Egy gól döntött, a mumus megint legyőzte az Eszéket

Vágólapra másolva!
2021.05.07. 19:00
null
A két csapat márciusban 1–1-es döntetlent játszott egymással, májusban a HNK Gorica 1–0-ra nyert (Fotó: nk-osijek.hr, archív)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 33. fordulójának pénteki játéknapján az NK Osijek (Eszék) idegenben 1–0-ra kikapott a HNK Goricától (Nagygorica).

HORVÁT 1. HNL
33. FORDULÓ
HNK Gorica–NK Osijek 1–0
(Jovicic 48.)

Az élcsoport:1. Dinamo Zagreb 75 pont (32 mérk.), 2. NK Osijek 68, 3. HNK Gorica 59

ÖSSZEFOGLALÓ

A sérülések miatt megtizedelt NK Osijeknek volt miért visszavágnia a HNK Goricának, hiszen a legutóbbi négy, Nagygoricában megrendezett egymás elleni bajnokiból egy döntetlen mellett hármat a hazai gárda nyert meg.

Az eszéki csapat mindkét magyar légiósa, Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám a kezdőcsapatban kapott helyet Nenad Bjelicától – utóbbi eszéki pályafutása során első ízben. A mérkőzést szakadó esőben rendezték meg, ezt pedig a gyepszőnyeg sem nagyon bírta, már az első perctől kezdve állt a víz a pályán. Ez erősen rányomta a bélyegét a színvonalra, folyamatosan játék szinte egyáltalán nem alakult ki, továbbá helyzeteket sem nagyon jegyezhettünk fel az első félidőben.

A szünetben Gyurcsó helyére Ivan Santini állt be az eszékieknél, gólt azonban a hazaiak szereztek: a 48. percben Hamad jobb oldali szöglete után a rövid oldalon érkező, védőjét megelőző Aleksandar Jovicic fejelte a bal felső sarokba a labdát. 1–0

A folytatásban az egyre rosszabb állapotban lévő pályán gyakorlatilag értékelhetetlenné vált a játék, egy nagygoricai kapushiba utáni kavarodást leszámítva nem alakult ki újabb helyzet, így gól sem született már, az Eszék 1–0-ra kikapott.

Ez egyben azt is jelenti, hogy ha a Dinamo Zagreb vasárnap legyőzi a HNK Rijekát, akkor 10 opntra növeli az előnyét az Osijek előtt.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Véget ért a mérkőzés, a Gorica egy góllal legyőzte az Eszéket.

90. perc: Öt perc a ráadás.

90. perc: Hamad helyére állt be Mitrovic a hazaiaknál.

84. perc: Kleinheisler helyére Beljo állt be az eszékieknél.

84. perc: Skoric is sárga lapot kapott.

79. perc: Guti kapott sárga lapot.

73. perc: Jurcevic helyére Bockaj állt be.

68. perc: Kettős csere a vendégeknél Bohar és Pilj le, Guti és Vukovic be.

65. perc: Cseréltek a hazaiak, Dvornekovic helyére Nimely állt be.

55. perc: Majdnem! Egy bal oldali beadás után Banic lábai között átment a labda, de a védők kisegítették, és szögletre tisztáztak.

48. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A GORICA! Hamad jobb oldali szöglete után a rövid oldalon érkező, védőjét megelőző Aleksandar Jovicic fejelte a bal felső sarokba a labdát. 1–0

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A hazaiaknál Keita helyére Krizmanic állt be.

A szünetben cserélt az Eszék, Gyurcsó helyére Santini állt be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Nincs hosszabbítás véget ért az első félidő.

38. perc: Bohar indítása után Pilj nem tudta átvenni a labdát a tizenhatoson belül, így az Banic zsákmánya lett.

35. perc: Mind a két csapat becsülettel próbálkozik, de ilyen körülmények között érthető módon nem nagyon alakulnak ki helyzetek.

34. perc: Ngouali kapott sárga lapot.

Kleinheisler maradt rövid ideig a földön a könyökét fájlalva, nem sokkal később azonban felpattant, és folytatja a játékot.

28. perc: Egy jobb oldali szabadrúgás után Miérez csúsztatta meg a labdát, Banic azonban védte az erőtlen fejest.

27. perc: Zaper próbálkozott jobbal 28 méterről, de nem találta el a kaput.

A felezővonal környékén küzdenek a felek, a kapuk nem nagyon forognak veszélyben.

20. perc: Miérezt állították meg lesen.

Továbbra is szakad az eső és áll a víz a pályán, ez nem könnyíti meg, hogy kialakuljon az eddig látottnál valamivel folyamatosabb játék.

12. perc: Igor Silva sérült meg, az ujját fájlalja.

10. perc: Nagy helyzet! Dvornekovic fejelt közelről, de nem találta el a kaput.

Szakad az eső és áll a víz a pályán – nem lesz könnyű dolga a játékosoknak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Az Eszék kezdőcsapata: Ivusic – Jurcevic, Skoric, Cseberko – Igor Silva, Pilj, Zaper, Gyurcsó – Kleinheisler – Bohar, Miérez.

A Gorica kezdőcsapata: Banic – Moro, Jovicic, Steenvoorden – Doka, Ngouali, Hamad, C. Keita – Dvornekovic, Dieye, Spikic.

A két csapat márciusban 1–1-es döntetlent játszott egymással Eszéken. Részletek itt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a HNK Gorica–NK Osijek mérkőzés a horvát bajnokság 33. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Szerdán 1–1-es döntetlent játszott a Hajduk Split otthonában a címvédő Dinamo Zagreb a korábban elhalasztott bajnokin, így csak egy ponttal nőtt a fővárosiak előnye az őket üldöző NK Osijekkel szemben. Az előny azonban még így is tekintélyes, hiszen négy fordulóval a zárás előtt a Dinamo hét ponttal vezet riválisa előtt.

Pénteken kezdődnek a 33. forduló meccsei, és a két magyar futballistát, Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot is alkalmazó eszékiek ezen a napon lépnek pályára, győzelmük esetén nyomást gyakorolhatnak a vasárnap a Rijeka otthonában játszó éllovasra. Csakhogy az Eszék pénteken a Gorica vendége lesz, márpedig ott évek óta nem terem neki babér – a legutóbbi négy, Nagygoricában megrendezett egymás elleni bajnokiból egy döntetlen mellett hármat a hazai gárda nyert meg. K. J.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik