Eurofutball: vadonatúj bajnok a lengyeleknél, BL-elitben a Galata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.19. 20:56
A Galatasaray 2–1-re legyőzte az Istanbul Basaksehirt a török labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel biztossá tette, hogy az első helyen fejezi be a 2018–2019-es kiírást. Lengyelországban új bajnokot avattak, a Piast Gliwice végzett az első helyen, Montenegróban a Szutjeszka megvédte címét, míg Koszovóban a Feronikeli lett az aranyérmes.

TÖRÖKORSZÁG. A szünetben még vesztésre álló Galatasaray az algériai Szofian Feguli és a nigériai Henry Onyekuru góljával fordított a Basaksehir ellen, és fennállása 22. bajnoki címét ünnepli. A tavalyi elsőségét megismétlő, török rangelső Galatasaray ott lesz a Bajnokok Ligája őszi főtábláján, a Basaksehir a selejtező második fordulójában kezd. TÖRÖKORSZÁG. A szünetben még vesztésre álló Galatasaray az algériai Szofian Feguli és a nigériai Henry Onyekuru góljával fordított a Basaksehir ellen, és fennállása 22. bajnoki címét ünnepli. A tavalyi elsőségét megismétlő, török rangelső Galatasaray ott lesz a Bajnokok Ligája őszi főtábláján, a Basaksehir a selejtező második fordulójában kezd.

LENGYELORSZÁG. Nagy Dominik csapata, a Legia is versenyben volt a bajnoki címért, de az utolsó négy fordulóban egyszer sem tudott nyerni, és mint utóbb kiderült, a vasárnapi siker már nem lett volna elég az előzéshez: a Lech Poznant 1–0-ra megverő Piast Gliwice megőrizte az első helyet, és története során először bajnok lett az élvonalban. A 2019-ben lejátszott 19 bajnoki mérkőzéséből mindössze kettőt elveszítő gliwicei csapat a selejtező első fordulójában vág neki a Bajnokok Ligájának, és a Ferencvároshoz hasonlóan nem lesz kiemelt. A legutóbbi három kiírást megnyerő, most másodikként záró Legia – amely a Zaglebie elleni vasárnapi záráson (2–2) az 58. perctől szerepeltette Nagy Dominiket – az Európa-ligába kap majd besorolást, és a selejtező első fordulójában kezd.

MONTENEGRÓ. A Grbalj elleni 2–0-s vasárnapi sikerével a Szutjeszka biztossá tette, hogy az utolsó fordulóban már nem előzhetik meg, azaz megvédi bajnoki címét. A Niksics városában működő csapat negyedszer nyerte meg a 2006-ban útjára indított montenegrói bajnokságot, ezzel megelőzte a Buducsnosztot, és immár egyedül áll az örökranglista élén. A Szutjeszka ugyanúgy nem lesz kiemelt a BL-selejtező első fordulójában, mint a Ferencváros.

KOSZOVÓ. A rekordbajnok (10) Prishtina az éllovas Feronikelinél vendégeskedett az utolsó fordulóban, vasárnap nyernie kellett volna ahhoz, hogy hat év után újra bajnok legyen – ehelyett kikapott 1–0-ra. A Feronikeli 2016 után lett újra első az 1990 óta számon tartott önálló koszovói bajnokságban, harmadik bajnoki címe BL-előselejtezőbeli részvételt ér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik