Ajánló: megjelent a FourFourTwo magazin februári száma

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 08:32
null
<strong><a href="https://www.fourfourtwo.hu/friss/megjelent-a-fourfourtwo-magazin-februari-szama-7-104854/" target="_blank">A februári FFT-címlap</a></strong>
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 143., avagy 2022. februári száma!

A lapszám fókuszában a 2021-es év áll: a legjobb játékosok, edzők, a legemlékezetesebb pillanatok, a legütősebb sztorik. Őrült egy év volt ez is…

Az Év embere nálunk a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes, az olasz válogatottal Európa-bajnok Jorginho. A Brazíliában született középpályás felelevenítette az FFT-nek a mögöttünk hagyott esztendőt.

Az Év nemzeti hőse Lionel Messi, aki dicsőséges éveket tudhat maga mögött klubszinten, de egészen más a helyzet a válogatottban. Négy katasztrofális döntő után azonban a nyáron végre összejött a siker.

Az Év csatára Robert Lewandowski. Nem nyerhetett a meg sem tartott 2020-as Aranylabda-szavazáson, de 2021- re begyújtotta a rakétákat. Továbbírta a történelmet a Bayernnel, és méltón búcsúztatta az elhunyt Gerd Müllert. Egy fontos döntő azonban még hátravan…

Raheem Sterling gyerekként a fejébe vette, hogy válogatott lesz, és pályára lép a Wembley-ben. Az előző nyáron a csapat sztárja lett, épp úgy, ahogy remélte, de közben a gyökereiről sem feledkezett el. Övé az Év hazatérése.

Dánia szereplése az Európa-bajnokságon Christian Eriksen drámájával indult, aztán a csapat magához tért, és egészen az elődöntőig jutott. Íme, a történet, hogyan forrt egységbe egy válogatott és egy egész nemzet. Övék az Év csapata.

Noha a FIFA Puskás-díját csak pár nap múlva hirdetik ki, az FFT már kiosztotta az Év góljáért járó díjat a cseh Patrik Schicknek (aki jelölt a Puskás-díjra is). Schick félpályás lövése romba döntötte Skócia 23 éve táplált álmait, de ahogy ő maga beszél róla, nem is biztos, hogy komolyan gondolta…

Ben Brereton Díaz 2020-ban minden erejével a Championshipre összpontosított, mígnem váratlan fordulat következett. A közösségi médiának köszönhetően a Blackburn stoke-i születésű csatárát behívták a chilei válogatottba májusban, de ez még csak a kezdete volt egy őrült évnek, amiről beszélt az FFT-nek. Övé a különdíj: az Év chilei játékosa.

Az Év bosszúja Luis Suárezé, aki a bajnoki győzelemmel a lehető legfrappánsabb választ adta arra, hogy Ronald Koeman egy 40 másodperces telefonhívás alatt könyörtelenül kirúgta őt.

Saint és Greavsie: az egykori csatárok 1985-ben bemutatott műsora akár a feledés homályába is veszhetett volna a brit labdarúgás sötét éveiben, ehelyett a modern tévézés meghatározó forrása lett. Pimasz poénok, leleményes bábjáték és a későbbi amerikai elnök garantálta a sikert.

Declan Rice remek évet zárt, a válogatott az ő játékának is köszönhetően 1966 után jutott először nagy torna döntőjébe, a West Ham az elmúlt 40 év legjobb eredményét érte el, de szerinte ez még csak a kezdet. Ő az Év fiatal játékosa.

Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal Patrice Evra válaszolt az olvasók kérdéseire. Mire gondolt, amikor John Terry készülődött a tizenegyeshez a 2008-as BL-döntőben? Mi volt a titka a 2004-es Monacónak? Miért rúgta meg a Marseille szurkolóját? Honnan jött az ötlet a hírhedt csirkés videóhoz? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a korábbi francia klasszis.

Döglött akták rovatunkban felidézzük a nagy Quaestor-botrányt, vagyis Tarsoly Csaba 2015-ös bukását, amely a győri futballt is magával rántotta.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: két sikertelen selejtezőt követően 1978-ban kijutott a magyar válogatott az Argentínában rendezett vb-re, így a világ tizenhat legjobb csapata között játszhatott, de a tornát megelőző történések, majd a szereplés nem tartozik a honi futball legszebb lapjai közé, sőt… Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának iratai pontról pontra megőrizték azokat az okokat, amelyek a kudarchoz vezették a nemzeti együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik