Hat gólt lőtt az idényzárón a Topolya, Sós Bence is betalált

Vágólapra másolva!
2024.05.23. 18:35
Nem spórolt a gólokkal a TSC (Fotó: Pócs Attila)
A labdarúgó szerb Szuperliga 37., utolsó fordulójában a Topolya hat góllal küldte haza a Napredakot.

 

SZERB SZUPERLIGA
37., UTOLSÓ FORDULÓ
Topolyai SC–Napredak 6–0 (2–0) 
Topolya, TSC Aréna. V: I. Sztamenkovics
Topolya: V. Ilics – Krsztics, Sztojics (M. Popovics, 75.), Vlalukin – N. Petrovics (Sós, a szünetben; Sz. Jovanovics,  84.), Miloszavljevics, Vulics (Pejics, a szünetben) – A. Csirkovics, Djakovac, M. Pantovics (Rakonjac, 75.) – Sztanics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Napredak: Balevics – Blagojevics, Gajics (V. Milenkovics, 79.), Szadikovics, Miladinovics, B. Tomics – Basztajics, Marjanovics, F. Jovics, Sztanojlovics – Szkocsajics (N. Sztankovics, 65.). Vezetőedző: Ivan Sztefanovics
Gólszerző: A. Csirkovics (6., 78.), Sztanics (42., 56.), M. Pantovics (59.), Sós (81.)

Mivel mindkét csapat számára tét nélküli volt a találkozó, a meccs előtti sajtótájékoztatón elhangzott, a legfontosabb, hogy senki ne sérüljön meg. 

Ehhez igyekeztek is tartani magukat a játékosok, így kevés szabálytalanság jellemezte az első félidőt, amely során a TSC kétgólos előnyre tett szert. A 6. percben Ifet Djakovac használta ki a vendégvédők rossz helyezkedését, és az üresen álló Alekszandar Csirkovicshoz passzolt, aki közelről a kapuba gurított. A hazaiaknak volt még néhány kiváló helyzetük, Petar Sztanics a 27. percben be is talált a kapuba, de mivel előtte lesen volt, maradt az 1–0. 

A TSC második gólja a félidő hajrájában született, amikor a topolyaiak szinte lemásolták az első találatot, azzal, hogy Djakovac gólpasszát ezúttal Sztanics lőtte szintén közelről, becsúszva a kapuba.

A második félidőben is folytatódott a hazaiak jelentős mezőnyfölénye, aminek az 52. percben egy újabb TSC-gól lett az eredménye: Sós Bence szabadrúgását Sztojics rúgta középre, Sztanics pedig ezúttal is jó helyen volt, s négy méterről megszerezte második gólját. Hét perccel később Sztojics passzát vette le Csirkovics, és ezúttal Milos Pantovics szerzett gólt, négygólosra növelve a TSC előnyét. 

A 79. percben Csirkovics lőtt tizenhét méterről egy szépségdíjas gólt, két perccel később pedig Sós Bence is feliratkozott a góllövőlistára, miután Djakovac passzát váltotta gólra.

A TSC csakúgy, mint tavaly, a 37 mérkőzésen 75 pontot gyűjtött, ami akkor a második, az idén pedig a harmadik helyre volt elegendő. A topolyaiak azonban nem lehetnek elégedetlenek, ugyanis a harmadik pozíció azt jelenti, hogy az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában kezdik meg szereplésüket a nemzetközi porondon, s ha nyernek, akkor az El csoportkörében folytathatják, ha viszont veszítenek, akkor a Konferencialiga csoportkörébe kerülnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik