B. Z. 2021.12.19 17:55 Frissítve: 2021.12.19 18:11

FFT: 10 híres megszorítás a futballban

Miután a Barcelonánál spórolási okokból megtiltották a színes fénymásolást, a FourFourTwo felkutat­ta a hasonló pénzmentő akciókat...

 

Ízelítő a gyűjteményből:

Ágyúséknál nincs karácsony!
A nézőszám folyamatosan csökkent, a csapat pedig csak a tabella közepén szerénykedett, amikor 1983-ban az Arsenal igazgatósága úgy döntött, azonnali kiadáscsökkentésre van szükség. Az „ágyúsok" egyik igencsak szokatlan lépése az volt, hogy az ünnepi időszak alatt az alkalmazottak nem kaphattak ingyen pulykát. „Hihetetlen, hogy ebben az időszakban milyen mértékben fogy a pénz” – mondta egy irodista a Sunnak.

A Hartle­pool hajtóereje
Brian Clough és Peter Taylor remekül vezette a Hartlepool csapatát a '60-as évek közepén, az észak-keleti együttes ennek ellenére Clough szavai szerint „két pennyt nem tudott összerakni”. Clough józan paraszti ésszel gondolkodott, megszerezte a buszra érvényes jogosítványt, így fuvarozhatta a csapatot az idegenbeli meccsekre, és „a klub nem pazarolta a pénzét sofőrre”.

Skócia a kiesésre gyűjtögetett
„Ez a spórolás miatt volt” – mondta Lou Macari, Skócia megalázó kiesése után az 1978-as argentin világbajnokságról. Ally MacLeod szövetségi kapitány nem küldött delegációt Córdobába, a válogatott bázisára, hogy ellenőrizze a körülményeket. Nemcsak a szálloda hemzsegett a csótányoktól, de az edzőpálya is tele volt gödrökkel. Mindezek mellett MacLeod a csapat első ellenfelét, Perut sem térképeztette fel. „Talán több befektetésre lett volna szükség a felkészülés során” – ismerte el az elszontyolódott Ally.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szükséges-e a sikeres edzői karrierhez a magas szintű játékosmúlt?