FFT: futballisták vs. szurkolók – a nagy összecsapás

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 10:19
Felejtse el Cantona kungfurúgását, van itt fülmajszolgató kőműves és szemüvegtolvaj is. A FourFourTwo magazin összegyűjtötte a futballisták és a drukkerek közötti legütősebb konfliktusokat!

Ízelítő a gyűjteményből:

Gazza kis híján megfizet azért, hogy hülyének tetteti magát

1998 januárjában a Celtic Parkban rendezett Celtic–Rangers rangadón Paul Gascoigne azt imitálta, hogy egy fuvolán játszik, szemben a hazaiak népes lelátójával. Az angol középpályás azt állította, hogy nem teljesen volt tudatában az őrjöngést kiváltó mozdulat jelentésének, de valószínűleg a 20 ezer fontos klubbüntetés és az, hogy két nappal később találkozott két Celtic-szurkolóval, őt is kiokosították. Az utóbbiak így szóltak hozzá: „Vigyázz, Gazza, mert most könnyen véged lehet!”. Általában nem szokott megfutamodni egy kis verbális csörte elől, most azonban Gazza mégis gyors visszavonulót fújt, de azt beismerte, hogy a rangerses három éve során számtalan hasonló szóváltásban volt része.

Mobutu csőcseléke a zairei vb-sztárra támad

Húsz évvel a balvégzetű 1974-es vb-szereplésük után a zairei válogatott csatárát, Ndaye Mulambát kitüntette az Afrikai Labdarúgó-szövetség. A díjat az 1994-es tunéziai Afrikai Nemzetek Kupáján adták át. Hazatérvén körbevette őt egy banda, és azon gúnyolódtak, hogy milyen gyengén teljesített a válogatott Nyugat-Németországban, illetve fejéhez vágták, hogy a csapat ezzel megsértette az ország egészen 1997-ig hivatalban lévő diktátorát, Mobutu elnököt. Mulamba megpróbálta magát átverekedni a csoporton, és ő is viszontsértegette őket, mielőtt még megtámadták volna, mert azt hitték, pénzjutalommal is járt a kitüntetés. Pedig nem, de Mulamba azóta is sántít a brutális támadás következtében.

Bestie és az országúti plasztika

George Best hozzá volt szokva a vitákhoz azon nők férjeivel és barátaival, akikkel együtt töltött egy vagy több éjszakát. „A munkámmal járó kockázat volt – nyilatkozta –, és azt hiszem, sokat tettem az ilyen helyzetek kialakulásáért.” Amikor pályája a '70-es évek elején már leáldozóban volt a Unitednál, volt egy esete egy szurkolóval. „A pirosnál várakoztam, amikor egy férfi kérte, hogy húzzam le az ablakot. Megtettem, de rögtön ezután káromkodni és kiabálni kezdett velem. United-szurkoló volt. Ott kellett volna hagynom, de inkább átrendeztem az orrát a fején. Aztán odébbálltam.”

Csirkeháború Romárióval

Egy szurkoló, aki dühös volt csapata, a Fluminense 2003–2004-es idényben nyújtott teljesítményére, regénybe illő formáját választotta a tiltakozásnak. Hat csirkét engedett el az edzőpályán. A tollak surrogása és riadt állathangok közepette gondolta, hogy gyorsan lelép, de Romário kisebb közelharc során a lelátókig kergette őt. Öt évvel később 17 ezer dollárt kellett fizetnie a csirkés embernek.

A teljes cikk a 25 remek történettel elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik