T. D.
2020.07.22 11:47

A busz és a stadion kulcsa is eltűnt – rendőrök kellettek a Benfica meccséhez

Finoman szólva sem rózsás a helyzet a portugál élvonalbeli Desportivo Aves háza táján. A klub messze nem ideális helyzetéről tűpontos képet festett a kedd esti találkozó: a Benfica elleni mérkőzés előtt sem a stadion egyes helységei, sem a csapatbusz kulcsait nem találták, ezzel jelentősen megnehezítve a találkozó megrendezését.

Nem csoda, hogy a Benfica simán átgázolt a Desportivo Avesen (Fotó: AFP)

Mint azt a portugál Record írja, a stadion – a mérkőzés megrendezéséhez feltétlenül szükséges – helységeibe való bejutáshoz a portugál rendőrséget hívták ki, hogy betörjék az ajtókat, és így a csapatok lejátszhassák a mérkőzést.

Nem ez volt az egyetlen furcsaság a találkozó előtt: a játékosoknak a megszokott, csapatbusszal való utazás helyett maguknak kellett megoldaniuk a stadionba való eljutást – szintén a kulcsok rejtélyes, napokkal ezelőtti eltűnése miatt. 

A meglehetősen szokatlan történések háttere a klub pénzügyi helyzetében keresendő. Az Aves élvonalból való kiesése már öt mérkőzéssel a bajnokság vége előtt biztossá vált, április óta nyolc játékos hagyta el a klubot a fizetések késése miatt. Olyannyira lehangoló a helyzet, hogy a Manchester United játékosa, Bruno Fernandes, valamint a Leicester Citynél futballozó Ricardo Pereira is felajánlotta segítségét.

Ezek után nem meglepő, hogy a Benfica idegenben is simán, 4–0-ra verte a vergődő egyletet. A hazaiak játékosai az első percet passzív tiltakozással töltötték. 

AZ AVES EGYPERCES TILTAKOZÁSA A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


2022.10.05 23:42:01

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mi történik majd ugyanitt nyolc év múlva, az rejtély.

2022.10.05 09:19:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Mihajlovics, Prosinecki, Szavicsevics és a többiek – mi lett a Crvena zvezda kupagyőzteseivel?

2022.10.05 12:56:12

Minden más foci nemzetisport.hu

A Csíkszereda az első félidőben még jól tartotta magát, de a másodikban kinyílt a török gólzsák.

2022.10.02 22:05:38

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Utóbbit tanárunk a bikinihez hasonlította, mely szerinte sok fontos részletet megmutathat, de lehet: a lényeget eltakarja...

2022.10.02 23:04:37

Minden más foci nemzetisport.hu