Hiába Kleinheisler csodagólja, nem tudott nyerni az Eszék

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.09.03. 21:05
null
Fotó: NK Osijek
Az 1. HNL 8. fordulójában a nemrégiben edzőváltáson áteső Eszék 1–1-et játszott otthon a Sibenikkel.

 

HORVÁT 1. HNL
8. FORDULÓ
NK Osijek (Eszék)–Sibenik 1–1 (1–0)
Eszék,
Városi Stadion. Vezette: Strukan
Eszék:
Ivusic – Bartolec, Loncar, Cseberko, Leovac (Jurcevic, 70.) – Fiolic (Mance, 85.), Nejasmic (Brlek, 70.), Zaper (Barri, 85.), Kleinheisler – Beljo, Miérez (Grzan, 85.). Vezetőedző: Rene Poms
Sibenik:
Rogic – Peric, M. Matic (Kvesic, 72.), J. Mesa – Salomon, Rak (Skorup, 57.), B. Matic, M. Mina – Arai (Pajic, 90+2.), Canadi (Burgui, 72.) – Delic (Krekovic, 90+3.). Vezetőedző: Damir Canadi
Gólszerző:
Kleinheisler (38.), ill. Burgui (78.)

Kilenc mérkőzést játszott ebben az idényben Kleinheisler László az Eszék színeiben, négy gólt szerzett, és adott három gólpasszt. Az NK Sibenik ellen a magyar játékos bal oldali középpályás volt, a gyakorlatban sokszor inkább balszélső.

Az első félidőben kétszer is remekül adott be ballal balról, de a társak kihagyták középen a helyzetet, aztán középre lopakodott egy szöglet után – hogy 15 méterről irgalmatlan nagy gólt lőjön. Ballal, a bal felső sarokba ívelte a labdát, kapásból.


Balszerencséjére a fordulás után ugyanilyen távolságról a bal alsó mellé lőtt, de csak milliméterekkel, zúgott is ismét a Laci, Laci! rigmus a stadionban. Kleinheisler sorozatban a negyedik bajnokiján szerzett legalább egy kanadai pontot, ez horvátországi rekordja, profiként most először volt erre képes; az előző hazai bajnoki találatát tavaly szerezte még – a Sibenik ellen.

A fordulás után nem ment a hazaiaknak, egyre jobban kiengedtek, és ahogyan az lenni szokott, betalált az ellenfél, a Real Madrid-nevelés Burgui szép gólt szerzett.


A végén már három csatárral és két szélsővel rohamozott a nemrégiben edzőváltáson átesett Eszék, beállt a volt zalaegerszegi Sime Grzan és a volt felcsúti Antonio Mance is, de ez sem segített az új mester, az osztrák Rene Poms legénységén.

PERCRŐL PERCRE


90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc
Arai asszát Delic ballal kapura vágja középről, 18-ról, vetődve véd Ivusic a bal alsó előtt!

90+1. perc Kleinheisler indítja Jurcevicet, de rossz a bal oldali beadása Mance elé, majd Mance jobbal 19-ről laposan a kapus elé lő.

Három perc a ráadás.

90. perc Záporoznak a beadások jobbról és balról is a vendégkapu elé, de hiába. Diego Barrinak sárga lap Matic lekönyökléséért. Barri spanyol, a Salamanca neveltje.

85. perc Fiolic, Miérez és Zaper le, Antonio Mance, Sime Grzan és Diego Barri be.

84. perc Jurcevic bal oldali beadását Miérez a bal alsó mellé fejeli hét méterről, középről.

82. perc Cseberko kétszer is utolsó védőként szerel a 16-oson...

81. perc Delic kissé balról a bal alsóba lőne, 20-ról, Ivusic vetődve véd. A hazai közönség zúgolódik...

Burgui kereken száz meccset játszott a La Ligában, ide az Alavés után érkezve.

Delic adta a gólpasszt az ötös előteréből, két védővel megbirkózva.

78. PERC BURGUI betalál, az ötös bal sarka előtt elfekteti Bartolecet, és jobbal a bal alsóba lő, négy hazai játékos közül. Klasszisgól: 1–1!

72. perc Pályán a vendégeknél a Real Madrid-nevelés Burgui is.

71. perc Fiolic jobb oldali beadását Miérez elől M. Matic majdnem a bal felső sarokba menti ballal az ötösön.

70. perc Mario Jurcevic Leovacot, Peter Brlek Nejasmicot váltja.

70. perc Danijel Loncar lerántja Canadit, sárga lap.

Szinte hihetetlen, de utoljára 2021 telén lőtt odahaza gólt a ligában Kleinheisler. A Sibeniknek...

66. perc Miérez jobbal nyolcról a kapusba lő Beljo passza után, de megússza, mert les.

64. perc Marcos Mina odarúg Bartolecnek, ez is lap.

63. perc Sárga lap Mislav Maticnak kezezésért.

63. perc Jó lövés, bedobás, Cseberko indítása után Miérez bedob egy jó cselt, és ballal az ötös jobb sarka elől... borzalmasan találja el a labdát.

Kilenc mérkőzést játszott ebben az idényben Kleinheisler László az Eszék színeiben, négy gólt szerzett, és adott három gólpasszt.

59. perc MELLÉ,
Kleinheisler ballal milliméterekkel tekeri a bal alsó sarok mellé a labdát kissé balról, 14-ről.

55. perc Mezőnyharc, rossz beadásokkal. Fiolic megindul középen, szereli M. Matic.

50. perc Kleinheisler beadása jó, Zaper passza nem annyira, Fiolic meg a védők által kivágott labdát 17-ről ballal nagyon rosszul találja el.

49. perc A japán szélső, Arai hatalmas bedobását Beljo fejeli ki az ötösről.

47. perc Helyzet, B. Matic az ötösről Ivusicba fejeli Rak jobb oldali kornerét.

46. PERC FOLYTATJUK!

Egy kis örökmérleg: 54 mérkőzés, 30 eszéki és 11 szebenikói sikerrel, 95, ill. 46 rúgott góllal.

 


Eros Grezdát idén engedte el ingyen az Eszék a Sibeniknek, de a ZTE volt szélsője már továbbállt onnan.

E párharc legjobb góllövői:
Ramón Miérez 6
Vedran Niksic 4
Ermin Zec 4
Josip Barisic 4
Damjan Bohar 3


52 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 8 lövés itt, 4 ment a kapu felületére, 1/1 ez az arány a másik oldalon.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc
M. Matic eléri Cseberko indítását Miérez elől, a ék jó nagyot rúg a védőbe. Aki most nem mosolyog...

44. perc Kleinheisler rosszul ad be balról, majd megfogja M. Matic mezét, szabadrúgás. A horvát jót mosolyog, majd megöleli a légióst. Matic ugyanis közel két méter magas...

41. perc Stefan Peric kap sárga lapot belemenésért. Miérez volt az áldozat.

 


38. PERC VEZETET AZ ESZÉK, KLEINHEISLER LÁSZLÓ BETALÁL! Bartolec passzol vissza a jobb szélen Fiolichoz, aki jobbról jobbal középre ad, Rogic bizonytalan, a levegőbe öklözi a labdát, nagy ívben... Kleinheisler pedig köszöni szépen, és kissé balról, 15 méterről a bal felső sarokba lő. Ballal. Gyönyörű ívben szállt a labda: 1–0!

36. perc Kleinheisler kap jó passzt Leovactól, ballal ismét magas íveben ad be, Miérez ötös előtti fejese most sem jó azonban.

31. perc Ismét Canadi villan meg, a jobbszélső egy csel után betör a 16-osra, jobbal kapura lő... de blokkol a becsúszó Cseberko.

A hazaiaktól Vedran Jugovic eltiltott.

27. perc A 16-os jobb sarka elől jobbal feladja a kapusnak a labdát Canadi. Ballal.

24. perc Mina rosszul lép a bal oldalon támadás közben, ápolás.

A vendégek két nagy hiányzója Curic és Duja Cop.

21. perc Kleisheisler jobbal a léc fölé lő középről, 18 méterről.

19. perc Rogic kezei közé fejeli az ötös elől Kleinheisler ballábas, balról jövő beívelését Miérez.

17. perc Leovac lő ballal a 16-os bal sarka mellé, a védők leállnak... és majdnem eléri a labdát a bal alsó előtt a bevetődő Miérez. De csak majdnem.

15. perc Miérez beadására érkezik a gólra éhes Beljo... de a kivetődő Rogic kapus is.

Mesa lépett közbe az ötösön szépen, pontosabban.

10. perc Kleinheisler balról ballal nem találja el jól a labdát, ez megzavarja a középpályást, el is esik igyekezetében az alapvonalon. Jót mosolyog aztán Beljóval az eseten, meglepte honfitársunkat, hogy elécsorgott Bartolec jobb oldali beadása a védőkről.

6. perc Egy jobb oldali beadást a léc fölé fejel Cseberko az ötös előteréből.

2. perc Kleinheisler bal oldali, ballábas beadása elsuhan Beljo lábai előtt. Megzavarta őt a meginduló, majd váratlanul megálló Zaper.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

„Ismerem a Sibenik legénységét, jó csapat, jó eredményeket is tud felmutatni, teljesítményét illetően pedig elég csak arra gondolni, hogy az elmúlt fordulóban a Dinamo Zagrebbel szemben is példás módon állt helyt. Ugyanakkor hiszek labdarúgóinkban, s ha tudásuk legjobbját nyújtják, sikerrel vehetjük a találkozót.”

Poms eddig akkor ült már három tétmérkőzés alkalmával is irányítóként az Osijek kispadján, amikor az eltiltott Nenad Bjelicát helyettesítette.

„Ha játékosaink a tudásukhoz mérten futballoznak, biztos vagyok abban, hogy sikeresek leszünk – fogalmazott a Sibenikkel szembeni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a 47 esztendős Poms, a szlavóniai klub szakvezetője. – Nagy lehetőséget kaptam azzal, hogy az eszéki csapat vezetőedzőjévé válhattam, s én is tudásom legjavát szeretném nyújtani ezen a poszton is a klub, az együttes, a játékosok, de egyben a magam számára is.”

Az elmúlt heti, Hajduk elleni 2–1-es győzelem roppant jól jött az eszékieknek, hiszen korábban tanyáztak még a tabella utolsó, tizedik helyén is, ugyanakkor a splitiek elleni három pont talán oldotta a görcsöt az NK Osijek háza táján.

A 8. forduló mérkőzését szombaton 21.05 órától Eszéken rendezik az egyelőre két középmezőnybeli (ötödik, illetve hetedik helyezett) együttes között.

Az osztrák Rene Poms, az NK Osijeklabdarúgócsapatánakmásodedzőbőlcsütörtökönfrissiben vezetőedzővé avanzsált szakvezetője máris ismertethette elképzeléseit a HNK Sibenik elleni horvát első osztályú bajnoki találkozóval kapcsolatban.

 


„Nagy várakozást érzek a klubvezetőség, valamint a labdarúgók részéről is, igyekszem ennek megfelelni – fogalmazott a grazi születésű, 47 esztendős Poms. – Óriási motivációval látok neki a munkának a csapatnál, amellyel gyakorlatilag már két esztendeje együtt dolgozom, így ismerem a játékosokat, és persze ők is ismernek engem. A tisztelet kölcsönös a részünkről egymás iránt.”

„Többnapos elemzés és mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy Rene Pomsra bízzuk a vezetőedzői feladatokat – fogalmazott az NK Osijek honlapján Szakály Ferenc, a klub igazgatóságának elnöke. – Senkinek sem volt könnyű, de Rene ezen a héten is tanúbizonyságot tett a profizmusáról, csakúgy, mint azokon a meccseken, amelyeken már önállóan, a vezetőedzői eltiltás nyomán vezette csapatunkat. Olyan szakemberről beszélünk, aki már szintén két esztendeje tagja a klubnál folyó munkának, jól ismeri a játékosokat, a csapatot, így nem véletlen, hogy jelen pillanatban őt tartjuk a legalkalmasabbnak arra, hogy vezesse az együttest az évad következő szakaszában.”

Több jelölt is volt a szakvezetői posztra, de a klubnak nem kellett messzire mennie az ügyben. A választás az osztrák Rene Pomsra esett, aki eddig Bjelica első számú segítője volt a szlavóniai legénységnél.

 

A horvát labdarúgó-bajnokság ötödik helyén álló NK Osijeknél hétfőn mentették fel a vezetőedzői állásából Nenad Bjelicát, aki szakmai igazgató volt egyben. Csütörtökre kiderült, hogy Rene Poms veszi át a vezetőedzői feladatokat.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ESZÉK–SIBENIK MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik