Hiába az ígéretes kezdés, kikapott a Topolya a Szerb Kupa elődöntőjében

Vágólapra másolva!
2023.05.17. 18:30
null
Fotó: FK TSC/Pócs Attila<br />
Érvényesült a papírforma a labdarúgó Szerb Kupa elődöntőjében: a belgrádi Crvena zvezda 3–0-ra nyert a TSC Arénában a Topolyai Sport Club ellen, amely fennállása során először jutott a legjobb négy közé.

SZERB KUPA
ELŐDÖNTŐ
Topolyai SC–Crvena zvezda 0–3 (0–1)
Topolya,
TSC Aréna, 4000 néző. V: Osztracsanin
TSC:
V. Ilics – Antonics, Krsztics (Calusic, 74.), Cvetinovics – Petrovics, Sztojics (Krpics, 74.), Kuveljics, Sztojkovics – Miloszavljevics (Djakovac, 62.), Jovanovics (L. Ilics, 62.) – Vukics (Ratkov, 62.). Vezetődző: Zsarko Lazetics
Crvena zvezda:
Borjan – Vigo (L. Nikolics, 82.), Erakovics, Dragovic, Azarovi – Mijailovics (Szrnics, 76.), Kanga (Mijatovics, 76.) – Bukari, Ivanics, Katai – Pesics (Rakonjac, 82.). Vezetőedző: Milos Milojevics
Gólszerző:
Kanga (36., 73. – mindkettőt 11-esből), Ivanics (56.)
Kiállítva:
Cvetinovics (46.)

A 2. percben már a Zvezda kapujában kötött ki a labda, azonban Szasa Jovanovics középre gurítását hiába lőtte a hálóba Sztefan Vukics, a beadás pillanatában a labda már teljes terjedelmével elhagyta a játékteret. A 7. percben Erakovics rosszul szabadított fel, Vukics az ajándéklabdával betört a tizenhatosra, s a kifutó Borjan csak szabálytalanul tudta megállítani.

A jogosan megítélt tizenegyest a sértett végezte el, de a Zvezda kapusa megfogta a bal alsóba tartó lövést. A következő percben Szasa Jovanovics került gólhelyzetbe, miután becsapta Erakovicsot, csakhogy hét méterről csúnyán fölé lőtt. A 15. percben ismét Jovanovics került főszerepbe, Vukics kiugratását lőtte a jobb alsóba, azonban a VAR-szoba jelezte, hogy ha minimálisan is, de lesen volt a labda elrúgásának pillanatában.

Ahogy múlt az idő, egyre jobban kezdett magára találni a Zvezda, amit a 20. percben lőtt Kanga-kapufa is jelzett. A 32. percben úgy tűnt, hogy a TSC megússza kapott gól nélkül a kapu előtti kavarodást, azonban Kanga lövését Dusan Cvetinovics a kezével blokkolta, s a játékvezető, miután megnézte az estet, a tizenegyespontra mutatott, Kanga pedig a 36. percben a jobb felsőbe lőtt, Veljko Ilics eltalálta a sarkot, ám esélye sem volt hárítani.

A második félidő elején Pesics csapott le egy rövid passzra, el is vitte a labdát Cvetinovics mellett, aki utolsó emberként felrúgta, s Osztracsanin játékvezető felmutatta neki a második sárga lapot, így a teljes második játékrészt a TSC tíz emberrel játszotta végig. Az 56. percben egy szöglet után Pesics csúsztatta meg a labdát Ivanics elé, aki közelről a kapuba fejelt, s a VAR-szoba megerősítette, hogy a Zvezda egyik legjobbja nem volt lesen.

A 73. percben Bukari harcolt ki egy újabb tizenegyest a Crvena zvezdának, amit ezúttal is Kanga értékesített magabiztosan.

A hátralevő negyedórában a vendégek visszavettek a tempóból, a hazaiaknak pedig tíz emberrel nem volt erejük a szépítésre. A TSC legközelebb vasárnap lép pályára, a szerb Szuperliga 36. fordulójában a Novi Pazar vendégeként.

PERCRŐL PERCRE



90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

88. perc Bukari bonyolította túl az akciót, így nem sikerült a vendégeknek lövéssel befejezni a helyzetet.

82. perc Pesics le, Rakonjac be, Vigo le, Lazar Nikolics be.

76. perc Szrnics be, Mijailovics le a vendégeknél. És még egy csere: Kanga helyére Mijatovics áll be.

75. perc Sztrahinja Erakovics rúgja fel Kuveljicset, sárga lapot kap érte.

74. perc Krsztics és Sztojics le, Josip Calusic és Miljan Krpics jött be a TSC-be.

73. PERC ELDŐLT A MECCS, GUÉLOR KANGA a jobb sarokba bombáz, 0–3.

70. perc Bukari harcol ki 11-est a vendégeknek, Ilics elnézte a labdát, utána szabálytalankodott Bukarival szemben

66. perc Ivanics lő balról, Ilics szögletre üti a labdát.

64. perc Alekszandar Pesics sárga lapot kap, arcon ütötte Sztojicsot.

Szünetet rendelt el a játékvezető, mivel a füstfelhő miatt nem lehet folytatni a meccset.

62. perc Miloszavljevics le, Ifet Djakovac be, Luka Ilics be, Szasa Jovanovics le, Petar Ratkov be, Sztefan Vukics helyére a TSC-ben.



56. PERC MIRKO IVANICS BETALÁL! Kanga szögletét Pesics a középpályás elé fejeli az ötösről, aki kissé balról, három méterről a léc alá bólintja a labdát. 0–2!

Közben Újvidéken félbeszakadt a meccs, annyira esik az eső, nem is folytatják azt ma, a Csukaricski már 2–0-ra vezetett.

55. perc Rosszul jön ki a szögletre a kapus, szerencsére az ötösről Pesics a labda mellé sarkaz.

54. perc Kanga passzát Bukari Pesics elé tolja, aki jobbal nyolcról lő, de közbelép az utolsó percben

50. perc Zsarko Lazetics reklamál, sárga lap.

50. perc Kanga 22-ről nem sokkal, de a bal felső felé nyesi jobbal a labdát.

47. perc Katai jobbal a jobb sarok felé küldi a 26 méteres szabadrúgást, de figyel Ilics, fogja a labdát.

46. perc De neki ma a második már...

46. perc Dusan Cvetinovics felrúgja az egy eladott labdával a 16-osra érkező Pesicset, villan a sárga lap.

46. PERC FOLYTATJUK!

Fotó: FK TSC/Pócs Attila
Fotó: FK TSC/Pócs Attila



45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!


45+1. perc Pesics csap fel jobb híján jobbszélsőnek, beadása a saját üres helyére száll, Ilicsé.

45. perc Elfogyott a lendület a hazai csapatból a félidő végére, a Dragovic, Erakovics kettős sokkal jobban figyel most a két hazai ékre, sőt a két szélsővédő is besegít. Ezt viszont megsínylik a vendégtámadások.

44. perc Két perc a ráadás.

40. perc Mijailovics odacsap a felezőnél Vukicsnak, sárga lap nincs.

37. perc Bukari nagyot lök a bal szélen a labdáért már lehajló Petrovicson, kisebb dulakodás lesz a vége.

36. PERC GUÉLOR KANGA jobbal a jobb felsőbe lő! Ilics érezte az irányt, de ezt nem érhette el: 0–1!

35. perc Dusan Cvetinovics kap sárga lapot.

33. perc De 11-es lesz? Hosszasan ketyeg a VAR. Kanga első lövése az ötös előtt egy hazai játékos kezére pattant. Büntető!

32. perc Helyzetek, nem is kicsik! Katai balról középre passzol laposan, Ivanics jobbal egy védőbe lő, Kanga jobbal szintén, 15-ről majd Bukari jobb oldali beadását az ötös jobb, azaz rövid sarkáról jobbal előbb Cvetinovicsba vágja, majd a bal felső mellé.

31. perc Átlövéssel próbálkozik az előbbiek miatt is a Cz, Ivanics jobbal 25-ről Ilics ölébe lő.

30. perc Mezőnyharc, remekül védekezik a TSC.

21. perc Ismét megvillan a 16-os bal sarka előtt Ivanics, a passzt Pesics a jobb alsó felé küldi meg 18-ról, de figyel Ilics.

20. perc Ivanics passzát Kanga jobbal a jobb oldali kapufa tövére rúgja picit jobbról, 15 méterről. A vetődő csak belekapott a labdába, de kellett!

A stadionban felharsan a Mindenki szurkoljon! c. rigmus, de ezelőtt is igen lelkes volt a közönség.

18. perc Les volt, egy centiméter, nagyjából.

15. perc Jovanovics kiugrik Vukics mesteri passzával, az ötös jobb sarkáról jobbal a jobb alsóba lő, de les ez is. Mit mond a VAR? Alapos vizsgálat...

10. perc Katai 18 méteres lövése a kapusé. Pesics megindul Dragovic remek indításával, elviszi a kapus mellett is, balra, de les.

7. perc FÖLÉ! Vukics passza után Jovanovics kissé balról, hétről a léc fölé pazarolja a ziccerét.

7. PERC VUKICS jobbal a bal alsót veszi célba, de eléri vetődve a labdát a 73-szoros kanadai válogatott Borjan!

5. PERC BÜNTETŐ! Vukics kapura tör, az ötös jobb sarkán buktatja őt fölöslegesen a kivetődő kapus, a vb-ről is ismert Borjan. Petrovics bal oldali beadását rosszul találta el középen a négyszeres szerb válogatott Erakovics.

4. perc Katai cselezget a 16-os előtt, de elnyomják.

2. perc Vukics lő a jobb alsóba hat méterről, de előtte kint volt már a labda.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sötétkékben, a vendégek tiszta fehérben.

A TSC szakmai stábja nem számíthat a gólerős Martin Mircsevszkire, valamint a kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Milan Radinra, mert mind a ketten sérüléssel bajlódnak.

Sajtótájékoztatóján Zsarko Lazetics, a Topolya vezetőedzője kiemelte: bárhogy is alakul csapata hátralévő néhány tétmérkőzése ebben az idényben, az ő szemében a játékosai nagy hősök, ragyogó eredményeket értek el, és természetesen a Crvena zvezda elleni kupacsatában is mindent kiadnak magukból.

A CÍMVÉDŐ CRVENA ZVEZDÁT fogadja szerdán a Topolyai SC a Szerb Kupa elődöntőjében, a továbbjutás ezen az egy meccsen dől el. Noha nagy lehetőség ez a topolyaiak előtt, fél szemmel a bajnokság hátralevő két fordulójára figyelnek, hiszen a szerb Szuperliga második helye Bajnokok Ligája-selejtezőt ér, míg a kupagyőztes az Európa-liga selejtezőjében indulhat − márpedig a TSC jelenleg második a bajnokságban.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–CZ MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik