Niké Liga: simán kikapott otthon a Kassa

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.08.20. 15:19
null
Otthon kapott ki a Zsolnától az újonc Kasaa (Fotó: FC Kosice)
Otthon szenvedett vereséget a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 4. fordulójában az újonc FC Kosice, amely 3–0-ra maradt alul a Zilinával (Zsolna) szemben.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA, 4. FORDULÓ
FC KOSICE–ZILINA 0–3 (0–2)

FC KOSICE: Kira – Jakubko (Petrák, 62), Krivák (Gressák, 80.), Sindelár – Fabis, Golikov, Qose (Gallovic, a szünetben), Mizerák (Vasil, 62.) – Pacinda, Medved (Sagna, 62.), Fasko. Vezetőedző: Anton Soltis
Zilina: Belko – Minárik, Stojchevski, Nemcík – Bari, Sauer (Myslovic, 79.), Gidi, Javorcek (Rusnák, 64.) – Essomba (Addo, 64.), Duris, Ilko (Xavier, 79.). Vezetőedző: Jaroslav Hynek
Gólszerző: Szauer (9.), Essomba (23.), Iko (74.)

Telt ház várta a csapatokat, és a lelkes hazai nézők azt láthatták, hogy a fiatalokra építő Zilina megpróbálja átvenni az irányítást. Sauer a 9. percben meg is szerezte a vezetést. Ezt követően Duris is betalálhatott volna a vendégektől, de próbálkozása éppen csak elkerülte a hazai kaput. Később a sárga-kékek bizonyították, hogy tudnak ritmust váltani, ám Fasko fejesét szögletre tolta a vendégek kapusa.

A 23. percben Essomba révén növelte előnyét a zsolnai csapat. A vendégek 2–0-s félidei vezetése után a Kassa elsősorban veszélyes ellentámadásokra összpontosított, ezekből helyzeteket is sikerült kidolgoznia, de a végjátékba vagy hiba csúszott, vagy pedig Belko védett.

A végeredményt a 74. percben Ilko állította be. Ez volt az újonc kassaiak második veresége az új idényben. Anton Soltis tanítványai legközelebb jövő pénteken a nagymihályi regionális derbin játszanak a Michalovceellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik