miután Florentino Pérez átigazolta a „legizgalmasabb csatárt”, aki nem a Madridban játszott. Ennek következtében Ronaldo és Bale státusza is komolyan megkérdőjeleződött. A Football Leaks szerint a királyi gárda még Bale világrekordnak számító vételárát is eltitkolta annak érdekében, hogy megkímélje Ronaldót.

A páros közti feszültség a pályán is észrevehető volt. Ronaldo és Bale vetélytársakká váltak. A 2013–2014-es idényben a két játékos egyéni villanásainak köszönhetően a Madrid 73 gólt könyvelt el, lásd Bale győzelmet jelentő vágtáját a Király-kupában vagy Ronaldo szabadrúgását a 4–0-val végződő, Bayern München elleni találkozón. Bár együttműködni nem tudtak, a rivalizálástól fűtve rendkívüli teljesítményt nyújtottak.

A teljes összeállítást a futballtörténelem legjobb csatárhármasairól elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalon, ide kattintva!

2022.01.25 22:55:01

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Bevallom, a sajtóhelyek biztonságos fedezékéből sokszor pásztáztam a szurkolókat, nézőket. Néztem az arcokat, és képtelen voltam szabadulni az érzéstől: egyetlen apróságon, valamilyen megfoghatatlan csekélységen múlik, hogy a varázslatos lelátói hangulat, a hangulati feszültség valamiféle robbanásban törjön ki.

2022.01.24 12:57:12

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Évtizedek távolából szólalt meg „Sanyika” fejében az egykor odahaza hallott dallam. Szöllősi György multimédiás sorozata.

2022.01.25 20:52:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Sokkal több a törvénysértő futballista, mint hinnénk.

2022.01.24 23:54:29

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Eusébio mindig elismerően beszélt a magyarokról. Egy 1976-os interjúban Thékes Istvánnak elmondta, hogy Albert Flórián, Bene Ferenc, Mátrai Sándor és Mészöly Kálmán a hatvanas évek Benficájában is főszerepet kaphatott volna. Puskás Ferencről mint a nagy elődről szólt tisztelettel, s még Guttmann Bélát sem hagyta ki a sorból.