B. Á. 2019.07.06 23:00 Frissítve: 2019.07.06 23:31

Copa: három gól, két piros – botrányos meccsen argentin siker

Argentína izgalmaktól és balhétól nem mentes mérkőzésen 2–1-re legyőzte a címvédő Chilét a Brazíliában zajló labdarúgó Copa América 3. helyről döntő találkozóján.

Lionel Messi sem tudja, miért állították ki (Fotó: AFP)

 

A Copa América legutóbbi két döntőjének a párosítása ismét összejött, igaz, ezúttal csak a harmadik helyért mérkőzhettek meg a felek. A kezdőrúgás előtt talán senki sem számított arra, hogy az összecsapást ezúttal szó szerint kell venni, ám a csapatok és főleg a játékvezető tett róla, hogy ne a játékról maradjon emlékezetes a találkozó...

Nem mondhatni, hogy hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, az argentinok azonban tettek róla, hogy ne maradjunk gól nélkül az első negyedórában: Lionel Messi végezte el szemfülesen gyorsan a felezővonalnál megítélt szabadrúgást, kiugratásával Sergio Agüero a kapuig sprintelt, Gabriel Arias mellett is megtolta a labdát, majd az üres kapuba lőtt (1–0).

Chilének nyíltabb játékra kellett volna váltania, ehhez képest néhány perc leforgása alatt még nagyobb gondban találta magát az előző két kiírás győztese: előbb Alexis Sánchezt kellett lecserélni sérülés miatt, majd a tornán először kezdő Paulo Dybala váltotta remek mozdulattal gólra Giovani Lo Celso passzát (2–0).

Ekkor már mutatkoztak jelei a chilei idegek gyengeségének, Gary Medel a felezőnél szabálytalankodott Messivel szemben, s bár már ezt is heves reklamálással fogadták Arturo Vidalék, az igazi cirkusz csak ezután következett. A 37. percben ismét összeakaszkodott a két futballista, Medel fedezte ki a labdát az alapvonalon túlra, majd lökdösődésbe kezdett az argentinnal, Mario Alberto Díaz de Vivar játékvezető pedig nem gondolta túl, a VAR igénybevétele után Medelt és meglepetésre a konfliktusban passzív Messit is kiállította – hozzá kell tenni, a chilei csapatkapitány piros lapja is túlzásnak tűnt.

AZ INCIDENS

MEDEL ÉS MESSI MÁR A 2015-ÖS DÖNTŐBEN IS ÖSSZETALÁLKOZOTT

Az első félidőben még csak kapura lövéssel sem kísérletező Chile innentől kezdve minden alkalmat megragadott a balhézásra, bár ebben az argentin csapat is partnere volt. Lionel Scaloni együttese többször is lezárhatta volna a meccset, Dybala rögtön a gólja után könnyebb helyzetből kapu mellé lőtt, míg a szünet után vagy Arias védett bravúrral, vagy az utolsó argentin passzokba csúszott hiba.

A túloldalt Chile megkapta az esélyt, hogy megszakítsa története eddigi leghosszabb góltalansági sorozatát a Copa Américán (három meccse volt gólképtelen, erre 1922 óta nem volt példa), és Vidal élt is az eséllyel, értékesítve a VAR-ozás után megítélt tizenegyest (2–1).

Mindez azonban csak szépségtapasz volt, a látványos esések és kihagyott lehetőségek mellett gólt már nem jegyezhettünk fel, így Argentína lett a bronzérmes. A mérkőzés mégsem emiatt, hanem a játékvezető ténykedésének „köszönhetően” marad emlékezetes – érdemes megtekinteni a paraguayi laptermését az elmúlt hónapokra vonatkozóan.COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
A 3. HELYÉRT
Argentína–Chile 2–1
(Agüero 12., Dybala 22., ill. Ar. Vidal 59. – 11-esből)
Kiállítva: Messi, ill. Medel (mindkettő a 37. percben)

2021.08.01 07:35:02

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Sir Jim Ratcliffe nem adott 2.2 milliárd eurót a Chelsea-ért, hanem inkább bevásárolt a Ligue 1-ben.

2021.08.02 18:10:29

Minden más foci T. J., D. Á.

Mladen Krsztajics csapata mindhárom meccsét behúzta a szerb élvonalban.

2021.08.02 17:16:28

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kimaradtak a szentgyörgyi ziccerek, közben két súlyos védelmi hiba megpecsételte az OSK sorsát.

2021.08.02 16:09:01

Minden más foci HEGYI TAMÁS

A Sporthírlap szabályismertető rovatot nevezett el az angol szaktekintélyről.

2021.08.01 20:00:29

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

Az Eszék magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László csereként lépett pályára.