Labdarúgás: két angol csínytevése alkotta meg a „hondurasi Maradonát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.04. 09:58
null
Alexander Lópezből nem lett világsztár, de rendszeresen játszik a hondurasi válogatottban (Fotó: AFP)
Címkék
Két tizenéves internetes csínytevés révén próbált meg sztárt csinálni egy hondurasi labdarúgóból, akinek hamisan szerkesztett Wikipedia-oldalával végül elérték céljukat, becsaptak egy MLS-csapatot – írja az Origo.

A két angol srác a 2012-es londoni olimpián szemelte ki a hondurasi válogatottban szereplő 19 éves Alexander Lópezt, akinek felturbózták az adatait a Wikipedia-oldalán, majd addig hívogatták a brit lapokat magukat a Wigan Athletic alkalmazottainak kiadva, mígnem a The Times megírta, hogy Angliába szerződik López.

Az átigazolásból természetesen nem lett semmi, de a sajtóhírek Hondurasba, majd az Egyesült Államokba is eljutottak, és 2013-ban a Houston Dynamo szerződtette a „hondurasi Maradonát”. López rengeteg pénzt keresett, de persze elmaradt a várakozásoktól, aztán 2015-ben hazaszerződött, 2018-ban pedig a Costa Rica-i Alajuelense játékosa lett, amelynél máig alapember, 2020-ban bajnok is lett, és a hondurasi válogatottban játszik, a Kanada elleni vb-selejtezőn gólt is szerzett.

Azaz nem lőtt teljesen bakot a két angol srác.

A teljes sztorit az Origón, ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik