Emery-korszak a PSG-nél, de ki lesz az új Ibra?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.07.29. 08:59
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol, az olasz és a német után a francia topligával folytatjuk transzferológiai körsétánkat.

Mégpedig a PSG-vel, amellyel kapcsolatban nem az a kérdés, hogy bajnok lesz-e, hanem az, hogy mikor; illetve becsusszan-e végre a Bajnokok Ligája-döntőbe a gárda – a közel-keleti olajon, tulajdonképpen.PSG-vel, amellyel kapcsolatban nem az a kérdés, hogy bajnok lesz-e, hanem az, hogy mikor; illetve becsusszan-e végre a Bajnokok Ligája-döntőbe a gárda – a közel-keleti olajon, tulajdonképpen.

Gigászi pénzek ide vagy oda, Zlatan Ibrahimovic csaknem évi hatvanmillió eurójába került a klubnak (nem érdemes manapság Párizsban milliárdos alkalmazottnak lenni!), így a 34 éves ék elengedésével tekintélyes bérkeret szabadult fel – csak az a kérdés, kire költsék?

Ugyanis világklasszis labdarúgó még nem érkezett Párizsba.

Pontosabban volt világklasszis igen: a kurtán véget ért labdarúgói karrierje és némi segédedzősködés, fiatalokkal való foglalkozás után Patrick Kluivert sportigazgatóként tért vissza a szűken vett klubelitbe – és nem Laurent Blanc-nal kell már együtt dolgoznia, hanem a spanyol Unai Emeryvel, akivel ugyan a La Ligában és Valenciában mindig elkerülték egymást, de most lesz bőven közös témájuk. Emery nem sztáredző, de sokszor bizonyította, hogy kihozza a maximumot bármilyen rendelkezésére álló keretből (magasra Emery a lécet, mondhatnánk, ha szeretnénk a borzasztó szóvicceket, pontosabban Párizsban ez számára már parancs: Magasra, Emery, a lécet!).

A nagy harcban számíthat immáron sevillai kedvencére, Grzegorz Krychowiakra, akit két évvel ezelőtt 5.5 millióért szerzett meg, most pedig már 33.6 millió eurót fizettek érte a franciák (a kivásárlási ára állítólag 45 millió euró volt) – az biztos, Emerynek nem lesznek gondjai a középpálya tengelyében, lásd a Krychowiak, Benjamin Stambouli, Thiago Motta, Marco Verratti, Blaise Matuidi, Adrien Rabiot hatost. Kiszemelt még ide Moussa Sissokón kívül a manchesteri „veterán”, Bastian Schweinsteiger és a dortmundi fiatal, Julian Weigl is, de csak akkor lesz értelme megvételüknek, ha Matuidi távozik.

Krychowiakot egyébként nem csak Emery kívánságára csábították el, már tavaly majdnem megvásárolták a párizsiak a lengyel játékjogát, aktiválva az akkori 30 millió eurós kivásárlási árat. Ami késik…

A karmesteri pálcát sem zsákbamacskával sorsolják majd ki a meccsek előtt, hiszen a csodavétel, a 2011-ben 42 millió euróért megszerzett Javier Pastore és Verratti mellé érkezett a 29 éves Hatem Ben Arfa, aki igen mélyről küzdötte fel magát a topfutballba.

TÍZ ÉVE TÖRTÉNT…

…hogy megkötötte történelmének legjobb üzletét az Olympique Lyon, és 26 millió euróért eladta az akkor 25 éves mali szűrőt, Mahamadou Diarrát a Real Madridnak. Ma már szinte feledésbe merült Diarra neve, de Ronald Koeman egykori felfedezettje akkoriban posztja egyik legjobbja volt a topligákban, s négy év fél éven át játszott Madridban, több mint 100 mérkőzésen szerepelt a királyi gárdában. Annak idején Fabio Capello kifejezett kérésére igazolták át, és ugyan Diarra ritkán volt húzóember, de azért csalódást sem okozott. Még a Monacóban és a Fulhamben is játszott 2014-es visszavonulásáig. Egykori, igen részletes BL-portréja ITT!


„A zseniális tehetségét félig-meddig elpocsékoló Ben Arfát a télen a francia Közigazgatási Bíróság tiltotta el attól, hogy pályára lépjen a Nice-ben. Még tavaly szeptemberben Ben Arfát a Newcastle United kölcsönadta a Hull Citynek, aki így a FIFA törvényei szerint nem léphetett pályára abban az idényben egy harmadik csapatban, azaz a Nice-ben is. Ben Arfa belengette, hogy visszavonul, vagy egy olyan egzotikus országba bujdosik, amely nem hallgat a FIFA iránymutatására, de jobb híján a New York Cityvel is kacérkodott. Végül természetesen maradt a Nice-nél, érzésünk szerint, ha átérzi, hogy ez az utolsó komoly esélye, szép vége kerekedhet a különös történetnek” – írtuk róla tavaly, mielőtt nekirugaszkodott volna a nagy kalandnak.

Carlos Bacca és Unai Emery a PSG-nél ismét együtt dolgozhat (Fotó: Action Images, archív)
Carlos Bacca és Unai Emery a PSG-nél ismét együtt dolgozhat (Fotó: Action Images, archív)

Jelentjük, átérezte: a pihenő utáni idényében 18 gólt lőtt és adott 6 gólpasszt, majdnem bekerült az Európa-bajnoki keretbe is – és elvitte a Párizs. A Nice-nek kissé keserű lehet a szája íze, mert ugyan ingyen szerezte meg a középpályást, de ingyen is távozott. Érdekes módon a Sevilla is érdeklődött iránta a tavaszon…

A húszéves argentin Giovani Lo Celso jött is, ment is, pontosabban nem is jött és nem is ment – az ígéretes karmestert ugyanis tízmillió euróért megvette a PSG a Rosario Centraltól, de kölcsön is adta ugyanoda fél évre „El Monót”, azaz „Szőkét”, akit hazájában Juan Román Riquelme utódának tartanak. Érte a Dortmund, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City és az AS Roma is érdeklődött, nemsokára láthatjuk őt a nyári olimpián.

Hasonlóan jó vétel a belga jobbhátvéd, a 24 éves Thomas Meunier, akit hétmillió euróért engedett el az FC Bruges (a védő az Eb-n a belgák nyitó meccse után alapemberré lépett elő, a minap két gólt vágott a Real Madridnak), őt a Napoli elől sikerült megszerezni – hogy ezentúl ő legyen Serge Aurier első számú cseréje Youssouf Sabaly előtt.

Érkeztével távozhatott „végre” a holland Gregory van der Wiel, akinek megrekedt a fejlődése a sok kispadozás miatt, de most már kibontakozhat a Fenerbahcében. Nem maradt a 36 éves, harmadik számú cserekapus, Nicolas Douchez (Kevin Trapp-pal, a csodagyerek Alphonse Areolával és a Palermo, Fiorentina kettős által csábított Salvatore Siriguval ezen a poszton is irigylésre méltó Emery választéka), illetve a balhátvéd Lucas Digne sem, aki ezentúl nem a PSG-ben, hanem a Barcelonában lesz cseresoros.

Itt álljunk meg egy sorra: Digne-t három évvel ezelőtt 15 millióért vették meg a Lille-től, de 2015-re kikopott a kezdőből a Monacótól 25 millióért megszerzett Layvin Kurzawa miatt – és ugyebár kerettag még a ma már 34 esztendős Maxwell is (akinek utóda szintén brazil lehet: a Santos szélső hátvédje, a 22 éves Zeca).

Középen ellenben elkelne még az erősítés, mert ugyan az őserő Aurier is bevethető itt, de David Luiz sérülékeny, míg Thiago Silva néhány hét múlva betölti a 32-t.

A nagy kérdés idén is az, hogy ki lesz a nyári topvétel? Jó eséllyel pályázott erre a címre a Real Madridtól James Rodríguez, sokan a párizsiakat sejtik a kolumbiaiért befutott 85 milliós ajánlat mögött, de a játékos férfias választ adott a kihívásra: marad Madridban, és jó szorosan megkötött gatyamadzaggal megharcol a kezdőért.

HÚSZ ÉVE TÖRTÉNT…

…nagyítóval kell manapság keresni a vérbeli karmestereket, Skóciában pedig a hősidőkben sem taposták egymás sarkát a technikás, jó meglátású támadó középpályások – ezért is volt olyan nagy kultusza északon John Collinsnak. Aki 28 éves korában, 1996-ban tette át székhelyét a Celtic Glasgowtól az AS Monacóhoz (a zöld-fehérekhez hat évvel korábban került nevelőcsapatától, a Hiberniantól), és két éven át erősítette a hercegségbelieket. Jean Tigana középpályássorát akkoriban a Gilles Grimandi, Martin Djetou, Emmanuel Petit, Salif Diao, Laurent Viaud, Ali Benarbia, Enzo Scifo, Sylvain Legwinski, John Collins készletből legózta össze, azaz illusztris névsorba került hősünk. Aki egy bajnoki cím és egy BL-elődöntő után viszonylag hamar visszaigazolt Nagy-Britanniába, az Evertont kettő, a Fulhamet három éven át erősítve. Hosszas pihenő után 2014-ben játszogatott még egy kicsit a skót Gala Fairydean Roversben, előtte egy Eb-n és két vb-n is szerepelt. Ma edzősködik, megfordult a Hibernian és a Charleroi élén, a Celticnél segítette Ronny Deila menedzser munkáját.

 

Edinson Cavaniért tett állítólag halovány kísérleteket a Chelsea, Matuidiért a Chelsea és a United, most meg a Juventus döng körötte, és igen sovány a Real Madrid által állítólag a Marco Verrattira szánt 50 millió euró. Ők szinte biztosan maradnak, Marquinhosért védő-világrekordot kellene döntenie a Barcelonának, de véleményünk szerint éppen a fiatal brazilra építi nemsokára a PSG-védelmet az edzője.

Aki kijelentette, hogy Cavani lesz az első számú középcsatár (nem csoda), tartalékja per pillanat a 19 éves Jean-Kévin Augustin és a nála is fiatalabb Odsonne Edouard. Remek ötlet lenne megszerezni legalább egy idényre a Fener által nyíltan árult Robin van Persie-t, ebben segíthet honfitársa, Kluivert is.

Emery régi ismerőse Carlos Bacca, akit megfelelő ajánlat esetén biztosan elad az AC Milan, és Kevin Gameiro sem megszerezhetetlen a PSG számára, érte holmi 40 milliót kér Emery régi főnöke, José María del Nido Carrasco. Gameiro mellett szól, hogy Bacca megvételéhez a nem EU-s kvóta beteltével el kellene adniuk a párizsiaknak Lucas Mourát vagy Maxwellt.

Kiszemelt még Antoine Griezmann is, ő ráadásul több poszton is bevethető, tehát Cavanival együtt is pályára léphetne a 4–2–3–1-es vagy a 4–3–3-as hadrendben is, ám per pillanat nem látunk arra okot, hogy elengedje őt az Atlético Madrid. Mauro Icardi inkább mozdítható, de az érte folyó verseny fő esélyese a Napoli – hacsak pár párizsi butikkal vagy dubaji apartmannal meg nem győzik a PSG tulajdonosai a támadó ügynökét…

SCO ANGERS
Érkezett: Famara Diédhiou (Clermont Foot, 1.600.000 euró), Karl Toko Ekambi (Sochaux, 1.000.000), Baptiste Santamaría (Tours, 500.000), Pablo Martinez (Chateauroux, ingyen), Flavien Tait (Chateauroux, i.), Mateo Pavlovic (Werder Bremen, i.), Dickson Nwakaeme (egyesület nélküli)
Távozott: Arnold Bouka Moutou (Dijon, 400.000), Antar Jahia (Orléans, i.)
Kölcsönből vissza: Goran Karanovic (Sochaux), Gael Angoula (Nimes, i.), Szaid Benrahma (Nice), Mohamed Yattara (Standard Liege)

