Ausztrália: vödörrel fejbe dobták a kapust, örökös eltiltást kaptak

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 13:40
null
Óriási balhé volt Ausztráliában (Fotó: Getty Images)
Két szurkolót örökös eltiltással sújtott az Ausztrál Labdarúgó-szövetség, amely jelezte, ez csak az első lépés abban a vizsgálatban, amely a szombati, melbourne-i rangadón történt rendbontás után indult.

 

A Melbourne City–Melbourne Victory derbin a dühös szurkolók ellepték a játékteret, meglökték, majd porral teli vödörrel fejbe ütötték Tom Glovert, a City kapusát, aki szédelegve és véresen hagyta el a játékteret. A 24 éves kapus mellett a játékvezető is fejsérülést szenvedett.

A meccset bő húsz perc játék után félbeszakították, ekkor a házigazda City vezetett 1–0-ra.

A botrány egy nappal azután történt, hogy a liga bejelentette, 2025-ig Sydneyben rendezik a női és férfi bajnoki döntőt. A döntés nagy felháborodást keltett a szurkolók körében, mivel korábban azok a csapatok adhattak otthont a „nagy finálénak”, amelyek az élen végeztek a tabellán.

Az ausztrál szövetség azt ígérte, „kigyomlálja” a rendbontókat. Ennek első lépéseként egy 23 és egy 19 éves férfit minden futballal kapcsolatos tevékenységtől örökre eltiltott. Az idősebb személy volt, aki megütötte a kapust. A két rendbontó ellen a rendőrség is vádat emelt, többek között erőszakos cselekedetért, a közrend megzavarásáért és garázdaságért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik