P. L.
2022.11.18 18:10 Frissítve: 2022.12.26 23:54

1. HNL: bizonytalan Kleinheisler új szerződése az Osijeknél

A horvát sportsajtót természetesen már a hamarosan kezdődő labdarúgó-világbajnokság uralja, de miközben Horvátország válogatottja elfoglalta szállását Dohában, Eszéken az NK Osijek jövője a fő téma.

Kleinheisler új szerződése még nem rendezett (Fotó: NK Osijek, archív)

 

Ivica Ivusic mellett Kleinheisler László, valamint a csatárok, Ramón Miérez és Dion Drena Beljo további pályafutása sem mellékes a szlavóniai klubnál, amelynél – egy ideje nem titkoltan – költségcsökkentésen törik a fejüket. Erről a Glas Slavonije napilap számolt be, kiemelve, hogy az őszi szezont – immár Rene Poms vezetőedzővel – a csapat valamelyest „megmentette” a tabella harmadik helyével, ugyanakkor az augusztusi európai kupakudarcot nem lehet megmagyarázni.

A csapat havi bérköltsége durván 6 millió kuna (kb 324 millió forint), s a költségvetés racionalizálásához legalább két játékost értékesíteni kellene. Kleinheisler nincs azok között, akiktől jó pénzért megválnának, de az egyik legjobb teljesítményt nyújtó magyar válogatott labdarúgó nyíltan jobb fizetési kondíciókat szeretne.

Az elkövetkezendő hetek fő kérdése tehát egyértelműen Kleinheisler szerződéshosszabbítása. A 28 esztendős kiválóság új kontraktusának (a jelenlegi 2023. június 30-ig él) esetében a tárgyalások nem zökkenőmentesek, az anyagi részénél gyakorlatilag meg is rekedtek, mivel nem igazán fér bele a klub terveibe az, amit ő szeretne. Azonban korántsem reménytelen a helyzet, mivel olyan szerződési konstrukciókat próbálnak találni, amelyek mindkét fél számára elfogadhatóak.

Ellenben már biztos, hogy a Horvát Kupa negyeddöntőjének sorsolását követően az NK Osijek a Hajduk legénységét fogadja majd március elsején, s egyelőre várhatóan a Gradski vrt Stadionban.

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.