SC BASTIA
Érkezett: Jerson Cabral (Twente, i.)
Távozott: Floyd Ayité (Fulham, 2.000.000), Jesper Hansen (Lyngby, i.), Christopher Maboulou (PASZ Jannina, i.), Julian Palmieri (Lille, i.), Francois Modesto (visszavonult), Brandao (szerződése lejárt), Famoussa Koné (Göztepe)
Kölcsönből vissza: Seko Fofana (Manchester City U21)

FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Paul Bernardoni (Troyes, 2.500.000), Jérémy Toulalan (Monaco, i.)
Kölcsönből vissza: Gaetan Laborde (Clermont Foot), Junesz Kabuni (Red Star)
Távozott: Clément Chantome (Rennes, i.), Cheick Diabaté (Osmanlispor, i.), Jussie (szl.)
Kölcsönbe: Cédric Yambéré (Anzsi)
Kölcsönből vissza: Mathieu Debuchy (Arsenal), Paul Bernardoni (Troyes)

SM CAEN
Érkezett: Ismael Diomandé (St.-Étienne, 750.000), Mouhamadou Dabo (Troyes, i.), Steed Malbranque (Lyon, i.), Romain Genevois (Nice), Ronny Rodelin (Lille, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Pape Sané (Bourg-en-Bresse)
Távozott: Dennis Appiah (Anderlecht, 3.000.000), Saidi Ntibazonkiza (szl.)
Kölcsönből vissza: Ronny Rodelin (Lille)

FCO DIJON
Érkezett: Arnold Bouka Moutou (Angers, 400.000), Florent Balmont (Lille, i.), Junisz Abdelhamid (Valenciennes, i.), Benjamin Leroy (Évian), Fuad Safik (Laval)
Kölcsönbe: Marvin Martin (Lille)
Távozott: Abdoulaye Bamba (szl.)
Kölcsönből vissza: Wesley Said (Rennes), Granddi N’Goyi (Palermo), Christopher Jullien (Freiburg)

EA GUINGAMP
Érkezett: Alexandre Mendy (Nice, i.), Romain Salin (Marítimo, i.), Lucas Deaux (Gent), Karl-Johan Johnsson (Randers), Sloan Privat (Gent), Étienne Didot (Toulouse), Jordan Ikoko (PSG B)
Kölcsönből vissza: Ronnie Schwartz (Bröndby), Ronnie Schwartz (Esbjerg), Rasid Aliui (Laval)
Távozott: Jonas Lössl (Mainz, 2.500.000), Lionel Mathis (Auxerre, i.), Mamadou Samassa (Troyes, i.), Laurent Dos Santos (Strasbourg), Younousse Sankharé (Lille)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Hannover), Sloan Privat (Gent)

LOSC LILLE
Érkezett: Éder (Swansea, 4.500.000), Julian Palmieri (Bastia, i.), Stoppila Sunzu (Sanghaj Senhua), Younousse Sankharé (Guingamp)
Kölcsönből vissza: Ronny Rodelin (Caen), Sehrou Guirassy (Auxerre), John Jairo Ruiz (Dnipropetrovszk), Ryan Mendes (Nottingham Forest), Michael Frey (Luzern), Julian Jeanvier (Red Star)
Távozott: Djibril Sidibé (Monaco, 15.000.000), Michael Frey (Young Boys, 500.000), John Jairo Ruiz (Czvena zvezda, i.), Julian Jeanvier (Reims, i.), Florent Balmont (Dijon, i.), Sehrou Guirassy (1.FC Köln, 3.800.000), Ronny Rodelin (Caen, 1.000.000)
Kölcsönbe: Baptiste Guillaume (Strasbourg), Marvin Martin (Dijon)

FC LORIENT
Érkezett: Cafú (Guimaraes, 2.000.000), Lindsay Rose (Lyon,1.500.000), Faiz Selemanie (Niort, 900.000), Paul Delecroix (Niort, i.), Sylvain Marveaux (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Valentin Lavigne (Laval)
Távozott:
Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund, 12.000.000), Rémi Mulumba (GFC Ajaccio, i.), Lamine Gassama (szl.), Yann Jouffre (Metz, i.), Florent Chaigneau (szl.), Alain Traoré (szl.)
Kölcsönbe: Valentin Lavigne (Brest 29)
Kölcsönből vissza: Yrondu Musavu-King (Granada)

FC METZ
Érkezett: Franck Signorino (Reims, i.), Yann Jouffre (Lorient, i.), Opa Nguette (Valenciennes, i.), Florent Mollet (Créteil), Simon Falette (Brest), Renaud Cohade (St.-Étienne)
Kölcsönbe: Mevlüt Erdinc (Hannover)
Kölcsönből vissza: Anthony Mfa Mezui (Seraing), Juan Falcón (al-Fateh)
Távozott: Ferjani Szasszi (Eszpéransz, 775.000), André Santos (Arouca, i.), Romain Métanire (Kortrijk, i.), José Luis Palomino (Ludogorec, i.), Nuno Reis (Panathinaikosz, i.), Szergej Krivec (Wisla Plock, i.), Juan Falcón (Independiente Santa Fé), Anthony Mfa Mezui (szl.)
Kölcsönből vissza: Daniel Candeias (Benfica), Christian Bekamenga (Troyes), Tiago Gomes (Braga)

AC MONACO
Érkezett: Djibril Sidibé (Lille, 15.000.000), Benjamin Mendy (Marseille, 13.000.000), Kamil Glik (Torino, 11.000.000), Jusszef Ait Bennasszer (Nancy, 3.000.000), Morgan De Sanctis (Roma, i.)
Kölcsönből vissza: Allan Saint-Maximin (Hannover), Gabriel Boschilia (Standard Liege), Abdou Diallo (Waregem), Valere Germain (Nice), Marcel Tisserand (Toulouse), Falcao (Chelsea), Edgar Salli (St. Gallen), Jessy Pi (Troyes), Corentin Jean (Troyes), Jérémy Toulalan (Bordeaux, i.), Delvin N’Dinga (Lokomotiv Moszkva)
Távozott: Jessy Pi (Toulouse, 700.000), Edgar Salli (Nürnberg, i.)
Kölcsönbe: Paul Nardi (Rennes), Lacina Traoré (CSZKA Moszva), Jusszef Ait Bennasszer (Nice)
Kölcsönből vissza: Hélder Costa (Benfica), Mario Pasalic (Chelsea), Wallace (Braga), Fábio Coentrao (Real Madrid)

HSC MONTPELLIER
Érkezett:
Kölcsönbe: Anthony Vanden Borre (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Steve Mounié (Nimes)
Távozott: Bryan Dabo (St.-Étienne, 4.000.000), Jonas Martin (Betis, 3.000.000), Dzsamel Szaihi (szl.), Jean Deza (Levszki Szófia, i.), Sébastien Wüthrich (Aarau, i.), Djamel Bakar (Charleroi)
Kölcsönből vissza: Mustapha Yatabaré (Trabzonspor), Rami Benszebaini (Paradu)

AS NANCY-LORRAINE
Érkezett: Anthony Koura (Nimes, i.), Vincent Marchetti (AC Ajaccio), Szergej Csernik (BATE Boriszov), Christophe Mandanne (Fudzsairah)
Kölcsönbe: Jusszef Ait Bennasszer (Monaco)
Távozott: Jusszef Ait Bennasszer (Monaco, 3.000.000), Arnaud Lusamba (Nice, 2.50.000)
Kölcsönből vissza: Brice Samba (Marseille), Jonathan Iglesias (Tanque Sisley)
Kölcsönbe: Alexis Busin (Clermont)

FC NANTES
Érkezett: Diego Carlos (Estoril, 2.000.000), Lucas Lima (Arouca, 1.000.000), Nicolaj Thomsen (Aalborg, 600.000), Alexander Kacaniklic (Fulham, i.)
Kölcsönből vissza: Fernando Aristeguieta (Red Star)
Távozott: Birama Touré (Standard Liege, 550.000), Johan Audel (szl.), Rémi Gomis (szl.)
Kölcsönből vissza: Youssouf Sabaly (PSG), Ermir Lenjani (Rennes), Adryan (Flamengo)

OGC NICE
Érkezett: Dalbert (Vitória Guimaraes, 2.000.000), Paul Baysse (St.-Étienne, 500.000), Walter Benítez (Quilmes, i.), Arnaud Lusamba (Nancy, 2.50.000)
Kölcsönből vissza: Julien Vercauteren (Westerlo), Albert Rafetraniaina (Red Star), Valentin Eysseric (St.-Étienne), Szaid Benrahma (Angers)
Kölcsönbe: Anasztasziosz Donisz (Juventus)
Távozott: Nampalys Mendy (Leicester, 15.000.000), Niklas Hult (Panathinaikosz, 300.000), Hatem Ben Arfa (PSG, i.), Alexandre Mendy (Guingamp, i.), Romain Genevois (Caen), Jérémy Pied (szl.), Mahamane Traoré (szl.), Stéphan Raheriharimanana (szl.)
Kölcsönből vissza: Wallyson Mallmann (Sporting CP), Paul Baysse (St.-Étienne), Valere Germain (Monaco)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Emanuel Mammana (River Plate, 7.500.000), Nicolas N’Koulou (Marseille, i.), Maciej Rybus (Groznij, i.)
Távozott: Samuel Umtiti (Barcelona, 25.000.000), Lindsay Rose (Lorient, 1.500.000), Bakary Koné (Málaga, 800.000), Steed Malbranque (Caen, i.), Arnold Mvuemba (Akhisarspor, i.), Henri Bedimo (Marseille, i.)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Rémy Cabella (Newcastle United, 8.000.000), Tomás Hubocan (Dinamo Moszkva, 1.200.000), Szaif-Eddin Haui (Tours, 1.000.000), Szakai Hiroki (Hannover, i.), Henri Bedimo (Lyon, i.)
Kölcsönből vissza: Brice Samba (Nancy), Dória (Granada), Baptiste Aloé (Valenciennes)
Kölcsönbe: Zinédine Machach (Toulouse), Aaron Leya Iseka (Anderlecht)
Távozott: Michy Batshuayi (Chelsea, 39.000.000), Benjamin Mendy (Monaco, 13.000.000), Mario Lemina (Juventus, 9.500.000), Brice Dja Djedjé (Watford, 3.600.000), Abdelaziz Barrada (al-Naszr Dubaj, 2.000.000), Steve Mandanda (Crystal Palace, i.), Alaixys Romao (szl.), Nicolas N’Koulou (Lyon, i.), Szaber Halifa (Klub Africain, i.)
Kölcsönbe: Lucas Ocampos (Genoa), Stéphane Sparagna (Auxerre)
Kölcsönből vissza: Lucas Silva (Real Madrid), Florian Thauvin (Newcastle United), Rémy Cabella (Newcastle United), Paolo De Ceglie (Juventus), Javier Manquillo (Atlético Madrid), Mauricio Isla (Juventus), Steven Fletcher (Sunderland)

FC PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Grzegorz Krychowiak (Sevilla, 33.600.000), Giovani Lo Celso (Rosário, 10.000.000), Thomas Meunier (FC Bruges, 7.000.000), Hatem Ben Arfa (Nice, i.)
Kölcsönből vissza: Lucas Digne (Roma), Jean-Christophe Bahebeck (St.-Étienne), Alphonse Aréola (Villarreal), Youssouf Sabaly (Nantes)
Távozott: Lucas Digne (Barcelona, 16.500.000), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United, i.), Gregory van der Wiel (Fenerbahce, i.), Nicolas Douchez (Lens, i.)
Kölcsönbe:Giovani Lo Celso (Rosario Central)

FC STADE RENNES
Érkezett: Rami Benszebaini (Paradu, 2.000.000), Afonso Figueiredo (Boavista, 270.000), Clément Chantome (Bordeaux, i.)
Kölcsönbe: Paul Nardi (Monaco)
Kölcsönből vissza: Christian Brüls (Standard Liege), Ola Toivonen (Sunderland), Habib Habibou (Gaziantepspor), Ermir Lenjani (Nantes), Adrien Hunou (Clermont), Wesley Said (Dijon), Philipp Hosiner (1.FC Köln), Cédric Hountondji (Auxerre), Sanjin Prcic (Torino)
Távozott:
Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund, 15.000.000), Fallou Diagne (Werder Bremen, 1.500.000), Philipp Hosiner (Union Berlin, 500.000), Cédric Hountondji (GFC Ajaccio, i.), Cheikh M’Bengue (St.-Étienne, i.), Olivier Sorin (szl.)
Kölcsönből vissza: Jeremie Boga (Chelsea)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Bryan Dabo (Montpellier, 4.000.000), Cheikh M’Bengue (Rennes)
Kölcsönből vissza: Jonathan Bamba (PSG), Yohan Mollo (Szamara)
Távozott: Ismaël Diomandé (Caen, 750.000), Paul Baysse (Nice, 500.000), Francois Clerc (GFC Ajaccio, i.), Jonathan Brison (Niort, i.), Renaud Cohade (Metz), Benoit Assou-Ekotto (szl.), Moustapha Sall (al-Arabi, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Franck Tabanou (Swansea), Valentin Eysseric (Nice), Jean-Christophe Bahebeck (PSG)
Kölcsönbe: Neal Maupay (Brest)

FC TOULOUSE
Érkezett: Christopher Jullien (Freiburg, 2.800.000), Jessy Pi (Monaco, 700.000)
Kölcsönből vissza: Dominik Furman (Hellas Verona), Dusan Veskovac (Troyes), Issiaga Sylla (GFC Ajaccio)
Távozott: Maxime Spano (Grenoble, i.), Adrien Regattin (szl.), Mihai Roman (Botosani, i.), Étienne Didot (Guingamp), Jusszef Benali (szl.)
Kölcsönbe: Dominik Furman (Wisla Plock), Zinédine Machach (Marseille)
Kölcsönből vissza: Marcel Tisserand (Monaco)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

GFC AJACCIO
Érkezett: Christophe Diedhiou (Créteil), Julien Romain (Bastia), Francois Clerc (St.-Étienne, i.), Rémi Mulumba (Lorient, i.), Cédric Hountondji (Rennes), Rafik Budzsedra (Bourg-en-Bresse, i.), Jérome Mombris (Le Havre), Yoann Court (Troyes, i.), Sekou Cissé (Genk)
Távozott: Pablo Martinez (Angers, i.), Halid Boutaib (Strasbourg, i.), Amine Sermiti (al-Arabi), Rodéric Filippi (szl.)
Kölcsönből vissza: Issiaga Sylla (Toulouse)

STADE REIMS
Érkezett: Samuel Bouhours (Tours, i.), Julian Jeanvier (Lille, i.), Pablo Chavarría (Lens, i.), Edouard Mendy (Marseille B, i.), Grégory Berthier (Auxerre)
Kölcsönből vissza: Christopher Glombard (Paris FC)
Távozott: Aissa Mandi (Betis Sevilla, 4.000.000), Mickael Tacalfred (Auxerre, i.), Franck Signorino (Metz, i.), Mohamed Fofana (Lens, i.), Johnny Placide (szl.), David N’Gog (szl.)
Kölcsönből vissza: Abdelhamid el-Kautari (Palermo), Thievy Bifouma (Espanyol), Lass Bangoura (Rayo Vallecano)

ES TROYES AC
Érkezett: Johann Obiang (Chateauroux, i.), Jérémy Cordoval (Nimes, i.), Raphael Cacéres (Sochaux, i.), Mamadou Samassa (Guingamp, i.), Tristan Dingomé (Royal Mouscron)
Kölcsönből vissza: Paul Bernardoni (Bordeaux), Christian Bekamenga (Metz)
Távozott: Paul Bernardoni (Bordeaux, 2.500.000), Mouhamadou Dabo (Caen, i.), Babacar Gueye (Hannover, i.), Yoann Court (GFC Ajaccio, i.), Fabien Camus (Antwerpen), Christian Bekamenga (Balikesirspor), Quentin Othon (szl.), Guillaume Lacour (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Corentin Jean (Monaco), Anele Ngcongca (Genk), Jessy Pi (Monaco), Brayan Perea (Lazio), Chris Mavinga (Rubin Kazany), Dusan Veskovac (Toulouse)

Lezárva csütörtök reggel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik