1. HNL: bizonytalan Kleinheisler új szerződése az Osijeknél

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.11.18. 18:10
null
Kleinheisler új szerződése még nem rendezett (Fotó: NK Osijek, archív)
A horvát sportsajtót természetesen már a hamarosan kezdődő labdarúgó-világbajnokság uralja, de miközben Horvátország válogatottja elfoglalta szállását Dohában, Eszéken az NK Osijek jövője a fő téma.

 

Ivica Ivusic mellett Kleinheisler László, valamint a csatárok, Ramón Miérez és Dion Drena Beljo további pályafutása sem mellékes a szlavóniai klubnál, amelynél – egy ideje nem titkoltan – költségcsökkentésen törik a fejüket. Erről a Glas Slavonije napilap számolt be, kiemelve, hogy az őszi szezont – immár Rene Poms vezetőedzővel – a csapat valamelyest „megmentette” a tabella harmadik helyével, ugyanakkor az augusztusi európai kupakudarcot nem lehet megmagyarázni.

A csapat havi bérköltsége durván 6 millió kuna (kb 324 millió forint), s a költségvetés racionalizálásához legalább két játékost értékesíteni kellene. Kleinheisler nincs azok között, akiktől jó pénzért megválnának, de az egyik legjobb teljesítményt nyújtó magyar válogatott labdarúgó nyíltan jobb fizetési kondíciókat szeretne.

Az elkövetkezendő hetek fő kérdése tehát egyértelműen Kleinheisler szerződéshosszabbítása. A 28 esztendős kiválóság új kontraktusának (a jelenlegi 2023. június 30-ig él) esetében a tárgyalások nem zökkenőmentesek, az anyagi részénél gyakorlatilag meg is rekedtek, mivel nem igazán fér bele a klub terveibe az, amit ő szeretne. Azonban korántsem reménytelen a helyzet, mivel olyan szerződési konstrukciókat próbálnak találni, amelyek mindkét fél számára elfogadhatóak.

Ellenben már biztos, hogy a Horvát Kupa negyeddöntőjének sorsolását követően az NK Osijek a Hajduk legénységét fogadja majd március elsején, s egyelőre várhatóan a Gradski vrt Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik