T. D. 2020.07.22 11:47

A busz és a stadion kulcsa is eltűnt – rendőrök kellettek a Benfica meccséhez

Finoman szólva sem rózsás a helyzet a portugál élvonalbeli Desportivo Aves háza táján. A klub messze nem ideális helyzetéről tűpontos képet festett a kedd esti találkozó: a Benfica elleni mérkőzés előtt sem a stadion egyes helységei, sem a csapatbusz kulcsait nem találták, ezzel jelentősen megnehezítve a találkozó megrendezését.

Nem csoda, hogy a Benfica simán átgázolt a Desportivo Avesen (Fotó: AFP)

Mint azt a portugál Record írja, a stadion – a mérkőzés megrendezéséhez feltétlenül szükséges – helységeibe való bejutáshoz a portugál rendőrséget hívták ki, hogy betörjék az ajtókat, és így a csapatok lejátszhassák a mérkőzést.

Nem ez volt az egyetlen furcsaság a találkozó előtt: a játékosoknak a megszokott, csapatbusszal való utazás helyett maguknak kellett megoldaniuk a stadionba való eljutást – szintén a kulcsok rejtélyes, napokkal ezelőtti eltűnése miatt. 

A meglehetősen szokatlan történések háttere a klub pénzügyi helyzetében keresendő. Az Aves élvonalból való kiesése már öt mérkőzéssel a bajnokság vége előtt biztossá vált, április óta nyolc játékos hagyta el a klubot a fizetések késése miatt. Olyannyira lehangoló a helyzet, hogy a Manchester United játékosa, Bruno Fernandes, valamint a Leicester Citynél futballozó Ricardo Pereira is felajánlotta segítségét.

Ezek után nem meglepő, hogy a Benfica idegenben is simán, 4–0-ra verte a vergődő egyletet. A hazaiak játékosai az első percet passzív tiltakozással töltötték. 

AZ AVES EGYPERCES TILTAKOZÁSA A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.

2022.01.13 16:55:21

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Előkerültek olyan finomságok, amelyeket mi innen nem tudhattunk vagy nem vettünk észre.