Eurofutball: gólesővel lettek bajnokok, irány a BL-főtábla!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.28. 21:24
null
A török bajnokcsapat az öltözőben is ünnepelt (Forrás: Besiktas)
A Besiktas 4–0-ra győzött a Gaziantepspor vendégeként a török labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján, és egy fordulóval a zárás előtt biztossá vált, hogy megvédi bajnoki címét. A „fekete sasok” egyúttal megváltották jegyüket a következő BL-idény főtáblájára.

 

A Besiktas 15. alkalommal lett bajnok, egy lépéssel ismét közelebb került a török rangsort vezető Galatasarayhoz (20) és üldözőjéhez, a Fenerbahcéhoz (19). A két nagy rivális ezúttal a bronzéremért verseng, a második hely – és a BL-selejtezős kvóta – az Istanbul Basaksehiré.

BOSZNIA-HERCEGOVINA. A Zeljeznicar és a Zrinjski is győzött a vasárnap megrendezett utolsó fordulóban, így utóbbi megőrizte egypontos előnyét, és megvédte bajnoki címét. A mostari csapat ötödször lett bajnok, és a BL-selejtező második fordulójában kezdi majd európai kupaszereplését.

ÖRMÉNYORSZÁG. Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy az Alaskert megvédi bajnoki címét. A jereváni csapat másodszor lett aranyérmes, és a selejtező első fordulójában vág neki a Bajnokok Ligájának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik