Belgium: Csepregi György a világ elit sportigazgatói közé került

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 10:19
null
Csepregi György a világ elit sportigazgatói közé került
Címkék
Ingyen szerez és drágán ad el játékosokat: Csepregi György, a belga Beerschot sportigazgatója aktivitásának és kreativitásának köszönheti, hogy a liverpooli ülésen elnökségi tanácstagnak választották.

 

Exkluzív társaságba került Csepregi György. A gyomaendrődi születésű korábbi labdarúgó Békéscsabán kezdett, futballozott a Honvéd színeiben, légiósként Belgiumban játszott, és immár huszonöt éve él távol Magyarországtól. Csaknem másfél évtizedig ügynökként dolgozott – társával többek között Dibusz Dénest is ő vitte a Ferencvárosba –, a belga Beerschot sportigazgatójaként most pedig nem akármilyen lehetőséghez jutott: első magyarként választották be a világszerte jelentős elismerésnek örvendő Association of Sporting Directors (ASD) szövetségbe, amely a világ számos országában dolgozó, kiemelkedő tudású sport­igazgatók közössége. Tagjai között tudhatja többek között a Newcastle United, a Manchester City, a Liverpool, a Norwich, a Leeds sportvezetőjét, és a teljesség igénye nélkül olyan klubok elöljáróit még, mint az AS Monaco, az AS Roma, több amerikai klub, valamint az Egyesült Arab Emírségek sportigazgatóját.

„Angliai központú szervezetről van szó, amelynek gyakorlatilag a világ minden tájáról van tagja –      mondta lapunknak Csepregi György, aki Belgiumban korábban a Cercle Bruges, a Roeselare vagy az FC Knokke játékosa is volt. – Kedden és szerdán Liverpoolban volt ülés, nem tagadom, váratlanul ért, amikor felajánlották, legyek az elnökségi tanács tagja. A világ legjobb sportigazgatóiról van szó, rengeteget lehet tőlük tanulni. Tanácsokkal látjuk el egymást, az átigazolási időszak után az AS Roma együtteséhez utazom néhány napra, de a közeljövőben Brazíliába és Japánba is mennem kell.”

Liverpoolban járva természetesen Szoboszlai Dominik átigazolása is téma volt, a magyar sportvezető büszkén hallgatta angol kollégái véleményét: „Mindenki elismerően beszélt arról, hogy a Liverpoolt választotta, és összességében nagyon jó a visszhangja az átigazolásának, nemcsak a szurkolók, a klub vezetői is sokat várnak tőle. Szoboszlai Dominiknak eddig is jó neve volt a futballban, de most más dimenzióba került.”

Csepregi György a tizennégy éves játékosügynöki múltjából adódó kapcsolatrendszerének és sportigazgatóként elért eredményeinek köszönheti a tagságát. A Beerschot sportigazgatójaként az elmúlt időszakban kétszázezer euróért vett és 2.4 millió euróért adott el futballistákat, miközben a csapata is jól szerepel.

„Jóformán minden játékosunkért kaptunk ajánlatot. Miután klubunkat a szaúdi herceg éppen árulja, kis költségvetésből kell gazdálkodnunk, mindenkit ingyen hoztam, és jó pénzért adtunk el. Andreas Wieland vezetőedzővel remekül összedolgozunk. Nagy fegyverténynek tartom azt is, hogy a Juventustól elhoztuk a francia U20-as válogatott Félix Nzouangót, a francia Saint-Étienne helyett minket választott. Aktív és kreatív vagyok, talán ez tetszett meg a szövetség elnökségének.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik